Verslagen VVS MO15-1

VVS MO15-1 - Siddeburen MO15-1 7-0

2 september stond de 1e wedstrijd van het seizoen op het program van MO15. De training was eigenlijk nog maar net weer begonnen dus hoe we er conditioneel aan toe waren was nog ff de vraag… De meiden onder 15 worden dit seizoen getraind door Dylan en Mitchell. De broers hebben 11 meiden onder hun hoede. Alle speelsters met geboortejaar 2002 horen in principe bij MO17. Elke wedstrijd lenen wij er een paar om toch met een aantal wissels aan de wedstrijd te beginnen. Dit keer werd ons team versterkt door Elisah, Vera en Sanne Karelse. Ook was Demi Noor bereidt om na haar eigen wedstrijd nog bij ons in te vallen. Tegen Siddeburen hadden we nog nooit gespeeld. We wisten dus ook niet wat we konden verwachten. Het bleek een nieuw team te zijn waarvan al wel een aantal meiden in andere teams van Siddeburen hadden gespeeld. Dat was ook wel te zien want er zat al wel veel voetbal in. In het begin verliep de wedstrijd wat stroef maar op een gegeven moment begon de motor van MO15 te draaien. Wie anders dan Gwen zorgde voor de openingstreffer. Al gauw trof Sanne Karelse ook het doel. In de eerste helft werd er nog gescoord door Marije en Gwen (beide 2 keer) en Elisah. Met een 7-0 voorsprong richting de kleedkamers… Dat de meiden er zin in hadden bleek wel uit de 2e helft. Ondanks een riante voorsprong was iedereen nog heel fanatiek en bleven ze maar aanvallen. Lianne was niet zo blij want die had de 1e helft geen bal gehad en moest het in de 2e helft doen met 1 balcontact… Zij heeft door goed verdedigingswerk geen schot op doel gehad. In de 2e helft werden er nog 6 doelpunten gemaakt. De 7-0 werd door Marije gemaakt en vervolgens wisten Vera, Demi Noord, Marije, Gwen en Jill nog te scoren.

VVS MO15-1 - Amicitia VMC MO15-1 4-2

Na 2 weken geleden te hebben gewonnen van Siddeburen stond vandaag onze 2e bekerwedstrijd op het programma. Vanwege het slechte weer ging de wedstrijd van vorige week helaas niet door tegen BTC. Die wedstrijd wordt 21 oktober ingehaald. Amicitia had ook gewoon van Siddeburen met 8-0. Vandaag moesten we dus vol aan de bak. Eline is nog geblesseerd en Kasia was ziek. Gelukkig was Iris bereid om een helft met ons mee te doen voor haar eigen wedstrijd aan en konden we een beroep doen op Elisah, Vera, Marit en Jorieke. We begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste helft was VVS duidelijk de bovenliggende partij. Achterin werd er heel goed verdedigd door Annerike, Iris, Marjet en Lisanne. Echt schoten op doel heeft Lianne niet gehad in de 1e helft. Wij creëerden zelf wel veel kansen en uiteindelijk wisten we zelf drie keer te scoren in de eerste helft. Gwen wist met 2 mooie schoten de keeper te passeren en ook Marije wist nog te scoren.

In de 2e helft leek het alsof er een heel ander team stond. Het voetbal was eruit en Amicitia kwam steeds beter in de wedstrijd. Steeds vaker kwamen ze in het 16 meter gebied. Halverwege de 2e helft wisten ze ook 2 keer te scoren. De 3-2 was een panel… Lianne zat er dichtbij maar helaas…

De dames hadden in de gaten dat er wat moest gebeuren. Ze begonnen weer wat feller te voetballen. De bal kwam op een gegeven moment net over de middellijn bij Jorieke en die snelde richting de goal en wist met een fraai schot de keeper te passeren.

4-2 was ook de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week staat de 1e competitiewedstrijd op het programma. We spelen om 2 uur uit bij BTC.

