Verslagen VVS 4

MOVV 3 - VVS 4 3-7

Donderdag 13 september 2018

Voor VVS 4 geen bekerwedstrijden (allemaal afgezegd door tegenstander begreep ik) en dus alleen maar trainen op een klein veld. Gelukkig konden we een keer oefenen en een wedstrijd spelen op een groot veld. Lekkere derby in Midwolda. Wel op een zeer matig veld door alle droogte. Doordeweeks wel wat lastig het team compleet te krijgen, maar de leiders hadden het toch geregeld.

Jeroen de Haan in het doel, achterin Herwin Broesder, Stefan Koning, Peter Boven, Michael Koning, midden Joep Stam, Jan Drewel en Johan Breedijk, voorin Jan Stam (terug van weg geweest!), Jaan Willem Breedijk en Frank Zwiers. Wissels eerste helft Jos de Haan, Sam Kranenburg en Bert Brader. Brinkman als altijd materiaalman.

We begonnen wel heel voortvarend. Al in de tweede minuut werd een zeer scherpe aanval opgezet, Jan Willem brak op rechts door, gaf een mooie voorzet en Jan Stam tikte fraai in: 0-1! Dit hadden we niet verwacht, want zo'n rare ploeg leek MOVV niet. Het spel ging redelijk gelijk op, maar na een klein kwartier maakte Jan Willem al de 0-2. Wij werden nu toch geleidelijk sterker en kwamen meer aan aanvallen toe. Het was Joep Stam die vanaf rechts een voorzet wilde geven – dit werd het ook wel een beetje – maar de bal zeilde tegen de lat en een MOVV-er werkte de bal vervolgens in eigen doel: 0-3. Nu was MOVV toch van slag en helemaal toen Stefan er even later 0-4 van maakte.

Vlak voor rust wisten ze toch nog tegen te scoren: 1-4.

In de rust werden Johan, Jan D en Jan S gewisseld en kwamen Jos, Sam en Bert in het veld.

We bleven nu de betere ploeg. Stefan maakte zijn tweede goal: 1-5. Nu kwam MOVV toch wat terug en scoorden de 2-5. Jan Willem bracht ons weer op veiliger afstand: 2-6. Toch scoorden de Midwolmers nog een keer (3-6) alvorens Johan (weer ingevallen) na een assist van Jan Willem de eindstand op 3-7 bracht.

Leuke pot voetbal (vooral voor ons natuurlijk) en goed een keer weer een wedstrijd te hebben gespeeld. Wij waren heel effectief en benutten de kansen goed. Opvallende dingen deze wedstrijd: Jan Willem was toch wat ongrijpbaar voor hun, Peter Boven maakte het Offringa wel heel lastig door strikte mandekking en Stefan bracht diverse keren gevaar door lange rushes naar voren.

Jan Drewel

Onderdendam 2 - VVS 4 6-2

Het vierde elftal dit seizoen ingedeeld bij veel teams op het Hogeland. Prachtig landschap, maar wel verre reizen. Vandaag naar Onderdendam, alwaar het tweede team van hun al met smart op ons stond te wachten (we waren iets aan de late kant).

Afwezig vandaag: Bert Brader, Jeroen de Haan, Jan Willem Breedijk en Frank Zwiers. Onze leider Emmo Koetje ook, omdat hij moest coachen bij de JO19. De honneurs werden waargenomen door Herwin, die de volgende opstelling bekend maakte: Doel: Mark Jan Nomden, achterin: Koos Boven, Herwin Broesder, Bert Heikens en Peter Boven, midden: Joep Stam, Jan Stam en Jos de Haan, voorin: Mihai, Johan Breedijk en ondergetekende. Wissel: Michael Koning en onze nieuwe speler uit Roemenië Madalin.

