Verslagen VVS A

ASVB/WEDDE A1 - VVS A1 1-2

Voor het eerst sinds 1 december 2012, toen we met 0-1 van ZNC A1 wonnen, mochten we (bijna letterlijk) weer de wei in. Op een knollenveld in Wedde namen we het op tegen SJO ASVB/Wedde. Een samengevoegde jeugdopleiding waarvan de beste spelers duidelijk afkomstig zijn van ASVB. Om 2 uur 's middags werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd door de scheidsrechter, ook afkomstig uit Wedde. Al gauw werd duidelijk dat hij niet bepaald in het voordeel van VVS zou fluiten.

Nadat Elzo aangegeven had te stoppen als trainer, hebben we een aantal weken prima getraind onder leiding van de nieuwe coach Nick Wanders. Hij kon er vandaag helaas niet bij zijn, evenals leider Johan en Maurice, maar in zijn plaats was keeper/scheidsrechter/trainer Jeroen de Haan gelukkig met ons mee als trainer. Mocht Nick niet aanwezig zijn is dit zeker voor herhaling vatbaar!
vvsa1_weddeasvb
Hierboven de opstelling voor vandaag, op de bank begonnen Joep Imminga en Erik Achoendov. We begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Dat is dit seizoen al wel eens anders geweest. Bijna alle duels werden gewonnen en er werd goed gecombineerd, ondanks het veld. Het eerste half uur kwam ASVB/Wedde er totaal niet aan te pas. De eerste grote kans was ook meteen een doelpunt. Goos zette met een pass Jordy vrij voor de keeper, Jordy bleef rustig en schoot de dik verdiende 0-1 binnen. 2 minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw een mooi uitgespeeld doelpunt. Jeroen zette ditmaal Jeffrey oog in oog met de keeper, Jeffrey omspeelde de keeper en schoof de bal voor een leeg doel binnen.

Tot dat moment was het erg rustig geweest voor de goal van Nick. ASVB/Wedde schoof na de 0-2 een extra man mee naar voren. VVS had het hier lastig mee. Er was minder tijd om op te bouwen en het middenveld werd minder bereikt. Zo kwamen we minder aan het voetballen toe en dit leverde een aantal kansjes op voor de thuisploeg. Toch bleven we zelf ook kansen creëren, Erik en Jeroen waren dichtbij de 0-3, maar konden niet scoren. Ook werd Tom in de zestien meter onderuit gehaald, een duidelijke penalty, maar de scheidsrechter van vandaag had dat helaas iets anders gezien… We gingen met 0-2 rusten en eigenlijk waren we daar dik tevreden mee.

In de rust werd onder andere verteld dat, mochten we op achterstand komen, we niet in paniek hoefden raken en gewoon door moesten blijven voetballen. Met dit in ons achterhoofd gingen we vol vertrouwen het veld weer op.

De 2e helft was echter een wereld van verschil met de 1e. We vergaten het voetbal van de eerste helft door te zetten en liepen vooral tegen onszelf te voetballen. ASVB/Wedde speelde vooral op de lange bal in de hoop dat de snelle jongens voorin er iets leuks mee konden doen. Dat lukte zo af en toe, gelukkig hield Nick Koetje ons goed op de been en hielp de paal ons ook nog een beetje mee.

Toch viel de 1-2. Een voorzet van een ASVB/Wedde speler werd door Guus goed binnengeschoten, helaas wel in het verkeerde doel ;) Een van de weinige foutjes van Guus die verder een goede wedstrijd speelde. Na deze goal hadden we het moeilijk, de thuisploeg kwam steeds dichter bij de 2-2, maar op vechtlust bleven we overeind. We kregen af en toe zelf ook nog kansen. Zo had Germen bijvoorbeeld de 1-3 op de voet.

In de slotfase leek het wel of we tegen 12 man speelden. De scheidsrechter gaf de vrije trappen steeds makkelijker en dichter bij de goal van VVS. In de slotfase gaf hij zelf een penalty aan ASVB/Wedde na een, het moet gezegd, mooi uitgevoerde schwalbe van een speler van de thuisploeg. Het onbegrip binnen ons team was groot, maar ergens hadden we de hoop dat ''penaltykiller'' Nick Koetje de bal uit het net kon houden. De speler van ASVB/Wedde ging vol vertrouwen achter de bal staan en schoot de bal niet eens zo slecht in, maar ineens was daar Nick Koetje! Met een mooie duik hield hij de bal uit het doel, de speler van ASVB/Wedde verliet meteen het veld en na dit moment wisten we dat dit duel niet meer verloren ging. Dat de scheidsrechter nog zo'n 8 minuten aan extra tijd bij de wedstrijd aanplakte, maakte voor ons niks meer uit, met Nick Koetje in de goal verlies je zo'n wedstrijd niet meer.

Na deze prachtige overwinning komen we stapje voor stapje weer dichterbij de bovenste plaatsen in de competitie en moeten we deze lijn van trainen en wedstrijden spelen doorzetten. Jeroen de Haan bedankt voor het coachen vandaag, en misschien wel tot een volgende keer. Volgende week spelen we thuis tegen Froombosch A1, om half 11, tot dan!

Goos Boven