Verslagen VVS 4

VVS 4 - Omlandia 4 2-0

Zaterdag 23 september '17

Op deze mooie nazomermiddag speelden we onze eerste competitie wedstrijd van dit seizoen. We hebben al 2 beker wedstrijden gespeeld, 1e thuis tegen HS88 3 werd verloren met 1-6 en de 2e thuis tegen WVV 2 werd gewonnen met 6-1. Dus we hadden al wat geoefend.

Vandaag beginnen we met de volgende 11

Doel: Mitchel
Achter: Michael, Jos, Baco en Herwin
Midden: Bebe, Johan en Jan
Voor: Dragos, Richard en Mihai
Wissel: Jan-Willem, Joep en Adyl

Volgens de statistieken op de voetbal app had Omlandia 21 wedstijden gespeeld afgelopen seizoen en alle wedstrijden gewonnen, dus we konden onze borst nat maken deze middag. Wij trappen af en we zijn begonnen, Het is al snel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat we volle bak moeten spelen vandaag. We krijgen een paar mooie kansen op de 1-0 maar de bal wil er nog niet in. Ook Omlandia krijgt een paar kansjes maar ook daar ontbreekt het aan de afronding ( nu werd er ook goed verdedigd door ons ). We scoren de 1-0 in de 40e minuut door een schot van Dragos, randje 16 en nog licht van richting veranderd door een verdediger. Keeper stond aan de grond genageld.

Rust….kopje thee…..sigaretje(3 spelers)

Adyl erin voor Johan, Jan-Willem erin voor Richard en Joep erin voor Jan, we beginnen de 2e helft goed door gelijk druk te zetten op de verdediging van Omlandia en dit resulteerde gelijk in een doelpunt van Dragos in de 46e minuuut. We gingen daarna op zoek naar de 3-0, kansen waren er zeker wel maar de bal wilde er niet meer in. Deed Omlandia dan helemaal niets meer, nee hoor, maar als ze er al een keer door kwamen stond Jos er nog die werkelijk waar alle ballen had… En zo bleef het tot einde wedstijd gaan, wij kregen kansen en zij kwamen Jos tegen….maar gescoord werd er niet meer.. eindstand 2-0..

Volgende week Nieuwolda uit.. ze hebben met 3-13 gewonnen van Wag.boys3 dus kunnen we de borst weer nat maken volgende week.

Johan Breedijk

Nieuwolda 1 - VVS 4 4-3

Op een mooie regenachtige dag gingen we de korte reis maken richting onze noorderburen. Nieuwolda is onze tegenstander, altijd lastig, we hebben er een paar keer tegen geoefend in het verleden. Bij hun is het een mix van jong en oud.

Wij begonnen als volgt: Nick op doel, Brian (nieuwe transfer), Baco, Koos en Herwin achterin. Middenveld was Bebe, Johan en Joep. Voorin Michael, Dragos en Mihai. Wissels: Jos en Jan. Vlaggenist was Henk en Brinkman was er natuurlijk ook weer bij.

De wedstrijd ging 90 minuten op en neer, dan wij weer beter, dan Nieuwolda weer beter, heel veel kansen over en weer en beide keepers waren goed in vorm. Nieuwolda begon als beste en kreeg kansen, maar wij scoorden als eerste, Mihai schoot de bal goed binnen na een mooie aanval. Vervolgens prikte Johan er ook nog de 0-2 in. Daarna kwam de spits van Nieuwolda in vorm en werd het al weer rap 1-2 en 2-2. Daarna begonnen wij beter te voetballen en kwamen via een attente Johan weer op 2-3. Vlak voor rust kregen we nog 2 enorme kansen op 2-4, maar Dragos had vandaag zijn vizier niet op scherp staan.

Na rust begonnen we weer goed en kreeg onze Roemeense vriend weer de bal er niet in toen hij alleen op de keeper af kwam. Vaak krijg je dan deksel op de neus en ipv minimaal met 2-4 voor te staan werden we nu getrakteerd op een pennel tegen ons en werd het 3-3. Wij denken wel een terechte pennel, maar de scheidsrechter was inmiddels niet meer onze grootste vriend en vanuit de middencirkel dicteerde hij alle twijfelgevallen en wissewasjes voor Nieuwolda.