SJO B.T.C. MO15-1 - VVS MO15-1 1-1

Zaterdag 23 september… De eerste competitiewedstrijd staat op het program en meteen een kraker… De uitwedstrijd tegen BTC. Het weer was prachtig dus we besloten om met zijn allen op de fiets naar Finsterwolde te gaan. Ik was gelijk positief gestemd… Als de meiden zouden voetballen zoals ze aan het fietsen waren… Wat een gang op de kette! We kwamen veuls te vroug aan in Finnewold. Dylan en Mitchell waren er niet bij want die moesten zelf de wei in maar gelukkig waren Henk en Bouko bereidt om de honneurs waar te nemen. Henk verzorgde de warming up met de meiden en Bouko was grensrechter. Zelf waren we niet genoeg meiden. Gelukkig waren Iris, Demi Noor, Anouk en Jorieke bereidt om mee te spelen vandaag. Op school was al gesproken over de match. Diverse meiden waren gebrand om te winnen. De wedstrijd was een mooie pot om te zien. Een gelijk opgaande strijd. Gaandeweg kwamen wij beter in het spel maar we wisten in de 1e helft helaas niet te scoren. Gwen werd kort gedekt. Ze hadden bij BTC wel in de gaten dat zie haar niet van afstand moesten laten schieten. Lianne wist haar doel de eerste helft gelukkig ook leeg te houden. De ruststand was dus 0-0. Na wat aanwijzingen van Bouko in de kleedkamer begonnen alle meiden weer geconcentreerd aan de 2e helft. Helaas was het BTC die de score opende. Na een verdedigende fout werd de bal behendig in het doel getrapt. Lianne was helaas kansloos. Maar de koppies gingen gelukkig niet naar beneden. Iedereen bleef vechten en wij kwamen dan ook terecht op 1-1 door een schot van Gwen die via een andere speler het doel in vloog. Zowel BTC als wij hadden daarna nog de mogelijkheid om te scoren maar beide ploegen wisten het doel niet meer te vinden. De grootste kans was nog voor ons. Gwen kwam vlak voor tijd alleen op de keeper af en had de hoeken voor het uitzoeken maar de bal vloog loeihard naast… Als ze deze bal op de keeper had afgevuurd dan was die met bal en al het doel in gevlogen…

Conclusie.. Een terechte uitslag en een hele mooie pot voetbal.

VVS MO15-1 - SJO 't Hogeland MO15-1 3-0

30 september stond onze 2e wedstrijd op het programma. Om 10 uur zouden we aantreden tegen 't Hogeland. We hebben nog geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen naar 9 uur zodat de meiden die nog mee moesten doen met mo17 gelijk mee konden gaan naar BATO maar van enige welwillendheid van de tegenstander was geen sprake… Anneke onze wedstrijdsecretaris heeft ontzettend haar best gedaan, waarvoor nog dank Anneke, maar helaas. Om 10 uur de aftrap met de volgende spelers in het veld. In het doel Lianne. De verdediging bestond uit Lisanne, Marit, Annerike en Marjet. Op het middenveld Gwen, Marije, Jorieke en Kasia. De twee aanvallers waren Leonie en Jill. Als wissel Elisah en Vera. Al snel werd duidelijk dat wij het betere van het spel hadden. We hadden veelvuldig balbezit maar bij het doel van de tegenstander kwamen we niet zoveel. Dat lag niet zozeer aan ons spel maar meer aan de vlagkwaliteiten van de grensrechter van 't Hogeland. Elk bal naar voren was buitenspel. Nu kunnen onze meiden er ook wel wat van op dat gebied maar de vlag geen ook heel vaak de lucht in als het geen buitenspel was… Jorieke moest al vrij snel het veld verlaten omdat ze last had van haar ademhaling. Elisah kwam voor haar in het veld. Ook Vera mocht de 1e helft nog invallen. De goals van vandaag werden gemaakt door Gwen, Jorieke en nog een keer Gwen. Het waren allemaal mooie goals. Jorieke had een enorme versnelling in huis en liet de verdediging haar hielen zien en rondde het zelf heel fraai af. De laatste goal van Gwen was een prachtdoelpunt. Een vrije trap buiten de zestien wist ze in de kruising te jagen. De keeper was kansloos. Een mooie 3-0 overwinning van de meiden. De verdediging stond als een huis. Achterin werd alles opgeruimd door de meiden. En kwamen ze er toch een keer door dan was Lianne er nog. En als ik er dan toch 1 speeltster uit mag pikken…Marjet Dijksterhuis. Voor de zomer nog eventjes meegetraind. Ze vond voetbal toch wel erg leuk. In de zomer een paar voetbalschoenen gekocht. En ze speelde haar eerste wedstrijd in de beker op 2 september jongstleden. Dat ze talent had dat zagen we al gauw… Je komt haar bijna niet voorbij. Inzicht. Loopvermogen. Heeft al een geweldige pass in huis. Het zal toch wel in de familie zitten…. We zijn heel blij met jou Marjet! Volgende week spelen we thuis tegen WVV om 9.00 uur. Dat wordt zeker weer een mooie pot.

