Verslagen VVS B

VVT B1 - VVS B1 5-2

Frais veur beginners …..met een vleugje grunnegs

Vandaag was het dan zover.. de bekerwedstrijd van VVS tegen VVT B1 in Fryslan De PK's van onze bolides goed afgesteld om de rit van een dik uur te maken nei Twizelerheide… een doarpke in het Noordoosten van Fryslan. Onderweg in de auto al geoefend op ons Friese uitspraak…kwamen we uiteindelijk samen aan in het doarpke waar de rit richting Twizelerheide nog eerst even besproken werd… Want uiteindelijk gezamenlijk vertrokken vanuit Oostwold .. belemmerd door stoplichten…. kilometeroverschrijdingen van 30 km te hard…. toch maar de kaart erbij want de tom tom stuurt ons heulemaol de verkeerde kaante op…. waarbij de afrit werd genomen en toch maar werd besloten om hem toch maar weer op te gaan kwamen we uiteindelijk van links en rechts alsof dit de hele weg al zo was geweest…. in colonne aan op de parkeerplaats van het veld waar de strijd gestreden moest worden…. ( trouwens de boete kin ik opstuurn toch noar Twizelerheide… want zai wol ja dat wie kwaam.).. Maar goed … de spelers gingen alvast op zoek naar het hokje waar de klean uitgetrokken konden worden om zich te heisen in hun spelerstenue… Braaf als wij ouders zijn tegen onze jeugd van 15, 16 en ouder… volgden wij onze gladiatoren … maar niet lang…… want vervolgens sloegen zij rechtsaf het kleanhokje in waar wij uiteindelijk nog even door moesten lopen om ons eerste Fraise pantsje kofje te nuttigen… Maar wat bleek.. we hadden het hele gebouw maar gelijk even rondom bekeken want waarvan de afstand vanaf ingang veld tot deur kantine 10 meter was hadden wij maar gelijk de meters vertienvoudigd door rond het hele gebouw te lopen… Motn ze het ook mor beter aangeefn, Wait joe den wat Yngong betaiknt...… Dus de wille(lol) zat er al goed in. En wat denk je… we hadden ook nog geluk…. De kerstmarkt was al uitgestald en de kerstbaln.. laagn al op ons te wachten… Ook de slingers lagen al gespreid in allerhande kleuren om meegenomen te worden. om doar ons Grunnings kerstboompie mit te vuln… ( maar niet heus)… Nadat we ons pantsje kofje hadden genuttigd werd er gelijk soep gereserveerd .. want een chinees tomatensoepje met Fraise balje..ging er in de rust wel in… .Dat kopke soep gaf ons wel het gevuil dat we wolkom waarn in Fraislan…. Nou dat was toch al een goed begin… Nadat we besloten hadden om toch maar eens te kijken of onze helden al op het veld hun warming up aan het uitvoeren waren…. .. waren we van mening dat de Fraise soepbalje.. goedkoper waren dan de kerstbalje… die daar glimmend lagen te wachten en waarschijnlijk nog steeds liggen te wachten want de kerstbalje bie de Aktione waren de helft goedkoper.

Alf oere… de wedstrijd kon beginnen… gelukkig hadden we ons privéfotografe meegenomen om van alle posities de helden.. de toeschouwers.. de scheidsrechter op de lens vast te leggen zodat er genoeg bewijsmateriaal was verzameld mocht het nodig zijn wanneer er een rechtzaak zou worden aangespannen als de gemoederen te hoog zouden oplopen. Wanneer de skiedsrjochter zijn fluitsje laat klinken beginnen onze helden de westrijd vol spirit ( dit is engels trouwens) We kregen gelijk al in de gaten dat het fraise jonkheid vrij grimmig en fel waren… Veel duels waar over en weer spelers op hun snoetje vielen…en na 1 minuut de witte voetbalbroekjes ( wou er wel een frais woord van maken maar warempel.. broekje blijft broekje in het frais) zo zwart waren als een Frais peerd.. Gelukkig hadden wij daar als team niet alleen last van want ook het jongfolk van VVT had de pech dat er al eeuwen word gespeeld in witte broekjes.. Misschien geef ik mie wel op veur het beste idee van Nederland om vanaf september tot april te spelen in zwarte broekjes…. Maar goed… de eerste helft werd goed fuotballe…. De ruststand kwam dan ook op 2-2… De skiedsrjochter was schappelijk aan het fluitsjen en we gingen met goede moed de kantine in waar nog geen kerstbalje was verkocht.. De gereserveerde chineese tomatensoep met fraise balje lieten we ons goed smaken…