Helaas kwam uit een dergelijke situatie ook de 4-3 voor Nieuwolda, Jan Drewel werd keihard over het natte gras geduwd en uit dezelfde counter van hun werd de goal gemaakt.

In het vervolg kwamen er nog wel een paar goede kansen voor ons, maar helaas werd niet meer gescoord. Volgende keer maar weer beter en in deze wedstrijd werd ook Jan Willem wel node gemist. Al met al was een gelijkspel spel wel verdiend geweest in deze leuke, maar zware wedstrijd.

Jos de Haan

Damacota 3 - VVS 4 2-10

Zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen Damacota 3 voor ons op het programma. De donderdag ervoor hadden we zoals gewoonlijk overleg in de kantine , Herwin had nieuws ..der had zok nog n Roemeen aanmeldt om bie ons te kom'm voetbaln dat was din nr 5.. wie word'n onderhand Steaua oostwold! We hadden al Dragos ,Bebe en Mihai bogdan , 2 weken geleden is Florea er bijgekomen en nu had zich nog een Mihai opgegeven. Nu zal er vast iemand zijn die zegt verdeel ze over het 3e en het 4e maar dat gaat niet…er is maar een met een auto en das Bebe en die wil graag in het 4e blijven. Dus das geen discussie , hij zei no problem if they want to play in an other team, but this is my team and i have transport. Einde discussie.

VVS 4 vertrok derhalve dus met 16 man vol goede moed naar Naaie Pekel zonder Frank (geblesseerd) Jeroen(geblesseerd) maar met Bebe (ook geblesseerd maar zoals zojuist genoemd met auto). Donderdag avond al samen met Herwin 2 opstellingen gemaakt dat scheelt echt als je met zoveel bent. Jos gaf aan niet geheel fit te zijn en opteerde voor 1 helft en Dragos zei dat ie het liefst de 2e inning zou spelen. Goed plan A dus.. in het doel mitchell ,die het schitterend vind om te keepen bij het 3e of 4e indien nodig. Een viererkette met michael , Baco , Koos en Herwin , een middenveld met van links naar rechts Jan , Jos en Joep en voorin van links naar rechts Mihai Bogdan(hierna te noemen Boggy) , Jan –willem en Johan. Wissels Richard , Florea , Brian , Dragos en Mihai. Brian hanteerde de 1e helft de vlag omdat onze vaste grensrechter Sudder er niet was.

Voor de wedstrijd een weddenschapje gemaakt met Michael , ik zei Michael dit word wel 10-0 voor ons…Michael docht doe kist mie wat Nostradamus…doar duuf ik wel n fleske bier opzet'n dat het gain 10-0 word en hij lachte.. Nadat het publiek begroet was en de vaantjes uitgewisseld konden we beginnen. Sommige tegenstanders liggen je om tegen te voetballen en sommige niet…na 4 minuten scoorde Damacota de 1-0 …pfff das toch niet helemaal zoals we wilden beginnen. Er hing volgens de geleerden een zeer sterke reuk van buitenspel aan dat doelpunt maar Brian zei dat de betreffende speler van Damacota er achter weg kwam en dus gain boetnspul….Daar Brian 2.5 meter hoog is en 1.5 meter breed kreeg hij verrassend weinig commentaar op zijn beslissing ( behalve van Joep maar die heeft overal commentaar op). Pff wat een begin zo…Vanaf de rechtsback positie zocht iemand mijn blik…en een kleine glimlach volgde..Nostradamus zat er noast..en aanvast..

