Verslagen VVS MO15-1

VVS MO15-1 - Siddeburen MO15-1 7-0

2 september stond de 1e wedstrijd van het seizoen op het program van MO15. De training was eigenlijk nog maar net weer begonnen dus hoe we er conditioneel aan toe waren was nog ff de vraag… De meiden onder 15 worden dit seizoen getraind door Dylan en Mitchell. De broers hebben 11 meiden onder hun hoede. Alle speelsters met geboortejaar 2002 horen in principe bij MO17. Elke wedstrijd lenen wij er een paar om toch met een aantal wissels aan de wedstrijd te beginnen. Dit keer werd ons team versterkt door Elisah, Vera en Sanne Karelse. Ook was Demi Noor bereidt om na haar eigen wedstrijd nog bij ons in te vallen. Tegen Siddeburen hadden we nog nooit gespeeld. We wisten dus ook niet wat we konden verwachten. Het bleek een nieuw team te zijn waarvan al wel een aantal meiden in andere teams van Siddeburen hadden gespeeld. Dat was ook wel te zien want er zat al wel veel voetbal in. In het begin verliep de wedstrijd wat stroef maar op een gegeven moment begon de motor van MO15 te draaien. Wie anders dan Gwen zorgde voor de openingstreffer. Al gauw trof Sanne Karelse ook het doel. In de eerste helft werd er nog gescoord door Marije en Gwen (beide 2 keer) en Elisah. Met een 7-0 voorsprong richting de kleedkamers… Dat de meiden er zin in hadden bleek wel uit de 2e helft. Ondanks een riante voorsprong was iedereen nog heel fanatiek en bleven ze maar aanvallen. Lianne was niet zo blij want die had de 1e helft geen bal gehad en moest het in de 2e helft doen met 1 balcontact… Zij heeft door goed verdedigingswerk geen schot op doel gehad. In de 2e helft werden er nog 6 doelpunten gemaakt. De 7-0 werd door Marije gemaakt en vervolgens wisten Vera, Demi Noord, Marije, Gwen en Jill nog te scoren.

VVS MO15-1 - Amicitia VMC MO15-1 4-2

Na 2 weken geleden te hebben gewonnen van Siddeburen stond vandaag onze 2e bekerwedstrijd op het programma. Vanwege het slechte weer ging de wedstrijd van vorige week helaas niet door tegen BTC. Die wedstrijd wordt 21 oktober ingehaald. Amicitia had ook gewoon van Siddeburen met 8-0. Vandaag moesten we dus vol aan de bak. Eline is nog geblesseerd en Kasia was ziek. Gelukkig was Iris bereid om een helft met ons mee te doen voor haar eigen wedstrijd aan en konden we een beroep doen op Elisah, Vera, Marit en Jorieke. We begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste helft was VVS duidelijk de bovenliggende partij. Achterin werd er heel goed verdedigd door Annerike, Iris, Marjet en Lisanne. Echt schoten op doel heeft Lianne niet gehad in de 1e helft. Wij creëerden zelf wel veel kansen en uiteindelijk wisten we zelf drie keer te scoren in de eerste helft. Gwen wist met 2 mooie schoten de keeper te passeren en ook Marije wist nog te scoren.

In de 2e helft leek het alsof er een heel ander team stond. Het voetbal was eruit en Amicitia kwam steeds beter in de wedstrijd. Steeds vaker kwamen ze in het 16 meter gebied. Halverwege de 2e helft wisten ze ook 2 keer te scoren. De 3-2 was een panel… Lianne zat er dichtbij maar helaas…

De dames hadden in de gaten dat er wat moest gebeuren. Ze begonnen weer wat feller te voetballen. De bal kwam op een gegeven moment net over de middellijn bij Jorieke en die snelde richting de goal en wist met een fraai schot de keeper te passeren.

4-2 was ook de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week staat de 1e competitiewedstrijd op het programma. We spelen om 2 uur uit bij BTC.