en we gingen toch nog maar even uit goeie wil de glimmende kerstbalje bekijken die uiteindelijk al dof aan het worden waren …zo moedeloos van het idee dat ze dit jaar niet in een fraise of grunnings boompie mochten hangen… Zelfs onze Janet kon de fraise balje nait aan de man brengn…. Wat er maandag wel gelijk gaat gebeuren is noar de skuonwinkel om daar waterdichtte learzens te kopen want de hozevorrels waarn sjoepenat..( wie hebn toch een mooier woord veur sokken den de fraisen).. Nadat ons chinese tomatensoep met drei fraise balje op was en we even weer opgewarmd waren gingen we de tweede helft tegemoet… De fraise regendruppels waren ons de eerste helft bespaard gebleven maar de tweede helft moest toch de paraplu oet de auto om het meeste vocht tegen te houden… Nou het was net of dit al een voorbode was op wat er zou komen…Het vuur, het vechten en de strijd die er in de eerste helft was kwam niet naar voren in de tweede helft… De strijd die er werd gevoerd op het grien gers was afkomstig van het fraise jongfolk… Een strijd die je helaas moest beschrijven als een driftich voetbalspel waar de leffens vanaf droop… Daar kwam ook nog eens de skiedsrjochter zijn beslissingen bij die niet meer onpartijdig was maar het jongfolk van Twizelerheide toch meer tegemoet kwam dan onze helden van VVS… De blydskip was dan ook al snel over toen een tegendoelpunt op de teller kwam en het laitsje (lachen) ons verging. De frustratie en lilkens werd steeds groter doordat de score uiteindelijk uitliep naar 4-2 en door een sneue bal het uiteindelijk 5-2 werd … De conclusie was dan uiteindelijk : it giet net sa goed.. en dan moet je niet denken dat het woordje net ook net betekend maar dit is dus in het Frais .. niet..

Onder het fraise jongfolk waren een paar gefaarlike jonge bazen die volgens ons geen goed voorbeeld hebben gehad van hun heit en mem en vooruit dan maar ook nait deur pake en beppe.. Het aso gedrag droop ervan af en hierdoor liepen de gemoederen hoog op… Uiteindelijk werd de skiedsrjochter het te hyt onder fuotten en floot de wedstrijd ten einde… Ondanks de spanning.. de onvrede over bepaalde beslissingen.. en wat opstootjes werd de nederlaag uiteindelijk geaccepteerd… Behalve complimenten aan onze helden die hun strijd hebben geleverd.. ook een groot compliment aan de trainer…. Zoals een trainer opkomt voor zijn jongens… zo ook de acceptatie van de nederlaag, de tegenpartij een handdruk gegeven en hun veel succes toewenst met de verdere wedstrijden… Klasse.!!! De bekercompetitie is dan voor onze helden ten einde maar ze mogen terugkijken op een zeer geslaagd seizoen en ze GRUTSK kunnen zijn op zichzelf… Een Top team met trainers en leiders en zeker niet te vergeten de trouwe supporters die er elke week weer een feestje van maken..

OANT SJEN…

Onstwedder Boys B1 - VVS B1 2-1

Een grauwe zaterdag in Maart en zoals de meeste verslagen altijd beginnen.. de weg die we moesten afleggen om op de plek van bestemming te komen,dus daar begin ik dan ook maar mee. De rit naar Onstwedde werd via een toeristische route gereden die ons het mooie Noorden liet zien. Blijkbaar waren de inwoners van deze dorpen hier minder van overtuigd want het een na het ander Te Koop bord doemde op in de prachtige tuinen met daarachter de waarschijnlijk duurste huizen.. Waarschijnlijk geldt hier ook weer de gezegde: Hoge sprongen.. lege buidels. Uiteindelijk een mooie rit verder werden de auto,s geparkeerd en de thuishaven van de Onstwedderboys werd door de spelers en aanhang van VVS betreden. Ook hier werd er gelijk de gang richting kantine gemaakt om daar de koffie weer te testen. De gang duurde nu even wat langer omdat we rekening moesten houden met een zwaargehavende leider die ons op drie pootjes wel moest kunnen bij benen. We waren allen goed gemutst en de gezelligheid was weer volop aanwezig. De broodtrommels waren meegenomen om zo de middag door te kunnen komen op het sportveld van Onstwedde waar het 1e van VVS ook nog zijn kunsten moest tonen. Tot mijn verbazing liep daar een man, hij was gekleed in een sportjasje van Onstwedde en droeg een apparaatje wat leek op een radio. Wij helemaal blij omdat een goed stukje muziek altijd welkom is en we er helemaal van overtuigd waren dat we de middag vergezeld werden door Radio Simone. Dit bleek een zware teleurstelling te zijn want wat bleek.. het was de puntenteller van Onstwedde. Het apparaatje wat hij bij zich droeg had verbinding met het grote bord wat opgesteld stond in de hoek van het veld.