Toen we een paar minuten bezig waren leek het een gelijk opgaande partij te worden en een middag met mogelijkheden. De mogelijkheden waren er zeker: ondergetekende had meeverdedigd, onderschepte een bal en gaf een mooie pas op Johan die in een kansrijke situatie kwam. Hij worstelde echter teveel met de bal en de kans ging verloren. Een poosje later kreeg ondergetekende een mooie kansrijke voorzet, maar in plaats van direct te schieten dacht hij een actie te moeten maken, welke kansloos eindigde. Daarna ging het mis: achterin maakte Joep weer eens een prachtige schijnbeweging maar vergat daarbij de bal, Onderdendam pikte hem op en scoorde vanuit deze aanval de 1-0. Nog niets aan de hand. Een poosje later dacht Peter Boven wel een actie te kunnen maken, verslikte zich echter eveneens en dit leidde tot de 2-0. Zo kreeg Onderdendam vleugels en moesten wij onszelf oppeppen om stand te houden. Gelukkig kwamen we terug en het was Jos die de aansluittreffer scoorde: 2-1. Dit gaf ons weer moed, maar helaas was het Onderdendam die nog voor rust de 3-1 neerzette. De beide oudjes van ons team moesten na de rust aan de kant en Michael en Madalin kwamen in het veld. Ondergetekende nam de rol als assistent-scheids over. Redelijk vroeg in de tweede helft kwamen we op 3-2 door een goal van Johan. Er leek nu echt meer in te zitten maar helaas: Koos kon een bal niet goed onderscheppen en we keken daarna tegen een 4-2 achterstand aan. Bijna werd het direct 5-2 omdat de buitenspelval niet goed werkte omdat Madalin achter de laatste man was gekropen. Gelukkig liep dit goed af. Kort daarna werd het toch 5-2 omdat een speler van Onderdendam door het centrum in het 16-meter gebied vrij kon doorlopen en scoren. Hier had ik als assistent-scheids even twijfel: hoe kwam hij aan de bal en stond hij buitenspel? Ik had het niet goed gezien en kon dan ook niet vlaggen. In het laatste kwartier werd het zelfs nog 6-2 doordat weer een VVS speler achter de laatste man stond en het hierdoor geen buitenspel was.

Een ietwat geflatteerde uitslag. Wel een terechte overwinning voor Onderdendam. Te veel persoonlijke fouten bij ons. Onderdendam combineerde beter en sneller, was feller in de duels en wij lieten te grote gaten vallen op het middenveld.

Voor ons een slechte kennismaking met het Hogeland.

We hadden het ons anders voorgesteld. Donderdag appte Koos Boven nog het volgende: "Zo jongens. Wie ston aan de veuroamd van de start van de competitie. Het serieuze waak begunt waor het echt om de knikkers gait. En nait meer om een handjevol kruudoorns. Wie motn er zotterdag vot op timmern. Want de eerste klap is een doalder weerd".

Volgens mij waren we deze tekst vandaag duidelijk vergeten. Volgende week maar beter.

Verslaggeving: Jan Drewel

Meedhuizen 2 - VVS 4 7-2

De tweede competitie wedstrijd voor ons. Op naar Meedhuizen, Vorig seizoen twee keer tegen hun eerste tweede gevoetbald (of tweede eerste), afwachten wat we nu krijgen.

Opvallend vandaag: we zijn gesponsord door Wijnne Barends in de vorm van nieuwe trainings sweaters en voetbaltassen. Voor de liefhebbers ook nog een petje erbij! Hoe houden we de tassen uit elkaar? Diverse spelers waren al creatief bezig geweest en kom gerust eens kijken wat een ieder ervan gemaakt heeft.

Vandaag niet aanwezig: Jeroen de Haan, Jan Willem Breedijk en Koos Boven. Madalin geblesseerd, zodat we met 12 spelers op stap moesten. Leider Emmo moest bij de JO 19 zijn waardoor Herwin weer de leiding had. Uiteraard was materiaalman Jan Brinkman er wel. In Meedhuizen aangekomen zagen we hun spelers en daar werden we niet direct vrolijk van (verder wel lieve jongens hoor).