VVS MO15-1 - WVV MO15-1 6-0

Zou het wel doorgaan…. Zou het niet doorgaan… Dat was de vraag. Vrijdagochtend nog eventjes kijken op het voetbalveld en toevallig was onze consul de velden aan het keuren. Veld 1 lag er goed bij maar veld 2 daar kon niet op een heel veld gespeeld worden… En uitgerekend op veld 2 zouden wij spelen… Maar wat bleek. Alleen jo11 speelde ook om negen uur. Die hebben aan een half veld genoeg! Dus we konden gewoon de wei in zaterdagochtend!

En daar hadden alle meiden zin in. Want WVV oet Winschoot was onze tegenstander. Veel bekenden van school. Altijd leuk om tegen te spelen. Jill en Eline waren er helaas niet. Leonie heeft last van haar achillespees en mocht van de huisarts maar een halve wedstrijd spelen. Het team moest dus weer aangevuld worden met andere meiden. We kregen dit keer versterking van Demi Noor (jo13), Iris (jo15) en 2 meiden van mo15: Elisah en Vera. Met 13 spelers konden we aan de wedstrijd beginnen.

De opstelling was als volgt. Lianne in de goal. De verdediging bestond uit Lisanne, Annerike, Iris en Marjet. Op het middenveld onze captain Gwen met Marije, Sanne en Kasia. Voorin de aanvallers Leonie en Demi Noor. De wissels waren Vera en Elisah. De 1e helft waren we aardig aan elkaar gewaagd. Wij hadden wel meer balbezit maar tot echte kansen kwamen we niet. Ook WVV kwam een aantal keren voor het doel maar de verdediging stond goed en Lianne hoefde bijna niet in actie te komen in de 1e helft. Toch gingen wij met een kleine voorsprong de kleedkamer in. Gwen slaagde erin om vanaf de middenveld alle tegenstanders te omzeilen en met een mooie uithaal wist ze de keeper te passeren.

In de rust besloot Dylan anders te gaan spelen. Demi ging van de aanval naar de verdediging en Iris mocht het proberen in de aanval. Een beetje onwennig in het begin maar het wierp zijn vruchten wel af. Na eerst nog een dot van een kans te hebben gemist ging de tweede er wel in. Na een aantal tegenstanders te hebben gepasseerd werd de bal keurig door Iris in het doel geschoten: 2-0! Iedereen begon in de 2e helft veel beter te voetballen en we waren nu ook zeker de betere ploeg. Uit een corner genomen door Gwen liep een tegenstander tegen de bal aan en die vloog zo het doel in… 3-0. Gwen probeerde het in de 2e helft ook nog weer van afstand en schoot ook nog een keer raak: 4-0! De 5-0 werd knap gemaakt door Vera. Die ook een compliment verdiend deze wedstrijd want ze heeft nog nooit zo weinig buitenspel gestaan! De 6-0 werd nog gemaakt door Iris. Zij slalomde nog een keer door de verdediging en wist cool af te ronden.