SJO B.T.C. MO15-1 - VVS MO15-1 1-1

Zaterdag 23 september… De eerste competitiewedstrijd staat op het program en meteen een kraker… De uitwedstrijd tegen BTC. Het weer was prachtig dus we besloten om met zijn allen op de fiets naar Finsterwolde te gaan. Ik was gelijk positief gestemd… Als de meiden zouden voetballen zoals ze aan het fietsen waren… Wat een gang op de kette! We kwamen veuls te vroug aan in Finnewold. Dylan en Mitchell waren er niet bij want die moesten zelf de wei in maar gelukkig waren Henk en Bouko bereidt om de honneurs waar te nemen. Henk verzorgde de warming up met de meiden en Bouko was grensrechter. Zelf waren we niet genoeg meiden. Gelukkig waren Iris, Demi Noor, Anouk en Jorieke bereidt om mee te spelen vandaag. Op school was al gesproken over de match. Diverse meiden waren gebrand om te winnen. De wedstrijd was een mooie pot om te zien. Een gelijk opgaande strijd. Gaandeweg kwamen wij beter in het spel maar we wisten in de 1e helft helaas niet te scoren. Gwen werd kort gedekt. Ze hadden bij BTC wel in de gaten dat zie haar niet van afstand moesten laten schieten. Lianne wist haar doel de eerste helft gelukkig ook leeg te houden. De ruststand was dus 0-0. Na wat aanwijzingen van Bouko in de kleedkamer begonnen alle meiden weer geconcentreerd aan de 2e helft. Helaas was het BTC die de score opende. Na een verdedigende fout werd de bal behendig in het doel getrapt. Lianne was helaas kansloos. Maar de koppies gingen gelukkig niet naar beneden. Iedereen bleef vechten en wij kwamen dan ook terecht op 1-1 door een schot van Gwen die via een andere speler het doel in vloog. Zowel BTC als wij hadden daarna nog de mogelijkheid om te scoren maar beide ploegen wisten het doel niet meer te vinden. De grootste kans was nog voor ons. Gwen kwam vlak voor tijd alleen op de keeper af en had de hoeken voor het uitzoeken maar de bal vloog loeihard naast… Als ze deze bal op de keeper had afgevuurd dan was die met bal en al het doel in gevlogen…

Conclusie.. Een terechte uitslag en een hele mooie pot voetbal.

VVS MO15-1 - SJO 't Hogeland MO15-1 3-0

30 september stond onze 2e wedstrijd op het programma. Om 10 uur zouden we aantreden tegen 't Hogeland. We hebben nog geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen naar 9 uur zodat de meiden die nog mee moesten doen met mo17 gelijk mee konden gaan naar BATO maar van enige welwillendheid van de tegenstander was geen sprake… Anneke onze wedstrijdsecretaris heeft ontzettend haar best gedaan, waarvoor nog dank Anneke, maar helaas. Om 10 uur de aftrap met de volgende spelers in het veld. In het doel Lianne. De verdediging bestond uit Lisanne, Marit, Annerike en Marjet. Op het middenveld Gwen, Marije, Jorieke en Kasia. De twee aanvallers waren Leonie en Jill. Als wissel Elisah en Vera. Al snel werd duidelijk dat wij het betere van het spel hadden. We hadden veelvuldig balbezit maar bij het doel van de tegenstander kwamen we niet zoveel. Dat lag niet zozeer aan ons spel maar meer aan de vlagkwaliteiten van de grensrechter van 't Hogeland. Elk bal naar voren was buitenspel. Nu kunnen onze meiden er ook wel wat van op dat gebied maar de vlag geen ook heel vaak de lucht in als het geen buitenspel was… Jorieke moest al vrij snel het veld verlaten omdat ze last had van haar ademhaling. Elisah kwam voor haar in het veld. Ook Vera mocht de 1e helft nog invallen. De goals van vandaag werden gemaakt door Gwen, Jorieke en nog een keer Gwen. Het waren allemaal mooie goals. Jorieke had een enorme versnelling in huis en liet de verdediging haar hielen zien en rondde het zelf heel fraai af. De laatste goal van Gwen was een prachtdoelpunt. Een vrije trap buiten de zestien wist ze in de kruising te jagen. De keeper was kansloos. Een mooie 3-0 overwinning van de meiden. De verdediging stond als een huis. Achterin werd alles opgeruimd door de meiden. En kwamen ze er toch een keer door dan was Lianne er nog. En als ik er dan toch 1 speeltster uit mag pikken…Marjet Dijksterhuis. Voor de zomer nog eventjes meegetraind. Ze vond voetbal toch wel erg leuk. In de zomer een paar voetbalschoenen gekocht. En ze speelde haar eerste wedstrijd in de beker op 2 september jongstleden. Dat ze talent had dat zagen we al gauw… Je komt haar bijna niet voorbij. Inzicht. Loopvermogen. Heeft al een geweldige pass in huis. Het zal toch wel in de familie zitten…. We zijn heel blij met jou Marjet! Volgende week spelen we thuis tegen WVV om 9.00 uur. Dat wordt zeker weer een mooie pot.

VVS MO15-1 - WVV MO15-1 6-0

Zou het wel doorgaan…. Zou het niet doorgaan… Dat was de vraag. Vrijdagochtend nog eventjes kijken op het voetbalveld en toevallig was onze consul de velden aan het keuren. Veld 1 lag er goed bij maar veld 2 daar kon niet op een heel veld gespeeld worden… En uitgerekend op veld 2 zouden wij spelen… Maar wat bleek. Alleen jo11 speelde ook om negen uur. Die hebben aan een half veld genoeg! Dus we konden gewoon de wei in zaterdagochtend!