Herwin deelde de opstelling mee: In het doel (heel verrassend) Bert Heikens, achterin Herwin Broesder, Jos de Haan, Michael Koning en Peter Boven, middenveld Joep Stam, Bert Brader en uw verslaggever, voorin Jan Stam, Johan Breedijk en Mihai. Wissel en tevens assistent scheidsrechter Frank Zwiers.

Het zou een zware dobber worden en dat bleek ook al snel. We kwamen direct onder druk en moesten alles uit de kast halen om een tegengoal te voorkomen. Geleidelijk aan kwamen wij echter ook naar voren en wisten ook wat gevaarlijk te worden. De gemiddeld veel jongere tegenstander was echter duidelijk sneller en gevaarlijker en vooral als ze ruimte kregen werd het link. We hielden een hele tijd stand maar halverwege de eerste helft werd het toch 1-0. Binnen 2 minuten wisten we echter het tij te keren. Bert gaf een prachtige steekpas op Jan Stam die goed voorzette en Johan tikte binnen: 1-1. Vlak daarna kregen we zelfs een fraaie kans op 1-2, maar die werd gemist. Dit kwam ons duur te staan, want middels een paar snelle counters scoorde Meedhuizen 2-1, 3-1 en 4-1. Onze buitenspelval klopte ook niet altijd en Meedhuizen wist wel raad met de ruimte die ze kregen. Vlak voor rust werd het nog 5-1 toen in het doelgebied niemand de bal goed weg kreeg en een Meedhuizenaar kon inkoppen. Een beetje gebroken de kleedkamer in met rust.

Peter kon niet verder vanwege een ribblessure, Frank kwam in zijn plaats en Peter moest vlaggen, hetgeen met pijn en moeite ging.

Na de rust hielden we een tijd lang goed stand. Meedhuizen bleef gevaarlijk met hun snelheid en halverwege de tweede helft kwam toch de 6-1. Kort hierna kregen we een penalty omdat Jan Stam in de "16" werd gevloerd. Jos benutte de penalty keurig: 6-2. Het slotwoord was toch nog weer voor Meedhuizen die de eindstand op 7-2 bepaalden.

Kansloze nederlaag opnieuw lijkt het. Toch hebben we diverse kansen gehad en ook waren er goede aanvallen bij. Wat bij Meedhuizen lukte, lukte bij ons niet. Maar alles overziend, wel een verdiende overwinning voor Meedhuizen. Vooral hun snelheid was ons teveel en wij gaven hun daarin teveel ruimte.

Prima scheidsrechter daar en Frank Zwiers kreeg complimenten als "grens" van de tegenstander voor de zeer correcte manier waarop hij de vlag hanteerde. Bert Brader speelde voor het eerst sinds lange tijd weer 90 minuten. Uw verslaggever ook trouwens (conditioneel nog wel te doen, maar de snelheid van zulke jonge gasten is me te gek). Volgende week Ezinge 3. Na 2 keer een 2e elftal nu een 3e . Hopelijk iets meer op ons niveau.

Verslaggever (opnieuw) Jan Drewel

VVS 4 - Ezinge 2 5-1

Zaterdag 6 oktober mochten we voor het eerst dit seizoen thuis spelen. Dat was wel even wennen geen lange autorit richting het Hogeland maar gewoon op onze eigen klei mochten we los tegen Ezinge drie. Voordat we ons vies mochten maken moesten er eerst een aantal foto´s gemaakt worden van onze nieuwe tenue en tassen niet te vergeten. Langs deze weg wil ik dan ook de inzet van Emmo, de sponsoren Peineman en Wijnne Barends bedanken voor hun bijdrage aan ons team. Ik hoop dat we er samen als team er nog lang plezier van mogen hebben. Annet was onze fotografe vandaag ( want Gonnie konnie had ik begrepen helaas ) ze heeft een aantal prachtige teamfoto's gemaakt en zelfs een aantal actie foto's waarvan ik jullie er één als trouwe lezers niet wil onthouden, hij is zelfs man of de match geworden. We hadden ook een gastspeler Nico Welp alhoewel gast hij heeft al vaker meegedaan op proef wederom heeft hij gesolliciteerd maar onze leider heeft nog niets toegezegd (bikkel harde onderhandelaar), nog even afwachten Nico misschien maak je kans.