Wederom een hele leuke pot voetbal gezien. Met veel strijd en beleving een terechte overwinning behaald. Volgende week mogen we naar Steo… Om 9 uur begint de wedstrijd… Vroeg uit de veren dus allemaal.

SJO STEO MO15 – VVS MO15 6-0

Zaterdagmorgen... In plaats van uitslapen vroeg uit de veren… Om 9 uur stond de uitwedstrijd tegen STEO op het programma. Vertrek half 8 bij de kantine van VVS. Met 14 meiden vertrekken we richting Stedum. We hadden wat extra versterking omdat een aantal geblesseerd zijn en niet een hele wedstrijd mochten spelen.

Dit keer waren Marit, Elisah, Anouk en Iris mee.

Met veel kabaal vanaf de parkeerplaats richting de kleedkamer. Marije had een muziekinstallatie op wieltjes mee… Iedereen was gelijk goed wakker. Na instructies van Dylan en Mitchell het veld op voor een warming up. Om 9 uur begon de wedstrijd.

In het doel: Lianne
Verdediging: Annerike, Sanne, Lisanne en Marjet
Middenveld: Gwen, Marije, Kasia en Anouk
Aanval: Jill en Leonie
Wissels: Iris, Elisah en Marit

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Hadden veel balbezit maar tot scoren kwamen we niet. En als je ze zelf niet maakt… Dan doet de tegenstander dat wel. Steo kreeg een corner en onze verdediging stond totaal niet op te letten. Niemand schoot de bal weg. Ze stonden erbij en keken ernaar. 0-1 voor Steo. Maar gelukkig bleven we goed voetballen. Anouk probeerde het van afstand en de bal vloog zo het doel in. 1-1. Na een kwartier werd Leonie gewisseld voor Iris. We bleven aanvallen. Al vrij snel kwamen we op 1-2. Iris kreeg de bal aangespeeld. Snelde naar de achterlijn en gaf een voorzet op Kasia die de bal keurig in het doel werkte. Voor rust wist Gwen ook nog een keer te scoren. Halverwege stond we dus op een 1-3 voorsprong.

In de rust kregen de meiden te horen wat er allemaal goed en fout ging. Steo had 2 aanvallers die nogal snel waren. Ze kwamen er af en toe gevaarlijk uit en de verdediging kreeg dan ook de taak om er kort op te zitten. De koppies knikten van ja. Maar in het veld… Gebeurde dat helaas niet. Gelijk na de rust werd de aansluitingstreffer door Steo gemaakt. De aanvallers kregen teveel ruimte en weg waren ze. De bal onhoudbaar voor Lianne. We waren gelijk wakker geschud.

Gelukkig wisten we zelf ook al vrij snel weer te scoren. Dit keer uit een corner. Gwen schoot de bal voor het doel en een tegenstander kreeg de bal tegen zich aan. De bal veranderde van richting en de keeper was kansloos. 2-4.Steo werd daarna eigenlijk niet meer gevaarlijk. De beste speelster van hun ging in de verdediging spelen en ze kwamen er eigenlijk niet meer uit. We kregen nog aardig wat kansen maar die werden door ons vakkundig om zeep geholpen. Alleen Iris wist nog een keer te scoren. De eindstand dit keer dus 2-5. We zijn nog steeds ongeslagen in de competitie maar de ploegen die met ons bovenaan staan daar moeten we nog tegen voetballen.

Volgende week spelen we voor de beker tegen BTC in Finsterwolde. Aanvang 2 uur.