De jongens van beide ploegen kwamen het veld opgelopen en wij als toeschouwers hebben het beste plekje opgezocht wat in dit geval de tribune bleek te zijn. Mooi overzicht over het spel, over de vele toeschouwers en op het scorebord wat nog met een 0-0 stond te pronken. Onze jongens die er helemaal klaar voor waren omdat een paar goeie potjes FiFa hun voorbeeld is geweest hoe hun spel die middag uitgevoerd moest worden. Hele scenario,s over de eindstand wat af en toe met een 10-0 winst uitgesproken werd deed hun zweven en naast hun prachtige voetbalschoenen lopen. Nog helemaal in de ban dat ze in de categorie profs horen werd het potje gestart… en warempel…. Wie zat daar bij ons op de tribune.. de puntenteller van Onstwedde…. Vergezeld van een pijpje, notitieboekjes .. zat hij daar met zijn apparaatje…… voorzien van een antenne waar je een vliegtuig mee kon besturen . Op het hoekje op de onderste rij zat hij daar met stopwatch om zo de tijd in de gaten te houden en de stand in zijn boekje bij te noteren. Nog geen meter bij ons vandaag zat Gerrit, de vrijwilliger van Onstwedde boys. Al 20 jaar trouw aan zijn clubje.. zijn vaste plek .. zijn stoeltje voorzien van zijn naam…. G ter Leij… Een man van in de 50.. die daar vanaf 8.30 uur al zat vanmorgen om alle thuiswedstrijden bij te houden zowel met naam als met de puntentelling. Na wat gepraat te hebben met Gerrit en een poging te hebben ondernomen om een deal te sluiten om het scorebord te manipuleren ging de aandacht toch maar weer richting veld waar het spel naar alle eerlijkheid werd beheerst door Onstwedde.. De oranje gladiatoren bleken in de verdediging hun mannetjes op de juiste plek te hebben waardoor VVS het doel met moeite kon bereiken. Wanneer er een kans bestond om dan toch een treffer te maken werd deze helaas naast geschoten. Na een 20 minuten spel moest Gerrit aan de bak want de eerste score werd gedaan door een speler van Onstwedde maar de stand was in het voordeel van VVS want het bleek een eigen doelpunt te zijn. Nou ja mokt nait oet.. de 0-1 was een feit en het bord in de hoek van het veld veranderde door de bediening van Gerrit zijn kastje. Het spel was rommelig, het tikwerk was nait te best en het doorzettingsvermogen was ver te zoeken alhoewel dit niet voor allemaal geldt… Nee de jongens van VVS hadden zich denkbeeldig een ander spel voorgesteld en hun FIFA kunsten zaten nog hoog in de bol. Foutjes in de verdediging, het spel niet afmaken was wat overheerste in dit duel.

