Verslagen VVS C2

SC Loppersum C2 - VVS C2 3-12

Van Oostwold noar Loppersum... mor den net eem aans.

Vanmorgen weer een sportief uurtje gehad met de kids van VVS C2... nou ja.. sportief uurtje gezien op het veld van Loppersum moet ik eigenlijk zeggen.. Deze keer niet de trainer voorop maar een vader waarvan de navigatie het niet helemaal eens was met de route die gereden moest worden... Maar goed van vertrouwen dat het aal op stee zou komen reden we richting plek van bestemming.... De zon mee... de zin mee ... en de tijd van spelen prima.. De weg richting de Dollardroute was de laatste weken al vaak gereden omdat de uitwedstrijden naar Leens en Eenrum al gespeelt waren..... Uiteindelijk na wisseling van koppositie kwamen we toch aan in Loppersum waar de accomodatie er prima bij lag.. Onderweg weer veel keuterboertjes gezien die waarschijnlijk de koeien nog op stal hadden staan.. nou ja..de koe nog op stal hadden staan..waarschijnlijk moest ze nog gemolken worden voordat het de poten kon strekken in de groene weide naast het huis... Dat is wel altijd het mooie van toeristische routes instellen op de navigatie... je krijgt heel wat van ons mooie Groningen te zien. Plaatsen die vroeger op school uit het hoofd geleerd moesten worden kreeg je nu dan eindelijk na 30 jaar in het echt te zien.. en nu moet ik waarschijnlijk even voor mezelf spreken... Ik weet ook nooit de weg zonder navigatie... ik ben een simpele denker op dat gebied.. zijn we rechtsafgeslagen.. nou dan moeten we toch ook weer rechts op de terugreis... Mijn brein schakelt dan niet over dat het dan het tegenovergestelde moet zijn.... Met navigatie werkt ook niet bij mij want ik heb altijd het idee dat dat mens op de tom tom te vroeg of te laat aangeeft waar we af moeten. Maar goed.. we zijn dus weer door prachtige dorpjes gekomen.. langs prachtige weiden en langs de koe, de schaap en de gans die gehouden wordt door de bewoners van die prachtige boerderijtjes met hun kleine raampjes, mooie daken en grote tuinen. De spelers van Loppersum waren lange jongens die waarschijnlijk groot gebracht zijn met de melk van die ene koe. De brinta aangemaakt met de verse melk die geen fabriek of verpakking van binnen heeft gezien.. Nee vers van de pers... op het bord of in de beker... Het kan ook aan de klai eerdappels leegn hebn dat de tegenstanders 2 a 3 a 4 koppen groter waren.. Desondanks kon je niet zeggen dat het spel van Loppersum hierdoor beter was... Nee.. eigenlijk was het spel van VVS stukken beter maar het doelpuntje kon in de eerste helft niet gemaakt worden.. Door de zon verblindt greep de keeper van VVS naast de bal waardoor de 1-0 op het scorebord kwam van Loppersum.. Ook het tweede doelpunt was een gelukje .. al is dat natuurlijk makkelijk gezegd door iemand van de tegenpartij die ook nog eens achter staan.. Het gelukje was in dit geval een penalty voor Loppersum...De strijd leek gestreden maar door een beste doelpunt van in dit geval mijn eigen zoon kwam de score op een 2-1.. Het vertrouwen in een gelijk spel kwam weer helemaal naar boven... Daar was de grensrechter van onze kant het ook mee eens.. al hoewel ik wel denk dat de grensrechter vannacht nog wel kan dromen van nummer 10.... denk om nummer 10.. blief bie nummer 10.... kiek oet nummer 10 stait vrij... Ja nummer 10 zal de nachtrust van de grensrechter waarschijnlijk gaan verstoren... Het spel van VVS bleef redelijk goed.. nog wat kansjes op het doel wat helaas mis ging.. balletjes te kort geschoten waardoor die niet het mannetje bereikte was het spel wat te zien was op de groene laken... VVS toch wel de man aan de bal kon het netje niet laten trillen door nog een doelpuntje te scoren.. In dit geval was het Loppersum die het net liet trillen van VVS. Met een 3-1 op de teller floot de scheids de wedstrijd ten einde en ging men met gebogen hoofd richting de kleedkamer om daar de schade te bespreken.. Zoals de termen dan meestal luiden.. Het was fucking slecht... ja.. het gevoel van verlies maakt dit los en er kan dan even niet meer positief gekeken worden naar het spel zelf... Het gevoel om te winnen overwint het gevoel van het is maar een spel.. Natuurlijk is dat waar.. het plezier en de lol staan voorop.. maar maakt dat jongens van 11 tot 13 jaar maar wijs.. De strijd om te winnen is op deze leeftijd sterker aanwezig dan het gevoel van : Verloren maar toch goed gespeelt.... dit zijn helaas woorden die een paar uurtje na de wedstrijd meer indruk maken dan op het moment dat de fluit gefloten heeft... Het moet even bezinken, even een plekje krijgen zoals alles wat even tegen zit, maar later komen dan toch de positieve verhalen en in dit geval voor mijn zoon zijn gescoorde doelpunt.. Dat maakt de nederlaag weer draagbaar en stapt hij maandag weer met plezier het veld op om te trainen... Het was dus weer een prachtige rit vanmorgen naar Loppersum mor den net eem aans.