Na alle mogelijke en onmogelijke foto posities op last van Annet werd door het zootje ongeregeld hun positie ingenomen en nam Jan Willem de aftrap, het was even aftasten hoe de mannen van Ezinge speelden en de weerstand die er geboden werd. Na een aantal minuten presteerde Frank het om de bal 10 meter voor het doel over zijn gladde bezweette hoofd te laten glijden net zoals een bal die over een nat veld schuift om vervolgens te missen. Maar de toon was gezet wij konden in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden enig druk zetten. Door een mooi samenspel wisten Jan Willem en Mihai door te breken dit werd mogelijk gemaakt door een lange bal vanaf het midden die door Mihai werd opgevangen zodat hij een assist kon geven op JW en deze kon scoren 1-0 Kort na deze actie waren de gebroeders Breedijk samen aanbod en gaf Johan JW een assist en jawel wederom kon JW scoren. Op zeker moment ingooi Joep pakte dit met beide handen aan en gooide op JW door een mis communicatie liep JW de verkeerde kant op waardoor we de bal inleverden bij Ezinge. Omdat ondergetekende aan de zijlijn zat hoorde hij het publiek zeggen leuke wedstrijd dit was natuurlijk een mooie opsteker (wie weet volgende keer dranghekken plaatsen). Het was nog maar nauwelijks gezegd of Johan torenkraan zoals onze leider hem plots spontaan noemde scoorde in de 35ste minuut 3-0 . Het spel werd hervat JW rent richting de zestien en ziet de bal aan de linkerkant verschijnen waarop hij voetje roept waarmee de toon bij onze leider die ergens in de duck out rond hangt was gezet en ook voor hem een leuke bijnaam had die middag "voetje" verzin het maar. Vlak voor de rust mocht Koos nog even een vrije trap na een overtreding nemen vanaf het middenveld, helaas mocht dit niet tot nog een doelpunt leiden. Een ferme fluittoon schalt over het veld rust. In de kleedkamer word genoten van een lekkerbakje thee, onze leider merkt op dat we er feller tegen aan moeten en onze kansen af moeten maken. Waarop Koos terecht opmerkt dat het best wel even onwennig is om voor te staan, we moeten even aan het idee wennen. Besloten word dat er nog zat zes punten gemaakt kunnen worden. Na de pep talk worden de wissels nog even doorgenomen Jan Stam mag de tweede helft gaan vlaggen om daarmee Maikel te vervangen. Jan moest in de kleedkamer nog even oefenen om de juiste vlag poses in te nemen bij buitenspel en ingooi, nadat dit was geregeld konden we het veld weer op. De tweede helft begint ook weer voortvarend Jos maakt nog even een overtreding geeft de tegenstander sportief een hand en we gaan weer verder. En als donderslag bij heldere hemel Johan Torenkraan scoorde weer, grote vreugde daalde neer. Geheel onverwacht bood de tegenstander na deze actie meer tegenstand dan wij waren gewend in de eerste helft, Dennis nummer 7 van Ezinge weet te scoren 4-1. Onze verdediging gaat op scherp staan met de intentie om geen enkel bal verlies meer te lijden. Jos krijgt nog een kans in het zestien meter gebied van Ezinge om de bal in te koppen maar het mislukt op dezelfde manier als Frank. Ver volgens ontstaat er nog een kans voor Maikel op de linkerkant helaas

hij mist. Tijdens het spel word er langs de kant door het publiek druk gepraat Janet verteld over de garage sale voor aanstaande zondag tja ik heb al het één en het ander vooraf kunnen verkopen en Emmo zee hest de barrel weer verscheetn. De leider hangt weer ergens rond in de duck out en onthoud zich deze keer wijselijk van enig commentaar. In de tussentijd krijgt Maikel weer een kans helaas deze bal word onderschept, onze leider merkt op Maikel (ja ja daar komt ie) het zien dag nait. Na nog een actie in het zestienmeter gebied van Ezinge ontstaat nog een doelpunt door Bert Brader of toch niet, nee een eigen doelpunt wist Bert te vertellen. Jan vlagt nog een keer voor buitenspel de houding / pose die hij hiervoor aan moest nemen werd door het publiek goedgekeurd. Onze wijze leider bedankte ondergetekende voor zijn foutloze wedstrijd, en voor het feit dat het wedstrijdverslag in tenue met zelfs de schenendekkers voor is geschreven. ( voor de goede orde ik was geblesseerd en heb niet gespeeld)