Ook na de rust werd er niet beter gevoetbald.. Het spel bleef magertjes en duels werden makkelijk verloren. Af en toe kwam er toch weer een beetje spirit naar boven maar kon niet worden vastgehouden. Het spel werd dan al snel een gelijke stand die Gerrit weer keurig bij hield en triomfantelijk zat te lachen omdat zijn ploegie niet de underdog was. Ook de 2-1 volgde al snel voor de boys van Onstwedde en Gerrit kon zijn geluk niet op. De score werd veranderd en in het notitieboekje werd de doelpunt en de tijd van scoren genoteerd. VVS probeerde nog wel wat te laten zien maar werden verslagen door de Oranje spelers waarvan gedacht werd dat ze die wel even zouden inmaken. En ja wat krijg je dan… het ligt overal aan.. de trainer die het anders moet doen.. teamgenoten die de bal niet kunnen raken.. die de schuldigen zijn van deze nederlaag.. Ja het van je afpraten en de vinger wijzen naar een ander is altijd makkelijker dan eens je eigen spel en je inzet te aanschouwen. .. dat is altijd al zo geweest en zal ook altijd zo blijven… Het voetballen is en blijft een TEAM sport waarin ieder zijn deel heeft.. waarin ieder zijn kwaliteiten heeft en ook waarin niet elke week ieder zijn beste dag heeft… Maar met Respect voor elkaar kom je een heel eind …. En wanneer we het dan over Respect hebben dan was er maar 1 iemand die dat deze dag verdiende … en dat was Gerrit de puntenteller.

Mussel B1 - VVS B1 2-4

YOU NEVER WALK ALONE

Vrijdagavond, de wekker gezet op 7.30 uur om op tijd te zijn voor de wedstrijd die vandaag gespeeld moest worden. Naar school of werk is het geluid van de wekker een doorn in het oog, maar wanneer er gevoetbald moet worden is het , druk op de knop, niet na 10 minuten nog een keer laten aflopen, nee….. up er oet , showern en gereed maken voor de wedstrijd.. Zowel kids al moeke zulm, vuiln de gezonde spanning voor een potje voetbal… De reis ging deze keer naar Mussel.

Tijdens de reis werden we vergezeld door een vrolijke zon die ons het gevoel gaf dat het vandaag wel eens de goede kant op kon gaan. In Colonne van 8 auto,s met voorop onze gids van de toeristische routes reden we weer door mooie dorpen en langs prachtige weiden.. Dorpen waar keuterboertjes de dienst uit maakten met hun prachtige boerderijtjes en 3 koeien.. Na een mooi ritje verder kwamen we steeds dichterbij het voetbalveld van Mussel en ook dichterbij het huis van Boer Geert… misschien beter bekend als G… Geert ( gelieve zelf de puntjes verder in te vullen aangezien de jeugdige lezers onder ons). Onze boer Geert die net weer een blauwe maandag vrijgezel is van zijn Hettie. Zich weer alleen moet redden in zijn winkeltje vol met fruit en groente en straks weer de aardbeitjes… Het land naast zijn huis alweer gereed om daar de aardbeitjes te kweken…. de bakken hiervoor voorzien van gebogen stangen waar het plastic aan bevestigd wordt om zo een minikas te creëren… Ja boer Geert heeft dit zaakje goed onder de knie.. maar zijn Hettie kon hij niet laten wennen aan het leven op het platteland.. ( ik had hem het gelijk al wel kunnen vertellen.) .. en de penthouse van zijn lover was een gevangenis voor de man die in vrijheid is groot gebracht…. Maar goed ik dwaal nu af naar het psychisch gedeelte…

De accommodatie van Mussel lag er mooi bij.. en ook hier was een tribune aanwezig wat ons weer helemaal goed uit kwam voor het maken van de foto,s. Ook de kantine was in een mooie staat van bouw en hier lieten we de koffie weer goed smaken. Nadat het bijna 11:00uur was liepen we richting het veld waar we ons plekje eigen maakten op de tribune. Vergezeld van een vrolijk muziekje namen we plaats op het bankje in de zon. Tegenover ons een hokje voor de verslaggevers van Mussel.. met drie man vertegenwoordigd zittend in het hokje wat een mooi zicht biedt op het veld en over de weilanden van Mussel en omstreken. .. Alsof we ons in een echte stadion begaven werd er gezellig muziek gedraaid waaronder het You never walk alone…. Wij die wel houden van een feestje gezellig aan het mee zwaaien en deinen.. kregen de verslaggevers mooi in beweging . Inmiddels 11 uur… scheidsrechter Augustijn blies het fluitje en de wedstrijd kon beginnen. Met nog het gevoel van vorige week in de maag bekeken we het spel met lede ogen.. Het leek weer dezelfde kant op te gaan zoals vorige week.. alhoewel de strijd wel meer te zien was. Een paar kansen verder en wat rugbystoten rijker kreeg Mussel in de eerste helft de teller op 1-0.. Daar gaan we weer was het gevoel wat heerste. Inmiddels meer volk van VVS aanwezig dan van Mussel moest er toch echt anders gevoetbald worden om weer een beetje goed op de kaart te staan.

