Verslagen VVS DA1

HSC - VVS 1-9

Op een zonnige zaterdag moesten we onze 1e wedstrijd spelen. We kwamen binnen 1 minuut op voorsprong door Miriam. We voetbalden vrij aardig en kwamen op 0-2 door Wendy. Bij rust was het 0-3 door nogmaals Miriam. De scheids en grens deden hun werk zodat er nog 2 goals werden afgekeurd. Ook stonden we vele malen buitenspel. Nadat zij er in de 2e helft een nieuwe speler in hadden gedaan kwamen ze terug tot 3-1 en was er even paniek, maar als team waren wij vele malen beter en liepen uiteindelijk uit tot 1-9. 1-4,1-7 en 1-8 door Marleen. De 1-6 en 1-9 van Svenja. De 1-5 was een eigen goal, maar omdat Marleen de bal het laatste van ons raakte komt ie op haar naam. We speelden goed en hadden vele leuke aanvallen, voor de goal waren we echter niet scherp genoeg. Ook stonden we te vaak buitenspel. Ondanks de 4 afgekeurde goals een ruime overwinning.

VVS - VVK 16-0

Onze 2e wedstrijd ging tegen VVK uit Groningen. Vooraf 3 punten verwacht, maar dat het zo makkelijk zou gaan nee dat niet. Ook vandaag wisten we snel te scoren binnen 5 minuten maakte Wendy de 1-0. Al snel scoorde Marleen de 2-0 en toen wist iedereen dit word een makkie. Helaas was dit te merken aan het spel, want we speelden minder goed als een week eerder. Toch stond dit de monsterscore niet in de weg. De 9-0 ruststand werd bereikt door: Svenja 3,5 en 7-0, Miriam 6 en 8-0, de 4-0 was van Marleen en de 9-0 van Wendy. De 2 van Miriam waren mooie afstandschoten en de 7-0 een kopbal uit een corner. Na de rust keerde Lianne terug na lang blessureleed, binnen 2 minuten was het 10 door een mooi schot van haar in de kruising. Ook Lisanne wist 2x van afstand te scoren. Miriam, Lianne en Marleen wisten nog te scoren en Wendy krijgt de eigen goal op haar naam omdat ze de bal als laatste van ons raakte. Het spel was minder dan een week eerder en met name de 2ehelft was niet goed. We gaan wel aan kop met 25 voor en 1 tegen.

SGVV'07 DA1 - VVS DA1 0-13

Op een prachtige zaterdag moesten we naar de wijk Paddepoel in Groningen om te spelen tegen het net opgerichte SGVV’07. Vooraf al bepaald dat er gewonnen zou worden alleen hoeveel goals dat was de vraag. We hadden wat personele problemen maar behielden toch genoeg speelsters over. Wendy die slechts 2x 15 minuten mocht spelen opende de score met 2 mooie dribbels, ze had er nog 2 moeten scoren maar het zij haar vergeven omdat haar vriend Dennis wel wilde vlaggen, waarvoor dank. Alweer een eigen goal maakte het 0-3, Kim krijgt de goal omdat ze de bal als laatste van ons raakte. Chantal die erg sterk speelde maakte 0-4 of was het toch Svenja die een wat mindere dag had. Miriam bepaalde de ruststand op 0-7 door 3x fraai te scoren. Een goede 1e helft werd vervolgt door een matige 2e. De mooie en goede combinaties waren even weg en ook het scoren lukte niet. Na 20 minuten in de 2e helft was het toch weer raak, Miriam scoorde met een strak schot. Met het inbrengen van Wendy keerden ook de goals terug. Binnen 4 minuten scoorde ze een hattrick. We kregen vervolgens een goedkope pingel; Aileen mocht maar wilde niet, Richella wel en schoot HOOG over. Goed doorjagen van Charissa leverde Kelly een niet te missen goal op. Charissa had pech dat haar mooie vrije trap even mooi werd gestopt. Chantal bekroonde haar uitstekende wedstrijd met de laatste goal van de dag. Ik heb vele goede momenten gezien, toch moet er nog beter met balbezit worden omgegaan. Ook moeten we nog vaker scoren er word teveel recht op de keeper geschoten. Ondanks de matige tegenstand word er goed gevoetbald en krijgen we steeds meer complimenten. Keep it up Ladies