SJO B.T.C. MO15 – VVS MO15 1-5

Vandoage stait de letste bekerwedstrijd in onze poule op het program. Hij zol aigenliek al eerder speult worden moar toun duzzen ze nait… Moar hai mos toch een moal aan bod kommen en het was dit weekend inhoal dus op noar Beerte. Het weer was nait je van het dus toch moar wat auto's roggelt. De wichter waren dr kloar veur. Motiveren huift nait in een derby. De wil om te winnen is din heul groot. De baaide andere wedstrieden in de beker was de oetslag in ons veurdail. BTC haar dr al aine verloren moar mit een 2-0 veur BTC laagn we dr alsnog oet dus wie gingn gewoon veur de volle winst. Zulf waren we moar mit 9 wichter. Iris, Demi Noor, Marit en Elisah muiken ons elftal compleet vandoage.

Omdat Marit en Elisah al een wedstried in de bainen hadden begonnen zai op wissel. Lianne stond onder de latte vandoage. Achterin begon'n we mit Annerike, Demi, Lisanne en Marjet. Op het middenveld Gwen, Marije, Sanne en Kasia. Veurin Leonie en Iris.

Al snel was te zain dat BTC ook zeker nait wol verlaizen. Ze zaten dr boven op en kwamen dr ook een aantal moal gevoarliek deur. Het kroakte achterin moar gelukkig wist de verdediging de baaln weg te waarken en aans was doar onze keepster nog. De 1e goal vandoage werd deur ons moakt. Iris kreeg de baale aanspeult en passeerde een poar verdedigers en veegde de baale achter de keeper van BTC. 1-0! BTC bleef goud voetballen en kwam al vrij snel weer geliek. De eerste moal wist Lianne de baale nog weg te waarken moar hai kwam precies veur de vouten van aine van BTC. En omdat onze verdedigers allemoal bleven stoan haar te alle tied en schoot ze de baale dr vakkundig in. De koppies bleven gelukkig omhoog maar het voetbal werd dr nait beter op. BTC was veul fanatieker moar wie muiken nog een doelpunt. Wederom Iris snee deur de verdediging hin en gaf een veurzet op Sanne. Sanne schoot de baale prachtig binnen. Heul cool luip ze weer terogge noar heur aign helfte. Zunder te juichen. Net oft heul normoal was. Vanoaf de kaante heb ik toun moar roupen dat ze echt wel bliede mocht wezen met zo'n prachtig doelpunt.

In de rust bleek dat Dylan nait tevreden was. De wichter waren nait fel genog. As ze de baale verpeuterden gingen ze dr nait achteraan. As we de wedstried woln winnen din mos dr wel een schepje bovenop. En ditmoal kwam de boodschap goud aan bie de wichter.

Met de mouwen omhoog werd dr speult de 2e helfte. Elk zat dr bovenop. Wie verloren in de 2e helfte jammer genog wel Lisanne. Dei kreeg de baale van wel heul dichtbie zuuver in heur gezicht. De spitsen van BTC werden vakkundig oetschoakelt deur Elisah en Marjet. Kwam dr een moal aine deur het midden din waren ze een prooi veur Demi en Annerike. Lianne haar nait zo heul veul meer te doun in de 2e helfte. Op het middenveld hadden Gwen, Marije, Kasia en Sanne ook alles onder controle. En veurin sneden Marit en Iris deur de verdediging van BTC. Marit dei werd binnen de 16 meter onderoet hoalt en benutte zulf de strafschop. De keeper zat dr nog aan moar de baale ging het doel gelukkig nog wel in. Noa nog een overtreding van BTC boeten de 16 kregen we een vrije trap. Dat was een prooi veur Gwen. De baale schoot ze keurig binnen. 1-4. We bleven constant in de aanval. Iris haar nog een kans om te scoren moar dei baale zuiken ze nog. Marit werd nog een moal onderoet schovvelt in de 16 meter en Gwen scoorde ditmoal vanoaf 11 meter. Met een 1-5 overwinning bin'n we dus deur in de beker.

Wichter… Mien complimenten veur vandoage. Een terechte overwinning op onze buren oet Finnewold en Beerte. Nou moar oafwachten wel onze volgende tegenstander in de beker wordt.