Peter Boven

Onderstaand onze moe gestreden man of the match.

koosboven vvs1201819

VVSV'09 - VVS 4 3-7

13 oktober 2018 , de warmste 13 oktober ooit gemeten, de dag ook van naar later blijkt een historische overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland met 3-0, en de dag van weer een legendarische pub quiz van Jeroen de Haan ,'s avonds in het lokale etablissement van Reumerman. Maarrr nog meer de dag dat de strijders van VVS 4 het opnamen tegen het 2e elftal van de gladiatoren van VVSV'09, domicilie houdend te Ulrum, en tevens koploper in de reserve 6e klasse R VVSV '09 (Vol Vertrouwen Samen Verder) is een amateurvoetbalvereniging uit Ulrum, Nederland.

De club ontstond per 1 oktober 2009 als gevolg van een fusie tussen UVV '70 uit Ulrum en SV Zeester uit Zoutkamp en was de voortzetting van het samenwerkingsverband sv De Marne, dat in 2006 voor de jeugd was gestart en in het seizoen 2008/09 ook voor de seniorenelftallen gold. De thuiswedstrijden werden op beide sportterreinen (sportpark De Kley, Ulrum en sportpark Toercamp, Zoutkamp) gespeeld. Op 14 maart 2014 richtten voormalige Zeester-leden de voetbalvereniging VV Zeester op, waarmee de fusie feitelijk ongedaan werd gemaakt. Na afsplitsing wordt er nog alleen op sportpark De Kley gespeeld

Bovenstaande geheel terzijde doch ter info..

Onze tegenstander van vanmiddag voetbalde op 65 km afstand en 54 minuten rijden. Wij zaten deze middag langer in den koets dan dat we het edele spel met de bal speelden. Er zat nog 1 tegenstander bij ons in de competitie welke nog verder weg is namelijk ST-Zeester /De Lauwers maar die hebben zich vanmiddag terug getrokken uit de competitie. Ik zag wel een beetje tegen de lange reis aan , maar eerlijk is eerlijk wie war'n der zo ,as je mor genog gesprekstof heb'm…en mit Kippie in auto zit'n…Het zit noamelijk zo..Kippie het vrouger daint bie Niestijl in Finnewold net n bedrief as Frans Hesseling zeg mor, was doar knecht en in dei houdoanighaid mos hai bie alle boer'n langs op t Hogelaand as ze barrel malheur had'n..Wie war'n Grun'n nog mor net deur richting Winsum op de N361 en joa man doar begon hai….Hai kon alle boer'n en wos nog precies wat hai doar aal repareert har , heule verhoaln had hai.

Zo wol tied wel om noatuurlijk en heulemoal toun aine zog in auto ofvraig woar UM veur stond, aal dei dorpkes op t Hoogelaand eindigen op UM dus dat mos een betaikenis heb'm ….niet gevreesd Kippie wist het…

~um of: een door water - sloot, geul, slenk - omsloten terrein (zie ook: ~ham) of: dorp, woonplaats (naar het Oud-Friese 'hem'; ~um is de verkorte vorm daarvan)

Bovenstaande geheel terzijde doch ter info..