TKB DA6 - VVS DA1 1-7

Op zaterdag 3 november moesten we uit tegen de studentes van TKB 6 uit Groningen. Nadat we lekker op tijd vertokken waren kwamen we er in Groningen achter dat we ons tenue waren vergeten. Van TKB mochten we wel shirts lenen maar dan hadden we nog geen broeken en sokken en omdat het vrij nat en koud was gingen de dames liever niet in hun ondergoed het veld op. Bouko Meijer was de grote redder in nood die ons tenue kwam brengen waarvoor Dank. Omdat we het zonder warm-up moesten doen speelden we rommelig, slordig en nog niet in het gewilde tempo. Toch was ook deze ploeg niet echt in staat om ons te verontrusten. Na 11 minuten vond Marleen het doel en het was 0-1. 10 minuten later werd het uit de kluts 0-2 door Svenja. Door onderlinge slechte communicatie en fouten schoot Desiree de bal uit een corner achter Aileen. Even leek de spanning terug maar door een mooie pass van Lianne kon Marleen de 1-3 Aantekenen. 2 minuten later speelde Wendy 3 man uit en gaf netjes af aan Svenja die beheerst scoorde. Met 1-4 gingen we de rust in. De 2e helft begon goed doordat Wendy direct 1-5 maakte. De wedstrijd was gespeeld en we lieten nog een paar keer zien dat we ook combinaties kunnen maken alleen ontbrak het laatste beetje zodat er geen goals uit voortkwamen. Wendy wist haar 2e te scoren en maakte 1-6. Lianne werd gevloerd binnen de 16 en scoorde de daaruitvoort komende penalty 1-7. Zodoende waren er weer 3 punten toegevoegd en zijn we nog zonder puntverlies.

VVS DA1 - HSC DA1 16-2

Op zaterdag 10 november speelden we thuis tegen HSC. De 1e onderlinge wedstrijd werd met 9-1 gewonnen. Lianne was afwezig. Ondanks dat we thuis speelden wisten de speelsters geen fatsoenlijke warming-up te doen! Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Het werd al snel duidelijk dat HSC was gekomen om vooral niet te voetballen, ze vertraagden heel erg en waren constant aan het mopperen over het veld, dat inderdaad erg nat was. Marleen scoorde 1-0 op aangeven Miriam die verder niet erg lekker in de wedstrijd zat. Ook de 2-0 kwam van Marleen. Chantal scoorde met enig geluk de 3-0, het was het enige geluk wat ze had want ze moest met benauwdheidsverschijnselen naar de dokter voor een onderzoek, beterschap gewenst. De 4-0 was een mooie aanval over links afgemaakt door Charissa. Wendy maakte 5-0. Door grote onnodige fouten van meerdere personen wist HSC zowaar te scoren. Russtand was 6-1 door nogmaals Wendy al was dit eigenlijk een eigen goal. Tussendoor had Madelon nog een penalty gemist wat jammer was, want ze speelde erg goed vandaag. In de rust werd benadrukt dat het een schande is van zo’n ploeg een tegentreffer te incasseren. Ook moest er rustiger worden gevoetbald om te profiteren van de ruimte. Afspraak minimaal 6 goals erbij en geen tegen goals meer. Al snel werd het 7-1 door Marleen. Svenja scoorde er 2 op rij Waardoor het 8-1 en 9-1 werd. De 10e werd gemaakt door Wendy die alles omspeelde wat ze tegenkwam. De 11-1 was voor Charissa die vanaf 25 meter raak schoot. Miriam scoorde toch ondanks haar mindere wedstrijd, een mooi schot met links in de bovenhoek. Marleen scoorde ook weer al was het een eigenlijk weer een eigen goal. 7goals in 20 minuten dat was erg goed! Helaas wist ook HSC weer te scoren. Hierna was onze scoringsdrift ten einde want er werd nog maar 3x gescoord ondanks de ruime tijd die er nog was. De 14-2 was van Wendy die er dus 5 maakte, ook Marleen maakte haar 5e 15-2. Het slotaccoord was voor Svenja die haar 3e goal maakte. De scheids floot af en er waren weer 3 punten in de knip. Goede combinaties afgewisseld met slordig spel Nee niet de beste wedstrijd, maar nog steeds koploper.