En daar hadden alle meiden zin in. Want WVV oet Winschoot was onze tegenstander. Veel bekenden van school. Altijd leuk om tegen te spelen. Jill en Eline waren er helaas niet. Leonie heeft last van haar achillespees en mocht van de huisarts maar een halve wedstrijd spelen. Het team moest dus weer aangevuld worden met andere meiden. We kregen dit keer versterking van Demi Noor (jo13), Iris (jo15) en 2 meiden van mo15: Elisah en Vera. Met 13 spelers konden we aan de wedstrijd beginnen.

De opstelling was als volgt. Lianne in de goal. De verdediging bestond uit Lisanne, Annerike, Iris en Marjet. Op het middenveld onze captain Gwen met Marije, Sanne en Kasia. Voorin de aanvallers Leonie en Demi Noor. De wissels waren Vera en Elisah. De 1e helft waren we aardig aan elkaar gewaagd. Wij hadden wel meer balbezit maar tot echte kansen kwamen we niet. Ook WVV kwam een aantal keren voor het doel maar de verdediging stond goed en Lianne hoefde bijna niet in actie te komen in de 1e helft. Toch gingen wij met een kleine voorsprong de kleedkamer in. Gwen slaagde erin om vanaf de middenveld alle tegenstanders te omzeilen en met een mooie uithaal wist ze de keeper te passeren.

In de rust besloot Dylan anders te gaan spelen. Demi ging van de aanval naar de verdediging en Iris mocht het proberen in de aanval. Een beetje onwennig in het begin maar het wierp zijn vruchten wel af. Na eerst nog een dot van een kans te hebben gemist ging de tweede er wel in. Na een aantal tegenstanders te hebben gepasseerd werd de bal keurig door Iris in het doel geschoten: 2-0! Iedereen begon in de 2e helft veel beter te voetballen en we waren nu ook zeker de betere ploeg. Uit een corner genomen door Gwen liep een tegenstander tegen de bal aan en die vloog zo het doel in… 3-0. Gwen probeerde het in de 2e helft ook nog weer van afstand en schoot ook nog een keer raak: 4-0! De 5-0 werd knap gemaakt door Vera. Die ook een compliment verdiend deze wedstrijd want ze heeft nog nooit zo weinig buitenspel gestaan! De 6-0 werd nog gemaakt door Iris. Zij slalomde nog een keer door de verdediging en wist cool af te ronden.

Wederom een hele leuke pot voetbal gezien. Met veel strijd en beleving een terechte overwinning behaald. Volgende week mogen we naar Steo… Om 9 uur begint de wedstrijd… Vroeg uit de veren dus allemaal.

SJO STEO MO15 – VVS MO15 6-0

Zaterdagmorgen... In plaats van uitslapen vroeg uit de veren… Om 9 uur stond de uitwedstrijd tegen STEO op het programma. Vertrek half 8 bij de kantine van VVS. Met 14 meiden vertrekken we richting Stedum. We hadden wat extra versterking omdat een aantal geblesseerd zijn en niet een hele wedstrijd mochten spelen.

Dit keer waren Marit, Elisah, Anouk en Iris mee.

Met veel kabaal vanaf de parkeerplaats richting de kleedkamer. Marije had een muziekinstallatie op wieltjes mee… Iedereen was gelijk goed wakker. Na instructies van Dylan en Mitchell het veld op voor een warming up. Om 9 uur begon de wedstrijd.

In het doel: Lianne
Verdediging: Annerike, Sanne, Lisanne en Marjet
Middenveld: Gwen, Marije, Kasia en Anouk
Aanval: Jill en Leonie
Wissels: Iris, Elisah en Marit

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Hadden veel balbezit maar tot scoren kwamen we niet. En als je ze zelf niet maakt… Dan doet de tegenstander dat wel. Steo kreeg een corner en onze verdediging stond totaal niet op te letten. Niemand schoot de bal weg. Ze stonden erbij en keken ernaar. 0-1 voor Steo. Maar gelukkig bleven we goed voetballen. Anouk probeerde het van afstand en de bal vloog zo het doel in. 1-1. Na een kwartier werd Leonie gewisseld voor Iris. We bleven aanvallen. Al vrij snel kwamen we op 1-2. Iris kreeg de bal aangespeeld. Snelde naar de achterlijn en gaf een voorzet op Kasia die de bal keurig in het doel werkte. Voor rust wist Gwen ook nog een keer te scoren. Halverwege stond we dus op een 1-3 voorsprong.