Voordeel van zo'n vroege achterstand is dat je tijd genoeg hebt om die om te buigen naar op z'n minst een gelijkspel of een voorsprong. We gingen daar dan ook naarstig naar op zoek en dat resulteerde in de 9e minuut in de 1-1 , Boggy promoveerde een assist van Johan tot poarta.. In de 12e minuut maakte Johan de 1-2 door prachtig binnen te schieten. Wij hadden Damacota nu in de tang en Boggy maakte in de 15e minuut na een assist van Jos de 1-3. We kwamen lekker in de wedstrijd en liepen mooi te voetballen met z'n allen er was veel inzet en spelvreugde. Er was zelfs een supporter speciaal op de motor gestapt om deze wedstrijd in ogenschouw te komen nemen tenminste dat dacht ik , de ware reden was dat ie maandagmorgen wel eem wat te steukel'n mos heb'm in de auto onderweegn's noar Stadskanoal.. Jan-Willem deed in de 17e minuut ook een duit in het zakje en tikte na een mooie combinatie met Boggy de 1- 4 binnen. Deed Damacota dan niks? Jawel, ook zij kwamen er af en toe gevaarlijk uit maar de verdediging was op z'n hoede en anders was daar altijd nog Mitchell natuurlijk die weer goed stond te keepen. Ondertussen gingen we mooi door met scoren Jan-Willem maakte in de 25e minuut de 1-5 en 5 minuten later liet hij de 1-6 aantekenen op het scorebord. Johan dacht wat broerlief kan dat kan ik ook en hij tekende 2 minuten later voor de 1-7, na goed voorbereidend werk van de mee opgekomen Koos. Mocht u dit willen visualiseren denk aan Granqvist in z'n beste jaren bij FC Groningen. In de 40e minuut deed Damacota iets terug en tikte de 2-7 binnen. Met deze stand gingen we rusten en moest Plan B in werking worden gezet. Dat hield in dat Brian voor Michael kwam en die beide van plek en functie wisselden. Florea kwam voor Baco en ging nu samen met Koos het centrum vormen. Jos ging er uit en Jan-Willem ging centraal op het middenveld spelen zodat Richard in de spits kon. Dragos kwam op de plek van Johan die op zijn beurt weer op de plek van Joep kwam. Jan Drewel ging eruit zodat Joep op zijn plek kwam. De laatste wissel was op de linksbuiten positie daar kwam Mihai voor Mihai Boggy. Als u ondertussen compleet de draad kwijt bent, dat geeft niks hoor, dit is dus de reden dat wij op donderdagavond direct 2 opstellingen maken als wij met zovelen zijn, dan is het heel gemakkelijk oplezen. We spraken af om vooral op dezelfde voet verder te gaan want over de 1e helft konden we dik tevreden zijn

Maar goed…met zo'n tussenstand begin je toch heel anders aan de 2e helft, of je wilt of niet. We begonnen wel goed dat nog wel, want debutant Mihai tikte in de 50e minuut de 2-8 binnen op aangeven van Dragos. 1 minuut later word de 2-9 binnen gewerkt door Dragos op aangeven van Mihai. Daarna word het spelbeeld aanzienlijk minder en ging het heel snel bergafwaarts wat ontzettend jammer was. Wij deden niet meer waar we goed in zijn namelijk combineren en samen spelen en elkaar de bal gunnen. Bijna iedereen ging op zoek naar een doelpunt en de meest prachtige kansen werden niet goed uitgespeeld en vakkundig om zeep geholpen. Damacota daarentegen werd steeds gevaarlijker wat gelukkig niet in doelpunten resulteerde. In de 70e minuut werd door Jan-Willem de eindstand op het scorebord gebracht op aangeven van Mihai 2-10. Een mooie 1e helft werd dus opgevolgd door een mindere 2e helft ,maar het plezier was er weer niet minder om, en de 3e helft was weer goed. Wij staan nu mooi in de middenmoot met 6 punten uit 3 wedstrijden met nog een inhaalwedstrijd tegen Wvv 3 in het vooruitzicht. Aanstaande zaterdag ontvangen we het 3e elftal van de Boys uit Wagenborgen. Kiek'n wat dat weer word…

VVS 4 SGV 3 4-3

Zaterdag 11 november traden wij aan tegen SGV 3, wij waren met 14 spelers. Wij moesten direct goed aan de bak. Wij scoorden vrij vroeg 1-0 door Dragos "een hele goeie", daarna 2-0 door Jos, een penalty. Jos is onze koele kikker.

In de rust was het 2-1. De tweede helft was net zo als de eerste met veel inzet, met Jos voorop. Klasse Jos. En onze keeper niet te vergeten. Hier een cijferlijst van de materiaalman:
Mitchell 9
Dragos 9
Jos 9
Michael 6
Koos 8
Baco 8
Herwin 9
Dragos zijn vrienden alle een 7
Drewel een 7
Joepie 7
Jan Willem 8
Johan 8

De enige smet waren de 2 gele kaarten voor VVS'er Johan en één van SGV 3. maar de wedstrijd was om te genieten

groetje "De materiaalman"