VVS DA1 - DIVA'83 DA2 7-2

Op zaterdag 17 november speelden we thuis tegen DIVA’83 2 uit Groningen. Een vereniging met alleen damesteams. Vanaf de aftrap was duidelijk dat dit geen walk-over zou worden. De tegenstander was fysiek erg aanwezig en beschikte over goede speelsters die elkaar makkelijk wisten te vinden. Hier hadden we eigenlijk niet op gerekend, maar ook wij wisten kansen te creëren. Nadat we 2 mogelijkheden hadden gemist kwam Diva op een 0-1 Voorsprong doordat we achterin Sinterklaas aan het spelen waren. Of dit door de intocht kwam is niet duidelijk. Gelukkig maakten we vrijwel direct 1-1 na een mooie individuele actie van Charissa. Het besluit werd genomen om meer goals te maken en Miriam herstelde zich prima van een week eerder en scoorde beheerst 2-1. Helaas is mij ontgaan wie de uitstekende pass gaf. Nu werd duidelijk dat we konden winnen al bleef Diva gevaarlijk in de counter. Nadat Wendy een enorme kans om zeep had geholpen werd het toch 3-1 door weer Miriam. Wendy scoorde vrijwel direct de 4-1 en toen dacht iedereen kat in het bakkie. Maar plotsklaps op slag van rust gaven we weer een goal weg waardoor het 4-2 was. Na rust was het even zoeken en we leken een beetje de weg kwijt. Maar omdat Miriam profiteerde van een verdedigingsfout en 5-2 liet aanteken was het pleit beslecht. Aileen pakte nog een bal in haar handen op 30 meter van het doel maar mocht blijven staan van de scheids, die warrig en niet al te best was. Nadat we uit een corner een eigen goal cadeau kregen gaf Diva het op de goal komt op Miriam haar naam. Het slotaccoord was voor Svenja die alert reageerde in de 16 meter en uit een rebound wist te scoren. Al met al een goede zege op een goede ploeg. Toch moeten we nog meer scoren uit onze kansen. Ook geven we teveel goals weg. De passing gaat stukken beter en dat resulteert dan vanzelf in goed voetbal.

Wildervank DA2 - VVS DA1 0-2

Op zaterdag 12 januari stond de eerder afgelaste wedstrijd tegen Wildervank op het programma. Nog niet eerder speelden we zo vroeg in het jaar een wedstrijd. We waren verre van compleet en met 11 speelsters moest het dan maar gebeuren. De beginfase was van ons erg sterk en enkele mooie aanvallen werden ten toon gespreid. Helaas leverde dit geen treffer op. We speelden op kunstgras en dat was toch lastiger dan verwacht, dit was op het laatste moment besloten want bij aankomst stond er vermeld dat we op het hoofdveld zouden spelen. De eerste 20 minuten waren van ons erg goed en Aileen had het dan ook ijskoud. Na een corner en wat gehannes voor het doel wist Marleen uiteindelijk het net te vinden 0-1. Na dit doelpunt ging het met ons bergafwaarts, want we hielden de bal niet meer in het bezit en wisten nog amper kansen te creëren. Zodoende bleef het 0-1 bij rust. Na de rust zouden we het spel weer oppakken, maar dit gebeurde te weinig we werden enkel nog gevaarlijk via schoten van Marleen. Miriam had haar dag niet en Svenja had moeite met de balcontrole al zat het haar ook niet mee. Achterin werden we weinig op de proef gesteld mede doordat Dorien en Madelon erg goed stonden te spelen. Centraal achterin was het soms wat chaotisch maar Richella en Desiree wisten het meeste gevaar toch te onderscheppen want een echte kans heeft Wildervank niet gehad, ondanks de aanwezigheid van enkele dames 1 speelsters. De meeste dreiging kwam uit corners maar het kwam allemaal goed Charissa en Kim speelden wat bleekjes op het middenveld vooral de passing was nog niet helemaal zuiver. Ik ga ervan uit dat het kwam door de datum daar we nog maar 1 keer getraind hadden en het 8 weken geleden is dat we een wedstrijd speelden. Lisanne stond centraal op het midden sterk te spelen al vond ze zelf van niet. Kleine kansjes aan onze kant gingen er ook niet en zodoende bleef het wel lang spannend. Svenja besliste 2 minuten voor tijd de wedstrijd met een schot in de korte hoek 0-2, zodoende keerden we met de 3 punten huiswaarts.