In de rust kregen de meiden te horen wat er allemaal goed en fout ging. Steo had 2 aanvallers die nogal snel waren. Ze kwamen er af en toe gevaarlijk uit en de verdediging kreeg dan ook de taak om er kort op te zitten. De koppies knikten van ja. Maar in het veld… Gebeurde dat helaas niet. Gelijk na de rust werd de aansluitingstreffer door Steo gemaakt. De aanvallers kregen teveel ruimte en weg waren ze. De bal onhoudbaar voor Lianne. We waren gelijk wakker geschud.

Gelukkig wisten we zelf ook al vrij snel weer te scoren. Dit keer uit een corner. Gwen schoot de bal voor het doel en een tegenstander kreeg de bal tegen zich aan. De bal veranderde van richting en de keeper was kansloos. 2-4.Steo werd daarna eigenlijk niet meer gevaarlijk. De beste speelster van hun ging in de verdediging spelen en ze kwamen er eigenlijk niet meer uit. We kregen nog aardig wat kansen maar die werden door ons vakkundig om zeep geholpen. Alleen Iris wist nog een keer te scoren. De eindstand dit keer dus 2-5. We zijn nog steeds ongeslagen in de competitie maar de ploegen die met ons bovenaan staan daar moeten we nog tegen voetballen.

Volgende week spelen we voor de beker tegen BTC in Finsterwolde. Aanvang 2 uur.

SJO B.T.C. MO15 – VVS MO15 1-5

Vandoage stait de letste bekerwedstrijd in onze poule op het program. Hij zol aigenliek al eerder speult worden moar toun duzzen ze nait… Moar hai mos toch een moal aan bod kommen en het was dit weekend inhoal dus op noar Beerte. Het weer was nait je van het dus toch moar wat auto's roggelt. De wichter waren dr kloar veur. Motiveren huift nait in een derby. De wil om te winnen is din heul groot. De baaide andere wedstrieden in de beker was de oetslag in ons veurdail. BTC haar dr al aine verloren moar mit een 2-0 veur BTC laagn we dr alsnog oet dus wie gingn gewoon veur de volle winst. Zulf waren we moar mit 9 wichter. Iris, Demi Noor, Marit en Elisah muiken ons elftal compleet vandoage.

Omdat Marit en Elisah al een wedstried in de bainen hadden begonnen zai op wissel. Lianne stond onder de latte vandoage. Achterin begon'n we mit Annerike, Demi, Lisanne en Marjet. Op het middenveld Gwen, Marije, Sanne en Kasia. Veurin Leonie en Iris.

Al snel was te zain dat BTC ook zeker nait wol verlaizen. Ze zaten dr boven op en kwamen dr ook een aantal moal gevoarliek deur. Het kroakte achterin moar gelukkig wist de verdediging de baaln weg te waarken en aans was doar onze keepster nog. De 1e goal vandoage werd deur ons moakt. Iris kreeg de baale aanspeult en passeerde een poar verdedigers en veegde de baale achter de keeper van BTC. 1-0! BTC bleef goud voetballen en kwam al vrij snel weer geliek. De eerste moal wist Lianne de baale nog weg te waarken moar hai kwam precies veur de vouten van aine van BTC. En omdat onze verdedigers allemoal bleven stoan haar te alle tied en schoot ze de baale dr vakkundig in. De koppies bleven gelukkig omhoog maar het voetbal werd dr nait beter op. BTC was veul fanatieker moar wie muiken nog een doelpunt. Wederom Iris snee deur de verdediging hin en gaf een veurzet op Sanne. Sanne schoot de baale prachtig binnen. Heul cool luip ze weer terogge noar heur aign helfte. Zunder te juichen. Net oft heul normoal was. Vanoaf de kaante heb ik toun moar roupen dat ze echt wel bliede mocht wezen met zo'n prachtig doelpunt.

In de rust bleek dat Dylan nait tevreden was. De wichter waren nait fel genog. As ze de baale verpeuterden gingen ze dr nait achteraan. As we de wedstried woln winnen din mos dr wel een schepje bovenop. En ditmoal kwam de boodschap goud aan bie de wichter.