Om 14.00 uur arriveerden we in het pittoreske Ulrum naast de kartbaan , volgens mij was het voor iedereen de eerste keer dat ze hier moesten voetballen, samen 850 jaar ervaring en hier nog nooit gevoetbald , zo kom je nog eens ergens. Snel omkleden, alle spieren ingesmeerd met dikke klodders Tijgerbalsem, en met smekende ogen naar de leider kijken die toch snel met de opstelling moest komen…Leider dacht de spanning iets te breken voor de wedstrijd ,door Kippie even over UM te laten vertellen….dit werd niet door iedereen gewaardeerd…Peter's betoog werd ruw onderbroken door iemand die al gapend riep of der al 'n opstel'n was ..daarbij zittend op de bank, z'n lange benen halverwege de kleedkamer en z'n buik duidelijk zichtbaar onder het prachtige blauwe shirt (was nait netjes Jos) J

Goed de opstelling dus , Jeroen in de goal , Joep, koos, Peter en Herwin achterin . Middenveld met Johan , Jos en Jan voorin waren Michael king , Jan-Willem en Frank te vinden. Wissels Baco ,Sudder en Jan Stam. Kader bestond uit Brinkman en Koetje. Nog een noemenswaardig detail ..Toeschouwers Andrea van Baco ,Mihai en Henk Tuin. Niet aanwezig Janet , Gea en Lenie .

We begonnen super aan de wedstrijd , al in de 1e minuut kreeg JW een reuzenkans maar produceerde een enorme vuurpijl ipv de 0-1. 3e minuut van de wedstrijd een mooie aanval van ons…JW geeft voor vanaf links en gelegenheids rechtsbuiten King staat paraat om de 0-1 aan te tekenen. De torhyme klonk uit de box en VVSV mocht aftrappen, de mannen van VVS waren nog in feeststemming, Jeroen had nog een enorme reflex maar kon de 1-1 niet meer voorkomen. Dat was wel even een dompertje…de neusjes moesten even weer de goede kant op en dat lukte. Zo ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd met een licht overwicht voor ons wat in de 12e minuut resulteerde in de 1-2 door JW na een assist van Johan. Frank scoorde in de 18e minuut, helaas voor hem geen goal maar een lichte hamstring blessure. Geen risico dus wisselen en douchen ,Jan Stam was zijn vervanger.

In de 21e minuut kon de box weer aan want JW liet de 1-3 aantekenen op aangeven van torenkraan Johan. Beide ploegen lieten hierop kansen liggen om de score uit te breiden dan wel dichterbij te komen . De keeper van VVS 4 liet zien dat ie nog de beschikking had over uitstekende reflexen en redde enkele keren zeer bekwaam.

Thee en voor de liefhebber een peukje met een 1-3 voorsprong. Toch even wisselen Koos eruit en Jan Drewel ook ,voor Sudder en Baco. Jan werd ass scheids. Het was een wedstrijd van net niet…mooie aanvallen maar dan net niet goed genoeg in de afwerking, toch scoorden zij in de 7e minuut na rust de 2-3 na slecht verdedigen van ons. De reactie van ons volgde in de 15e minuut JW scoorde na aangeven van broer. Even later een vrije trap van hun op een meter of 20 van de goal ,hij word schitterend genomen ,maar de redding van Jeroen is nog fenomenaler , hij tikt de bal met een geweldige zweef uit de kruising. Was wel even een momentje hoor…old skool.

Toch moet hij capituleren in de 25e minuut , uittrap van hun keeper …Baco heeft last van de zon en timed helemaal verkeerd ,de spits van hun is er als de kippen bij , laat de bal 1 x stuiteren en schiet de bal fenomenaal achter Jeroen 3-4. Word het toch nog weer spannend…Maar we geven niet op en in de 35e minuut scoort JW z'n vierde van de middag op aangeven van Jan, 3-5. Nu is het verzet gebroken en worden de ruimtes groter en helemaal niet meer te belopen. We krijgen nog enkele goede kansen maar vooral Johan heeft pech in de afronding vanmiddag.

Toch bolt het net van VVSV nog 2x in de eindfase , JW maakt zn 5e van de middag na aangeven van Johan , en Johan laat ook Michael nog een keer juichen 3-7. Doelpuntenkoning van vanmiddag was Jw , assistenkoning van vanmiddag was Johan, meest blije koning was Michael.

Prachtige middag gehad in Ulrum met een prachtig team!