VVS DA1 - SGVV DA1 9-0

Op zaterdag 8 maart speelden we thuis tegen SGVV uit Groningen. De 1e wedstrijd eindigde in een eclatante 13-0 overwinning. Er werd vooraf al gesproken over monsterscores enzovoort. Tijdens de besprekingen werd nog maar eens aangehaald dat je scherp moet zijn en niet de tegenstander moet onderschatten. Desondanks was het erg plichtmatig wat we lieten zien, eigenlijk was het 3x niks,geen scherpte, geen duels die werden gewonnen nee het was ondermaats. Miriam miste een grote kans na 10 minuten en Svenja had veel te veel tijd nodig als de bal bij haar in de 16 kwam. Na 23 minuten kwamen we toch op voorsprong doordat Svenja de 1-0 binnenrommelde.SGVV had eigenlijk maar 1 goede speelster en dat was hun rechtsback en aanvoerdster.Deze boezemde waarschijnlijk veel angst in want iedereen ging voor haar aan de kant.Onnodig naar mijn mening. Nadat Wendy geblesserd uitviel hadden we er nog maar11 speelsters over omdat Dorien, Lianne en Madelon al geblesserd aan de kant stonden. Ook de 2-0 was van Svenja en nadat Miriam binnen de beruchte lijnen werd gehaakt tekende ze zelf voor de 3-0 ruststand uit de penalty. In de rust werd benadrukt dat het niet al te best was en dat de inzet omhoog moest. Ook moest het nauwkeuriger. Nadat hun keepster een verkeerde doeltrap maakte wist Miriam de bal in het verlaten doel te deponeren 4-0. Het spel werd beter,maar nog vaak werden verkeerde keuzes gemaakt en schoten werden niet zuiver geraakt.De 5-0 kwam op Svenja haar naam. Marleen die het lastig had kwam eindelijk vrij voor de goal omspeelde de keepster, maar werd schandalig onderuit gehaald door de aanvoerdster. Marleen kon onmogelijk verder spelen en de wedstrijd werd vervolgd met een gele? kaart en dus de strafschop. Miriam benutte haar 2e penalty 6-0. Miriam wist er nog 1 te maken en dus liep de score alweer aardig op. Charissa scoorde nog een mooie vrije trap en Kim zag haar voorzet tot doelpunt worden gepromoveerd via een gronings been. De 9-0 einduitslag is nog redelijk te noemen maar het spel zal absoluut beter moeten. Het beste nieuws kwam eigenlijk uit Groningen waar Farmsum verrassend verloor van Diva..