Met de mouwen omhoog werd dr speult de 2e helfte. Elk zat dr bovenop. Wie verloren in de 2e helfte jammer genog wel Lisanne. Dei kreeg de baale van wel heul dichtbie zuuver in heur gezicht. De spitsen van BTC werden vakkundig oetschoakelt deur Elisah en Marjet. Kwam dr een moal aine deur het midden din waren ze een prooi veur Demi en Annerike. Lianne haar nait zo heul veul meer te doun in de 2e helfte. Op het middenveld hadden Gwen, Marije, Kasia en Sanne ook alles onder controle. En veurin sneden Marit en Iris deur de verdediging van BTC. Marit dei werd binnen de 16 meter onderoet hoalt en benutte zulf de strafschop. De keeper zat dr nog aan moar de baale ging het doel gelukkig nog wel in. Noa nog een overtreding van BTC boeten de 16 kregen we een vrije trap. Dat was een prooi veur Gwen. De baale schoot ze keurig binnen. 1-4. We bleven constant in de aanval. Iris haar nog een kans om te scoren moar dei baale zuiken ze nog. Marit werd nog een moal onderoet schovvelt in de 16 meter en Gwen scoorde ditmoal vanoaf 11 meter. Met een 1-5 overwinning bin'n we dus deur in de beker.

Wichter… Mien complimenten veur vandoage. Een terechte overwinning op onze buren oet Finnewold en Beerte. Nou moar oafwachten wel onze volgende tegenstander in de beker wordt.

UFC Noordpool MO15 – VVS MO15 1-3

Zaterdag 11 november 2017. Kip kap kogel. Niet voor de meiden van MO15. Die hadden wat anders te doen deze zaterdag. De verjaardag van Marije vieren en de wei in met zijn allen. Dit keer stond de uitwedstrijd tegen Noordpool op het program. 50 minuten met zijn allen in de auto. We kwamen iets later weg want er was een speelster die geen voetbalschoenen in de tas had gedaan. Die zijn natuurlijk onmisbaar…. Na een mooie reis door het Groninger landschap kwamen we aan in Uithuizen. Een fantastisch sportcomplex waar wij als VVS-ers van zouden dromen. Dylan en Mitchell waren er helaas niet bij vandaag. Die moesten zelf allebei nog voetballen. Gelukkig waren Henk en Jos bereidt om het vlaggen en de coaching op zich te nemen. We waren met 13 meiden vandaag. Leonie mocht weer een aantal minuten spelen na een vervelende blessure. Marit, Jorieke en Elisah hadden we geleend van MO17 en Iris kwam ons team ook nog versterken. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. Dat was wel ff wennen voor de meiden. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden wisten we op voorhand al wel. Noordpool stond samen met Potetos en ons bovenaan. Zij hadden ook nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. De 1e helft ging dan ook aardig gelijk op. Voor beide ploegen wat kansjes maar beide keepsters wisten hun doen schoon te houden. Wij kwamen uiteindelijk in de 1e helft toch op voorsprong. Uit een corner door Gwen genomen wist Marije de bal keurig bij de 2e paal in het doel te schieten. Helaas scoorde Noorpool ook nog in de 1e helft. Door een afstandsschot die door Lianne niet goed werd verwerkt belandde de bal in het doel in plaats van dat ie over werd getikt.

In de rust gaf Jos aan dat we wel wat fanatieker mochten spelen. Het was allemaal wat slapjes. Doordat zij met 2 spitsen speelden hadden wij constant 1 speler over achterin en dat is natuurlijk zonde. We gingen daarom de 2e helft Marit wat meer doorschuiven naar het middenveld. De beide backs (Marije en Marjet) zouden de spitsen pakken en Annerike zou als sluitpost blijven staan.

Dit bleek een goeie zet te zijn. Noordpool heeft in de 2e helft nog 1 hele goeie kans gehad maar Lianne maakte haar fout in de 1e helft ruimschoots goed door de bal in een 1 op 1 situatie tegen te houden. Ze kwam sterk uit en wist de bal te pakken.

Aan de andere kant wisten wij steeds meer druk uit te oefenen op de verdediging en de keepster van Noordpool. We waren alleen niet scherp in de afronding waardoor de stand nog lang op 1-1 bleef staan op het scorebord. Uiteindelijk wist Iris nog 2 keer te scoren. De 1e goal had ook afgekeurd kunnen worden door de scheidsrechter. Jorieke kwam goed door en de keepster van Noordpool kwam uit en ze botsten tegen elkaar aan en lagen allebei op de grond. De bal kwam voor de voeten van Iris en met een leeg doel is scoren dan natuurlijk niet zo moeilijk. De 2e goal was veel mooier. Ze veroverde zelf de bal van Noordpool en slalomde door de verdediging. Ze bleef rustig en keek goed naar de keeper en schoot de bal keurig in de hoek met binnenkant voet.