Onze hoop was gevestigd op een positieve preek in de kleedkamer wanneer het fluitje de rust vaststelde. Hopelijk hadden de jongens zelf ook in de gaten dat de prestaties die ze nu aan het verrichten waren niet de goede kant op ging. … Ik wait nait wat er zegt is… maar in de tweede helft kwam er een heel ander elftal het veld op. De koppen dezelfde kant op.. de spirit weer goed

aanwezig en de mannetjes op de plek waar ze ook horen te staan, een plek waar hun kwaliteit van voetbal het beste tot hun recht komt.. en ja hoor… de 1-1 werd een feit.. Mussel natuurlijk ook nog steeds met 11 man vertegenwoordigt liet zich dit niet zomaar zeggen en uiteindelijk stond de 2-1 op de teller die deze keer niet door Gerrit werd bij gehouden. VVS die vorige week zich mooi het kaas van het brood liet eten had dit keer geen zin in een kale boterham… De vechtlust kwam naar voren en uiteindelijk werd dit beloond met een 2-2. VVS liet het spel steeds meer hun kant op gaan en uiteindelijk was in korte tijd de teller veranderd in een 2-3. Het gevoel van we zijn er weer….we kunnen het samen , was te zien en het spel werd beloond met een vierde doelpunt waardoor de stand veranderde in een 2-4. Inmiddels waren Frits Barend en Annette van Trigt ook gearriveerd die hun plekje opzochten in het hokje van de verslaggevers… Waarschijnlijk hebben ze de aanvangstijden niet goed doorgekregen waardoor het spel helaas niet mondeling kon worden vastgelegd… Uiteindelijk blies scheidsrechter Augustijn de wedstrijd ten einde en met een goed gevoel en toch wel een grijns van oor tot oor werd het veld verlaten. .. Eh.. dit doet even goed, dit voelt even weer fijn en het gevoel van het kunnen was weer helemaal aanwezig.. Ook mede door de vele aanhang van VVS wat in Mussel vertegenwoordigd was. gaven de jongens het gevoel dat hun spel belangrijk is, dat het voetballen een team sport is, waar je het met elkaar moet doen maar ook het publiek belangrijk is. .. want uiteindelijk heb je elkaar nodig…… YOU NEVER WALK ALONE

VVS B1 - BATO B1 2-2

Aanwezig: allemaal
Publiek: twee rijen dik
Stemming: perfect
Weer: goed voetbalweer ( nait te nat.. nait te dreuge)

Zaterdag 2 april… een thuiswedstrijd tegen BATO waar al een tijdje over gesproken werd. Na elk gespeelde wedstrijd de stand van BATO erbij wat zij hadden gedaan tegen de tegenstander. Oh…. als BATO dat ken.. den ken wie dat ook.. wat trouwens niet bij elke wedstrijd op ging. Waar BATO met gemak won.. verloor VVS de partij. BATO de koploper in de competitie was er helemaal klaar voor.. Gehesen in een zomers tenue met korte mouw wat trouwens erg sportief leek ( misschien een idee voor de voorjaarscompetitie). De wit/blauwe tegen de blauw/witten.. sterke jongens die wel een balletje konden schoppen. VVS kwam goed gemutst de kleedkamer uit…. helemaal klaar voor DE WEDSTRIJD van de competitie…