VVS DA1 - Wildervank DA2 11-1

Op zaterdag 5 april 2008 speelden we onze een na laatste thuiswedstrijd tegen Wildervank 2. Een tegenstander die ons bij de uitwedstrijd nog had laten zwoegen het is daarentegen een leuk team om te treffen zeer vriendelijk zoals het het hoort. Er werd vooraf benadrukt dat na de slechte 2 wedstrijden nu scherp en fel te beginnen. Het team vatte dit goed op en was dan ook vanaf de 1e minuut de baas. Wendy kreeg 2 kansjes maar wist met links geen kracht mee te geven aan haar schoten.Toen ze het even later met rechts probeerde was het raak van een meter of 25 zeilde de bal in de hoek. Hierna werd er goed doorgedrukt en wist Wendy wederom te scoren. Ook de 3-0 kwam van haar voet en zo was het 3-0 na 20 minuten. Wendy en Madelon gingen er even uit en Marleen en Kim kwamen erin. De 4-0 werd gemaakt na mooie aanval door Kelly. Kelly scoorde ook de 5-0 met een mooi schot in de hoek. Na deze uitstekende 25 minuten werd de concentratie wat minder en kon Wildervank beter in de wedstrijd komen. Zij kwamen mede door onze schuld vaker aan de bal en scoorden een ronduit belachelijk doelpunt. DAT MOET ECHT BETER!!! Hierna waren we het even kwijt en rommelde de wedstrijd naar de rust deze werd met 6-1 bereikt omdat Miriam onze honderdste competitiegoal scoorde. Na de rust gingen we verder met het elkaar goed aanspelen van de bal. Enkele aanvallen werden gemaakt maar succes bleef nog uit. Chantal werd mooi diepgestuurd en rondde daarna bekwaam af. Iets later wist ook Marleen te scoren nadat ook zij mooi diepgestuurd werd. We kregen nu veel kansen maar hun keepster verrichte puik werk. Wendy scoorde nog een fraaie goal en zo kwamen we alweer richting de 10 goals. De 10e kwam op naam van Marleen die na een mooie pass van Charissa haar man uitspeelde en de bal in de verre bovenhoek deponeerde. Het slotakkoord was voor Svenja 11-1. Het begin was erg goed mijn complimenten, echter de manier waarop wij de goals tegen krijgen zint me allerminst. De 2e helft bleven we goed overspelen en daardoor krijgen we weer meer kansen die er dan vanzelf weer ingaan. Op een paar slordigheden na GOED GESPEELD DAMES. MVG, Jeroen de Haan

VVS DA1 – the Knickerbockers DA6 4-2

Op zaterdag 12 april speelden we onze laatste thuiswedstrijd Van de competitie. Tegenstander was TKB 6 allemaal studentes. We begonnen slordig maar waren toch de bovenliggende partij. We kamen na enkele gemiste kansen op 1-0 door Svenja. Tkb werd nu sterker en door een blunder werd het 1-1. We waren het nu kwijt en kregen geen kansjes meer. 1-1 leek de ruststand te worden, maar Miriam kreeg nog een penalty en deze werd door Kelly feilloos benut. In de rust bleek Wendy niet verder te kunnen en bleven er 11 over. We hadden het erg moeilijk maar een mooie goal van Chantal gaf wat meer lucht. Er zaten diverse speelsters helemaal doorheen, en vlak voor tijd kreeg TKB een penalty, zodoende werd het 3-2. TKB besloot alles op alles te zetten, maar Kelly besliste de wedstrijd 4-2. zodoende spelen we volgende week voor het kampioenschap in en tegen Farmsum.

Farmsum DA1 – VVS DA1 4-2

Nadat de meeste dames al de hele week zenuwachtige trekjes vertoonden, kon op zaterdag 19 april het kampioenschap binnengehaald worden. Dit moest dan gebeuren tegen Farmsum, een ploeg die ons niet echt ligt. Alhoewel we er thuis van hadden gewonnnen zou het zeker niet makkelijk worden. De 1e helft speelden we met de wind in de rug, helaas kwamen we niet aan ons normale spel toe waardoor het geen voordeel was. Wendy kreeg 2 kleine kansjes, maar schoot te zacht. Farmsum kreeg betere en meer mogelijkheden. Het was veel te gespannen en rommelig en ook de scheids was niet echt goed bezig. Na een half uur werd het 1-0 voor Farmsum. Hierna gingen we iets beter spelen maar de grote kansen gingen er niet in. In de 2e helft werden we goed vastgezet door Farmsum en het werd al snel 2-0. Echter de ploeg rechtte de rug en Kelly scoorde na een pass van Lianne. Al snel werd het 2-2 na een prachtige pass van Chantal die door Svenja goed werd afgerond. Nu hadden we alles weer in eigen hand, maar een overtreding werd niet bestraft en het stond na enig frommelwerk 3-2 voor Farmsum. Nadat we in de laatste 10 minuten alles of niks Gingen spelen werd het nog 4-2. Hierdoor bedraagt de voorsprong nog maar 3 punten met nog 2 wedstrijden. De volgende keer iets minder nerveus dames en dan komt het wel goed.