De 1-3 bleef uiteindelijk op de scorebord staan. Weer hadden we een directe tegenstander op een nederlaag getrakteerd. De vreugde was dus groot bij de meiden. Samen met Potetos staan we nu bovenaan. Volgende week spelen we thuis tegen Sios en de week erna staat de kraker tegen Potetos op het program. We worden dan om 8.45 uur in Groningen verwacht…

VVS MO15 - SIOS MO15-1 8-0

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het program. SIOS had al aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld en de leider van Noordpool had ons verteld dat het een lastige tegenstander was. Met vooral een hele snelle spits. Dat we konden voetballen was weer een heel gepuzzel. Door blessures waren Marije en Leonie er niet. Ook Jill was afwezig. Na veel overleg met andere leiders konden we toch weer een team bij elkaar krijgen. Iris weer ingevlogen van JO15. Demi Noor kwam halverwege haar eigen wedstrijd vanj JO13 bij ons en Demi Boven, Elisah van der Sluis en Marit Breedijk van MO17 kwamen ons team versterken. Een lichtpuntje… Eline mocht van de fysiotherapeut weer een kwartier voetballen. Haar eerste wedstrijd van de competitie!

De coaches hadden er vertrouwen in. Beiden voorspelden ze een dikke overwinning. Dylan had het zelfs over 8-0 waarop ik zei… Wie moet in hemelsnaam al die doelpunten maken…

Doordat Demi Noor nog bij JO15 was en Eline maar een kwartier mocht spelen aan het eind van de wedstrijd begonnen we als volgt. Lianne onder de lat. De verdediging bestond uit Annerike, Iris, Marjet en Lisanne. Op het middenveld Gwen onze captain, Elisah, Sanne en Kasia. En voorin Marit en Demi Boven.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Dit lag meer aan ons dan aan de tegenstander. Er werd niet goed gevoetbald. Tot echte kansen kwam het voor beide teams niet. Wie anders dan Gwen opende de score. Hoe de doelpunt tot stand kwam kan ik jullie helaas niet vertellen. Aan de kant zaten we niet op te letten en zagen we ineens wat meiden juichen. In de rust heb ik maar gevraagd wie de goal had gemaakt… Na een kwartier kreeg Demi Boven last van haar knie. Gelukkig was Demi Noor er al en kon zij gelijk het veld in. Iris schoof door naar voren en Demi Noor werd onze voorstopper.

We begonnen steeds beter te voetballen en kregen nog aardig wat kansen voor de rust. De keepster van Sios wist echter een paar schoten van Iris te keren en 1 bal knalde op de lat. Gwen wist nog wel te scoren voor de rust.

De meiden gaven zelf al aan dat het veel beter kon. Als we ons eigen spelletje zouden gaan spelen dan zouden we ons doelsaldo op kunnen krikken. En dat gebeurde ook in de tweede helft.

Achterin werd de boel goed op slot gehouden door de verdedigers. Zij speelden allemaal een prima 2e helft. Het middenveld sloot goed aan bij alle aanvallen. We kregen aardig wat kansen en wisten nog 6 keer te scoren in de 2e helft. De doelpuntenmakers…. Gwen en Iris. Allebei drie. Fantastisch om te zien hoe die twee elkaar vinden op het veld. Gwen gaf goeie passes waaruit Iris wist te scoren en de voorzetten vanaf de zijkant van Iris werden behendig door Gwen ingeschoten. Gwen scoorde ook nog uit een strafschop. Iris werd door 2 verdedigers onderuit gehaald en scheidsrechter Jeroen legde de bal terecht op de stip.

Ik wil iedereen een compliment geven voor het voetbal in de tweede helft. Jullie hebben goed gespeeld. Echt als een team. Voor Lianne was het wat minder want die stond een groot deel van de tweede helft moederziel alleen op onze helft van het veld. Die heeft in de tweede helft bijna niets te doen gehad.

En Dylan onze coach…. Hij mag vaker de uitslagen voorspellen… 8-0…

Volgende week een hele belangrijke wedstrijd! Dan spelen we uit tegen Potetos. Zij hebben net als ons 19 punten maar 1 wedstrijd meer gespeeld. De wekker gaat dan op tijd in ieder geval… Aanvangstijdstip van deze wedstrijd…. Half negen…

VVS MO15 - Siddeburen MO15-1 12-0

Deze zaterdagochtend vroeg uit de veren, helaas niet lang in bed. Om 9 uur al een thuiswedstrijd, alle meiden hadden dus al vroeg hun wekker gezet.

En het was ook nog eens hartstikke koud. Maar dat is gelukkig niet iets wat de meiden weerhoudt.

Na wat wijze woorden en de opstelling van de trainers Dylan en Mitchell Blansjaar. Gingen de meiden naar buiten voor een warming-up zonder bezwaar.

Het was Herwin Broesder die onze wedstrijd floot. En dat is altijd prima, hij is zeker geen chaoot.

De eerste goal die viel al snel. Gwen die nam een corner nou dan weet je het wel.