Er zou vandaag een overwinning binnen gesleept worden.. daar waren ze het allemaal over eens…. goh.. tis nie waar… ze waren het eens. De zon liet ons deze morgen nog even wachten waar menig mens zich op verkeken had..De toeschouwers waren rijk aanwezig wat een wedstrijd gelijk een goeie oppepper geeft.. … De wedstrijd gestart door het fluitsignaal van scheidsrechter Herwin Broesder. Het spel van VVS werd sterk begonnen.. De gedachte om te winnen kon je aflezen uit de spirit die de jongens lieten zien. De strijd werd geleverd en VVS was de eerste helft de baas. Door een goed spel werden de spelers van BATO teruggedreven op hun eigen helft. Zoals een herder zijn kudde terug dwingt naar de plek waar hij ze wil hebben zo werden de spelers van BATO teruggedreven op hun eigen stukje groen. Meter voor meter werd het doel bereikt maar kansen om te schieten kregen de VVS-ers niet want het verdedigend spel van BATO was sterk. Wanneer de bal in bezit van BATO kwam was er een snelle duveltje uit het doosje die de koers richting doel van VVS maakte om daar de score te laten veranderen in een 1-0.. dit lukte de eerste helft echter niet door goed werk van de middenvelders van VVS. Hierdoor ging de rust tegemoet met een 0-0 . De koffie werd geschonken en als lekkernij was er een lekker plakje cake die getrakteerd werd door Wanda Hilbrands ter ere van haar verjaardag begin deze week. Ik moet er even bij vermelden dat deze was gebakken in de kofferbak van de SKODA van Stoffer. Zoals altijd was het weer gezellig en de 15 minuten rust waren dan ook in een mum van tijd voorbij.

De tweede helft begon VVS ook weer sterk. BATO zette wel meer druk en het doel van VVS werd steeds vaker bereikt door de witte gladiatoren. En ja.. zoals het dan meestal gaat.. de ploeg die het meeste balbezit heeft.. wordt verrast door een tegendoelpunt wat nu in de praktijk dan ook weer gebeurde.. VVS even weer met beide benen op de grond gezet liet zich dit niet zomaar zeggen en even later volgde de 1-1 die Youri netjes in het doel van BATO kopte.. Het spel was weer terug en de spanning weer volop aanwezig. Het willen winnen was er nog steeds waardoor er af en toe wat ruw gespeeld werd wat blessures opleverde zowel bij BATO als bij VVS. Ondanks deze opstootjes werd er toch sportief gevoetbald en gefloten. Met nog een 10 minuten op de klok begon BATO meer druk te zetten. Door wat onoplettendheid in het spel van VVS werd er even niet goed gecommuniceerd achterin waardoor een BATO speler de bal kon onderscheppen en onze doelman kansloos was. Het zou toch niet zo zijn dat dit spel verloren zou worden. Dat zou niet kunnen, dat zou verschrikkelijk zijn…. WAT .. dat zou het weekend totaal verpesten wat zelfs een avondje stappen niet goed zou kunnen maken… Nee dit mocht niet gebeuren… Kijk we hebben al geen tribune,, we hebben al geen reportershokje… we spelen al in witte broekjes… de dames moeten al voor nood op de heren wc i.v.m. de verbouwing van de kleinste kamertjes … maar een potje verliezen van BATO zou erger zijn dan deze dingen.. Gelukkig bracht een hoekschop de redding… de bal werd achter de keeper in het net gewerkt door Harm-Jan waardoor de score weer gelijk kwam….. Scheidsrechter Broesder floot de wedstrijd na 10 minuten ten einde omdat deze score voor beide partijen een eerlijke score zou zijn. Natuurlijk waren we liever met de drie punten gaan strijken maar met het iedere keer terugkomen vanuit een achterstand mochten we blij zijn dat het spel een gelijke stand opleverde. .. Hiermee was de koppositie niet veroverd maar de bal blijft rond en er liggen nog een aantal wedstrijden in het verschiet… VVS is goed op weg naar een eerste plek waar ze zelf ook in moeten blijven geloven. Wanneer ze in hun schoenen blijven lopen i.p.v ernaast dan komt het allemaal wel goed. Geen luchtballonnen creëren die er niet zijn… want PATS.. voordat je het weet knapt hij uit elkaar… en ben je niet altijd verzekerd van een zachte landing….

Goed gedaan VVS … ga zo door….

VVS B1 - Sellingen B1 3-4

Van je ras ras ras…

Zaterdagmorgen 11 uur… een beste poeste wind deed de bomen rondom het veld hun dans uitvoeren. Met de toppen in bloei werden de jonge bladeren getest. Donkere wolken pakten zich samen en af en toe kwam de vitamenenbron zijn stralen werpen op het veld waar de B-ers hun kunsten moesten tonen… Pfff.. wat poëtisch nait.