VVK DA1 – VVS DA1 1-2

Op 10 mei speelden we uit bij VVK. Omdat het 1e kon promoveren werd verzocht om op een ander tijdstip dan wel dag te spelen dit werd echter resoluut geweigerd. Zodoende trapten we om half drie op een warme zomerse dag af. Al na 2 minuten werd het 0-1 door Svenja. Waarschijnlijk dachten we er toen iets te makkelijk over want we kwamen alweer niet in ons ritme. VVK beschikte over een zeer goede spits en deze maakte het ons bijzonder lastig. Aileen die gelukkig toch kon spelen moest een aantal keer aan de bak. Ook wij kregen nu weer kansen maar het kruit leek al verschoten want er zat niet veel kracht in de schoten. Toch werd het 1-1 en een verrassing leek aanstaande. Aangemoedigd door een fel publiek een Farmsum speelsters deed VVK alles wat kon. En van hun kant mocht er natuurlijk net iets meer dan van onze kant. Kelly schoot bijna vanaf de middenlijn in eigen doel en Wendy en Miriam hadden het niet voorin. Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien hoewel we de winst wel hadden verdiend gezien de kansen en werklust. Nadat een beregoed spelende Chantal een pass op Miriam gaf zij er nog 3 uitspeelde en de bal vervolgens in de verre hoek deed belandden kregen we in de 93e minuut toch waar we recht op hadden 1-2. Het was hierna direct afgelopen. We gingen snel richting Oostwold om mee te profiteren van het feest van het zojuist gepromoveerde 1e elftal.

DIVA'83 DA2 – VVS DA1 0-5

Op zaterdag 17 mei moest het dan gebeuren. Uit bij Diva op het saaie complex van Kardinge moest 1 punt worden gehaald om kampioen te worden. Er waren vele fans meegekomen allen dank voor de steun. De wedstrijd begon iets later omdat het veld nog bezet was. Eenmaal begonnen werd snel duidelijk dat het vandaag wel te doen was. Vooraf was met name Jeroen zenuwachtig maar nadat we binnen 2 minuten al 2 kansen hadden gehad wist ik dat het goed zat. En na 6 minuten was het 0-1 Marleen schoot binnen na een corner van Miriam. We bleven sterker en gaven achterin de hele 1e helft niks weg. Wendy had het vizier Niet scherp en ook Marleen mistte nog. Andermaal via een corner wisten we te scoren. Charissa nam de bal en ineens bolde het net 0-2. Marleen scoorde nog een geweldige goal en zo gingen we met 0-3 de rust in. Diva werd wat sterker maar echt gevaarlijk werden ze niet. Kelly mocht een vrije trap nemen en nadat ze de bal via de muur terug kreeg kegelde ze de 0-4 tegen de touwen. Nu was alles zeker en daardoor moest Aileen nog 2x aan de bak. Lianne volleyde nog een bal net naast en nadat Svenja de 0-5 maakte was het afgelopen en kon de champagne worden ontkurkt. In Oostwold gingen we nog op de kar en we zouden nog lang feesten deze zaterdag. DAMES GEFELICITEERD IK BEN VERVULD MET TROTS OP DEZE PRESTATIE VAN JULLIE. GROETJES VAN JULLIE TRAINER/LEIDER. OOK WIL IK JULLIE DANKEN VOOR DE CADEAU’S DIE IK VAN JULLIE HEB MOGEN ONTVANGEN.