Via een tegenstander kwam ie bij Iris op de schoen. En die weet wel wat ze met zo'n bal moet doen.

Marit en Anouk wisten de ballen vanaf de zijkant een paar keer goed voor te zetten. Onze voorhoede maakte met deze ballen korte metten.

De goals volgden elkaar daarom in de 1e helft in rap tempo op. Vooral Jorieke die deed het in de 1e helft top.

Ze scoorde er maar liefst drie. Dat ging de goeie kant op met onze doelsaldi!

Ook Gwen en Kasia wisten in de 1e helft nog te scoren. Siddeburen kwam er niet aan te pas en wisten bijna geen aanval te verstoren.

Na 35 minuten floot Herwin voor de rust. En dat was voor Lianne zeker een must.

Die had nog geen bal aangeraakt en was echt steenkoud. Ze was heel blij met een time-out.

Dat kwam door onze verdediging die laten namelijk niemand voorbij. Ja met Annerike, Marjet en Lisanne achterin zijn we echt heel blij.

Daarom in de rust een keepers wissel. Sanne op goal en Lianne aan de aftrap in de middencirkel.

Ook in de 2e helft scoorden de meiden er weer lustig op los. De keepster van Siddeburen was in de 2e helft ook weer zes keer de klos.

Eerst werd er nog een terechte goal door de scheidsrechter afgekeurd. Maar daar werd gelukkig niet om getreurd.

Blij waren we dat Eline ook weer wat langer mee kon doen. Die hebben we namelijk echt gemist aan het begin van dit seizoen.

Gwen die scoorde na een mooie voorzet van Iris de volgende doelpunt. En toen kwam voor onze nieuwe spits het hoogtepunt.

Na een actie in de zestien meter wist Lianne het net te raken. En dat vond ze naar meer smaken.

De 12-0 werd namelijk ook nog door haar gemaakt. Maar daarvoor hadden Gwen, Marije en Iris ook nog de bal goed aangeraakt.

Met 2 prachtige afstandsschoten van Iris en Gwen stond de teller al op tien. En ook Marije ronde een mooie aanval af en de keepster was gezien.

Nog 1 wedstrijd te gaan voor de winsterstop. Als we die winnen dan blijven we mooi staan aan de top!

Meiden het is een genot om jullie elke week in actie te zien. Als jullie zo doorgaan worden jullie wel kampioen misschien!

VVS MO15 - Helmpan MO15-1 1-0

Zaterdag 16 december stond er nog een bekerwedstrijd voor ons op het program. Tegen de koploper uit de 1e klasse namelijk Helpman. Op papier een veel sterkere tegenstander. Doelstelling was dan ook de schade beperkt houden en hopen op een geringe nederlaag of er een gelijkspel uitslepen. Een overwinning gingen we in 1e instantie maar niet vanuit…

Gezien de slechte weersomstandigheden en de kwaliteit van de velden was het maar de vraag of we zouden voetballen. Maar de vrijdag ervoor kregen we toch groen licht van onze consul. De wedstrijd kon gewoon gespeeld worden om 9 uur 's ochtends. Alle meiden geappt, versterking gezocht en op naar zaterdagmorgen.

7 uur gaat de wekker. Wat bewolkt buiten. En het had gevroren…. Toen we bij VVS aankwamen zagen we een ijslaagje op het veld liggen… Maar onze scheidsrechter Jeroen de Haan besloot uiteindelijk om toch gewoon te voetballen. Het zonnetje kwam er later ook door en de ijslaag verdween geleidelijk…

In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt. Dit keer Marlin op doel en geen Lianne. Die lag ziek in bed… De verdediging bestond vandaag uit Marjet, Annerike, Marit en Lisanne. Op het middenveld Gwen, Kasia, Sanne en Marije. Voorin Jorieke en Iris. Verder hadden we nog 3 wissels namelijk Demi Noor, Eline en Vera.

We begonnen goed aan de wedstrijd. In het begin waren we gelijkwaardig en naarmate de 1e helft vorderde kwamen we steeds beter in het spel. We hadden veelvuldig balbezit en Helpman werd bij balbezit flink onder druk gezet. De betere kansen waren voor ons in de 1e helft. Wij kwamen uiteindelijk zelfs op voorsprong! Jorieke wist een steekpass van Iris heel cool af te werken. We wisten de voorsprong zelfs tot aan de rust vast te houden. Wie had dat verwacht….