Afijn…. de wedstrijd werd gestart en de jonge wilde veulens begonnen hun spel. De tegenstander hoger geplaatst in de stand waren in hun gestreepte tenue klaar om VVS de underdog te laten worden. De wedstrijd begon niet sterk.. van beide partijen werd wat meer verwacht en het spel ging gelijk op. Na wat gestuntel, korte balletjes waar beiden geen raad mee wisten kwam de score op een 0-1 achterstand voor VVS. Aan raagn gain gebrek en de kopkes weer richting bleekveld om daar hun frustraties tegen uit te spreken. VVS liet zich dit niet zomaar gevallen en vanuit een vrije trap kwam de score op een gelijke stand. De weergoden waren ons goed gezind en dei poeste wind maakte het kijken naar het spel wel wat roeger. De oortjes deedn joe net as bie een herdershond zeer aan de kop…. een gezegde dat nait deur mie bedocht is oh…. VVS toch wel beter in het spel de eerste helft kon de mooie lange ballen naar de spitsen niet goed afmaken. Mooi geprobeerd maar net niet de juiste tik om de bal achter de doelstreep te plaatsen. Het spel werd in de eerste helft even stilgelegd door een wissel voor VVS.. Trio R. R. R. moesten het veld verlaten voor een wissel van drie teamgenoten. Ineens pakte een donkere wolk zich samen want deze wissel werd niet door ieder in dank afgenomen. Nee.. de meningen waren hier over verdeeld maar wat moet dat moet en zo krijgt ieder hier een beurt in. Maar ja.. deze zoete woorden willen oortjes van 16 jarigen niet horen en de onterechtheid spreekt men dan ook uit. .. Ach soms mot dat eem de ain herdershond oor in , eem deur de mallemeuln en de ander oor weer oet..

Het spel tussen VVS en Sellingen ging gelijk op. Wel wist Sellingen iedere keer de voorsprong te houden waar VVS weer een antwoord op had door het spel weer gelijk te trekken. De gemaakte doelpunten waren soms simpele ballen die er niet in hadden gehoeven bij de doelman van eigen partij. Maar ja.. dit is voor het hele team de taak en kan er niet met de vinger gewezen worden naar de man van het doel. De keeper is bij een tegendoelpunt vaak de schuldige en de ergernis van de spelers worden dan ook even uitgesproken. Niks van dit alles… want je moet je dan nog altijd afvragen hoe het komt dat de bal zo dicht bij eigen doel en keeper komt… Juist door het spel gespeeld op het veld. Verloren duels en inzit zijn de redenen waarom eigen keeper redden moet wat hij redden kan. Ja… het leefn is moeilijk jong… Naarmate het spel vorderde werden de geluiden vanaf de zijkant in volume wat hoger gezet. De trainer niet tevreden over het spel probeerde zijn jongens nog de juiste kant op te sturen en wel…. richting doel van Sellingen… Er werden mooie voorzetten gegeven, corners genomen, maar uiteindelijk viel er voor VVS geen doelpunt. Daarentegen was het Sellingen die de score veranderde naar een 3-4. Af en toe liepen de gemoederen even te hoog op waardoor er tussen tegenstander en eigen speler een Lambada werd opgevoerd… De ich liebe dich omhelzing viel niet goed in de smaak en de scheids kon waarschuwen met een seintje… ik hou jullie in de gaten. . Vanaf de zijkant werden weer volop plaatjes geschoten door deze keer de schrijfster van het verhaal, althans

de tweede helft. Nou ik kin joe verteln… elk zien vak. Wanneer er gedacht werd een mooi Aktie op de lens vast te leggen werd bij het terugkijken alleen een doelpaal gezien of een speler zijn hoofd.. (sorry Jeroen.. die camera is prima oh mor het gait mie toch makkelijker oaf om een verhoaltje te schriemn). Ik geef de camera weer over aan onze fotografe van de Telegraaf. Nee deze wedstrijd komt niet in de boeken als de favoriet. Het zo snel mogelijk vergeten speelt nu meer als met euforie napraten over de overwinning die er echt wel had ingezeten. Maar om het verhaal met een goed einde af te sluiten……

cruyff_quote

VVS B1 - Onstwedder Boys B1 3-1

Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht Zaterdag 30 april

Zaterdag 30 april.