In de 2e helft kwam Helpman sterker uit de startblokken. De rollen waren opgedraaid. Zij hadden meer balbezit en waren wat vaker op onze helft te vinden. Onze verdediging moest flink aan de bak. Ook kregen we zelf nog een aantal kansen maar die wisten we niet te verzilveren. De tijd verstreek langzaam… Zouden we dan toch winnen? En doorgaan in de beker? Nee… Dat kon toch niet waar zijn… Helpman werd steeds sterker maar onze verdediging bleef op de been en als ze er een keer doorkwamen dan was Marlin er nog. Het waren spannende minuten aan het eind maar we wisten de voorsprong vast te houden. Toen Jeroen floot voor het eindsignaal was de ontlading groot! Door in de beker en gewonnen van een 1e klasser!

Mooier hadden we dit najaarsseizoen niet af kunnen sluiten. In de competitie 1 keer gelijk gespeeld tegen BTC en voor de rest alles gewonnen in de competitie en de beker. Het is mooi om te zien dat de meiden nog steeds groeien. Ze echt als een team spelen. Dit uiteraard met dank aan onze trainers die er veel tijd en energie in steken!

Nu maar afwachten waar we tegen moeten voetballen in de volgende ronde. Eerst met zijn allen de zaal in!

VVS MO15 - Siddeburen MO15-1 12-0

Tegen Siddeburen hadden voor de winterstop ook al gespeeld. Op basis van de uitslag toen zou het voor ons een makkelijke voetbalochtend worden. De vorige keer werd Siddeburen met 13-0 aan de kant geschoven. Zou ons dat nu weer lukken?

Tegen zo'n tegenstander kun je ook een beetje experimenteren. Spelers op een andere positie neerzetten. Kijken hoe ze het daar doen. Gwen was dan ook helemaal verrast bij het oplepelen van de opstelling door Mitchell dat Iris op haar plekkie stond vandaag. Zou ze dan wissel zijn vandaag? Nee hoor! Aangekomen bij de voorhoede kwamen er verrassende namen uit de bus! Linksvoor onze eigen roadrunner Marjet en in de spits Gwen. Heel zachtjes klonk het uit haar mond…. Eindelijk…

We hadden vandaag versterking van Anouk, Vera en Marit van MO17. Ook Iris van JO15 deed weer met ons mee.

Om 9 uur klonk het aanvangssignaal van onze scheids Klaas Drewel. Om 2 minuten over 9 wees hij alweer naar de middenstip… Onze spits had er zin in vandaag! Gwen scoorde al vrij snel! In het begin van de wedstrijd zag je dat ze nog eventjes moest wennen aan haar positie. Ze liep geregeld terug naar het middenveld. Maar na een poosje ging het beter. Een aantal minuten later lag de 2-0 er namelijk al in. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Siddeburen. We konden steeds verder opschuiven naar het doel van de tegenstander. We kregen steeds meer kansen en de 3e goal werd uiteindelijk gemaakt door Iris. De 4e goal kwam op naam van Marjet. Normaal gesproken onze vaste linksback maar nu dus voorin. Dat was dus een groot succes! Diverse keren kwam ze er goed langs om goeie voorzetten te geven. Maar de 4e goal maakte ze dus zelf. Nummer 5 werd gemaakt door Iris. De bal werd prima teruggelegd door Kasia en Iris had de hoeken voor het uitzoeken. Voor rust wist Gwen er ook nog 1 te maken. Met een 6-0 voorsprong gingen we dus de kleedkamer in.

De verdedigers hadden vandaag niet veel te doen. Ze werden nauwelijks op de proef gesteld. Leonie, Lisanne, Annerike en Marit vonden het maar een saaie wedstrijd. Dat gold al helemaal voor Lianne… Die had bijna geen bal aangeraakt. Om er voor te zorgen dat ze niet in slaap zou vallen vond er een keeperswissel plaats. Leonie zou het doel gaan verdedigen en Lianne ging in de spits voetballen. Lisanne ging ook in de voorhoede voetballen.

In de 2e helft had ook Siddeburen een andere keeper op doel staan. Scoren ging niet zo gemakkelijk meer… We hadden kansen zat maar de ballen gingen er niet meer zo gemakkelijk in. Vooral Lianne kreeg 2 hele grote kansen maar ze wist ze niet te verzilveren.

De 7-0 werd gemaakt door een speelster van Siddeburen. Na een mooie voorzet van Marjet probeerde ze de bal weg te werken. Dat lukte haar helaas niet. Ze passeerde haar eigen keepster.

De 8-0 kwam op naam van Gwen en de 9-0 werd gemaakt door Eline die keurig en beheerst de bal in de hoek schoof. Dat er meer speelsters kunnen scoren bewees Marije. Die mocht ook nog een poosje linksvoor spelen en scoorde ook vrij snel een goal. De 11-0 werd gemaakt door Marjet en de laatste goal van de ochtend kwam op naam van Gwen. Zij scoorde in 1 keer uit een corner. Een prachtig doelpunt!