De wedstrijd tussen VVS en Onstwedder Boys.. de thuiswedstrijd tegen de oranje tegenstanders….. Ondanks dat Bea de troon heeft afgestaan aan onze Willempie en Koninginnedag niet meer gevierd hoeft te worden vandaag waren we toch in de oranje sferen. Het weer goed gezind… de stemming zoals altijd weer op en top, waren we klaar voor de 2e wedstrijd tegen de Boys. De uitwedstrijd verloren en met deze nederlaag nog in onze gedachten waren we van mening dat het deze keer niet zou gebeuren. Alles was aanwezig….nee, nou moet ik niet liegen… niet alles was aanwezig… er mistte 1 iemand en dat was onze Gerrit.. de puntenteller van Onstwedder Boys…. 1 van de vele vrijwilligers waar een vereniging het zo hard van moet hebben en zij een groot compliment verdienen voor hun inzet en hun passie voor de vereniging.. Dank je wel hiervoor…. De wedstrijd begon dus zonder Gerrit.

De support voor de thuisploeg was sterk vertegenwoordigd wat een wedstrijd gelijk al een 1-0 voorsprong geeft… Helaas zo jammer dat de belangstelling na mate de kinderen ouderen worden steeds minder wordt….Maar nee vandaag was de zijlijn goed gevuld. VVS begon sterk… en bleven sterk voetballen…. Verscheidene spelers van VVS waren scherp en voetbalden een lekker potje… De balletjes werden lekker overgetikt, weggekapt bij de tegenstander en hierdoor bleef VVS vaak aan de bal.. De 1-0 was dan ook de beloning … Ook was er aan de zijkant weer genoeg gespreksstof… het bij praten na een week afwezigheid was dan ook weer in Nij wolle en omstreekn te heur… De decibells bereikten weer ongekende hoogtes en de oortjes moesten beschermd worden met de snutdauk dei al een weeke in de buutse zat... De aine klaine puntje wat nog toonboar was.. moest als geluidsbarrière dienen om nait Moandag noar Schonenberg te motn veur geheurapperoatjes…. Ik mot zegn.. het stond nait gek..dei buutsdaukje…. VVS kon niet lang genieten van de 1-0 voorsprong want door wat gaatjes in de verdediging kwam de score op 1-1… och wat zol Gerrit in zien nopkes west ween. .. De leider van VVS was van mening dat de verdediging uitgevoerd was zoals een stelletje oal wiefn dit zoln daun… Maar wat deze leider nait wait is dat een stelletje oal wiefn dei balle echt nait deur loatn hadn… Never nooit.. De rustsignaal klonk en de spelers en support gingen richting kantine/kleedkamer voor de gebruikelijke bakkie leut en thee.

De tweede helft werd gestart en het spel bleef stabiel… De Oost-Europese meidoornkevers waren ook aanwezig en bleven als ufootjes rondzweven boven het publiek van VVS.. Ze dansten hun rondjes en waren in hun nopjes door de zon die ons goed vergezelde na alle herfstrituelen van de afgelopen dagen. .. Het leek wel of hun energie het spel beïnvloedde want vanuit het middenveld kwam Youri om te zorgen dat VVS weer op een voorsprong kwam te staan… 2-1 .. Inmiddels waren de waakhonden het terrein al opgekomen en hadden hun plekje ingenomen aan de zijlijn bij de grensrechter van Onstwedder Boys..Ook Dick had zich aan gene zijde geïnstalleerd om daar het spel te aanschouwen nadat een doelpunt niet als doelpunt gerekend werd in het voordeel van VVS. De toeschouwers achter het doel van de tegenpartij zagen toch duidelijk de bal over de doellijn gaan maar een ongunstige positie van de scheids liet het feestje niet doorgaan en ja.. dan is de grens van tegenpartij ook familie van: Mijn naam is haas.. ik weet van niets, is er wat gebeurd dan?...nou daar weet ik niets van… En geef hom es ongeliek… maar deze doelpunt bleek VVS ook niet nodig te hebben want een penatyl genomen door de koelbloedige Youri liet de score veranderen in een 3-1…. en nou wait ik zeker dat Gerrit nait bliede west was… hai had zien piepke grammietig oetklopt en in buutse stookn.. . Nee .. VVS was de betere partij deze keer wat ook beaamd werd door de tegenstanders die trouwens erg sportief waren… we hebben ze wel eens anders getroffen.. Door deze overwinning kan VVS de drie punten weer bijschrijven en zal deze zege weer gevierd worden….. De lach die van oor tot oor bij ieder weer tevoorschijn kwam zal zeker dit weekend niet van het gezicht te krijgen zijn…

Top gedaan jongens….