Verslagen VVS 4

VVS 4 - Omlandia 4 2-0

Zaterdag 23 september '17

Op deze mooie nazomermiddag speelden we onze eerste competitie wedstrijd van dit seizoen. We hebben al 2 beker wedstrijden gespeeld, 1e thuis tegen HS88 3 werd verloren met 1-6 en de 2e thuis tegen WVV 2 werd gewonnen met 6-1. Dus we hadden al wat geoefend.

Vandaag beginnen we met de volgende 11

Doel: Mitchel
Achter: Michael, Jos, Baco en Herwin
Midden: Bebe, Johan en Jan
Voor: Dragos, Richard en Mihai
Wissel: Jan-Willem, Joep en Adyl

Volgens de statistieken op de voetbal app had Omlandia 21 wedstijden gespeeld afgelopen seizoen en alle wedstrijden gewonnen, dus we konden onze borst nat maken deze middag. Wij trappen af en we zijn begonnen, Het is al snel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat we volle bak moeten spelen vandaag. We krijgen een paar mooie kansen op de 1-0 maar de bal wil er nog niet in. Ook Omlandia krijgt een paar kansjes maar ook daar ontbreekt het aan de afronding ( nu werd er ook goed verdedigd door ons ). We scoren de 1-0 in de 40e minuut door een schot van Dragos, randje 16 en nog licht van richting veranderd door een verdediger. Keeper stond aan de grond genageld.

Rust….kopje thee…..sigaretje(3 spelers)

Adyl erin voor Johan, Jan-Willem erin voor Richard en Joep erin voor Jan, we beginnen de 2e helft goed door gelijk druk te zetten op de verdediging van Omlandia en dit resulteerde gelijk in een doelpunt van Dragos in de 46e minuuut. We gingen daarna op zoek naar de 3-0, kansen waren er zeker wel maar de bal wilde er niet meer in. Deed Omlandia dan helemaal niets meer, nee hoor, maar als ze er al een keer door kwamen stond Jos er nog die werkelijk waar alle ballen had… En zo bleef het tot einde wedstijd gaan, wij kregen kansen en zij kwamen Jos tegen….maar gescoord werd er niet meer.. eindstand 2-0..

Volgende week Nieuwolda uit.. ze hebben met 3-13 gewonnen van Wag.boys3 dus kunnen we de borst weer nat maken volgende week.

Johan Breedijk

Nieuwolda 1 - VVS 4 4-3

Op een mooie regenachtige dag gingen we de korte reis maken richting onze noorderburen. Nieuwolda is onze tegenstander, altijd lastig, we hebben er een paar keer tegen geoefend in het verleden. Bij hun is het een mix van jong en oud.

Wij begonnen als volgt: Nick op doel, Brian (nieuwe transfer), Baco, Koos en Herwin achterin. Middenveld was Bebe, Johan en Joep. Voorin Michael, Dragos en Mihai. Wissels: Jos en Jan. Vlaggenist was Henk en Brinkman was er natuurlijk ook weer bij.

De wedstrijd ging 90 minuten op en neer, dan wij weer beter, dan Nieuwolda weer beter, heel veel kansen over en weer en beide keepers waren goed in vorm. Nieuwolda begon als beste en kreeg kansen, maar wij scoorden als eerste, Mihai schoot de bal goed binnen na een mooie aanval. Vervolgens prikte Johan er ook nog de 0-2 in. Daarna kwam de spits van Nieuwolda in vorm en werd het al weer rap 1-2 en 2-2. Daarna begonnen wij beter te voetballen en kwamen via een attente Johan weer op 2-3. Vlak voor rust kregen we nog 2 enorme kansen op 2-4, maar Dragos had vandaag zijn vizier niet op scherp staan.

Na rust begonnen we weer goed en kreeg onze Roemeense vriend weer de bal er niet in toen hij alleen op de keeper af kwam. Vaak krijg je dan deksel op de neus en ipv minimaal met 2-4 voor te staan werden we nu getrakteerd op een pennel tegen ons en werd het 3-3. Wij denken wel een terechte pennel, maar de scheidsrechter was inmiddels niet meer onze grootste vriend en vanuit de middencirkel dicteerde hij alle twijfelgevallen en wissewasjes voor Nieuwolda.

Helaas kwam uit een dergelijke situatie ook de 4-3 voor Nieuwolda, Jan Drewel werd keihard over het natte gras geduwd en uit dezelfde counter van hun werd de goal gemaakt.

In het vervolg kwamen er nog wel een paar goede kansen voor ons, maar helaas werd niet meer gescoord. Volgende keer maar weer beter en in deze wedstrijd werd ook Jan Willem wel node gemist. Al met al was een gelijkspel spel wel verdiend geweest in deze leuke, maar zware wedstrijd.

Jos de Haan

Damacota 3 - VVS 4 2-10

Zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen Damacota 3 voor ons op het programma. De donderdag ervoor hadden we zoals gewoonlijk overleg in de kantine , Herwin had nieuws ..der had zok nog n Roemeen aanmeldt om bie ons te kom'm voetbaln dat was din nr 5.. wie word'n onderhand Steaua oostwold! We hadden al Dragos ,Bebe en Mihai bogdan , 2 weken geleden is Florea er bijgekomen en nu had zich nog een Mihai opgegeven. Nu zal er vast iemand zijn die zegt verdeel ze over het 3e en het 4e maar dat gaat niet…er is maar een met een auto en das Bebe en die wil graag in het 4e blijven. Dus das geen discussie , hij zei no problem if they want to play in an other team, but this is my team and i have transport. Einde discussie.

VVS 4 vertrok derhalve dus met 16 man vol goede moed naar Naaie Pekel zonder Frank (geblesseerd) Jeroen(geblesseerd) maar met Bebe (ook geblesseerd maar zoals zojuist genoemd met auto). Donderdag avond al samen met Herwin 2 opstellingen gemaakt dat scheelt echt als je met zoveel bent. Jos gaf aan niet geheel fit te zijn en opteerde voor 1 helft en Dragos zei dat ie het liefst de 2e inning zou spelen. Goed plan A dus.. in het doel mitchell ,die het schitterend vind om te keepen bij het 3e of 4e indien nodig. Een viererkette met michael , Baco , Koos en Herwin , een middenveld met van links naar rechts Jan , Jos en Joep en voorin van links naar rechts Mihai Bogdan(hierna te noemen Boggy) , Jan –willem en Johan. Wissels Richard , Florea , Brian , Dragos en Mihai. Brian hanteerde de 1e helft de vlag omdat onze vaste grensrechter Sudder er niet was.

Voor de wedstrijd een weddenschapje gemaakt met Michael , ik zei Michael dit word wel 10-0 voor ons…Michael docht doe kist mie wat Nostradamus…doar duuf ik wel n fleske bier opzet'n dat het gain 10-0 word en hij lachte.. Nadat het publiek begroet was en de vaantjes uitgewisseld konden we beginnen. Sommige tegenstanders liggen je om tegen te voetballen en sommige niet…na 4 minuten scoorde Damacota de 1-0 …pfff das toch niet helemaal zoals we wilden beginnen. Er hing volgens de geleerden een zeer sterke reuk van buitenspel aan dat doelpunt maar Brian zei dat de betreffende speler van Damacota er achter weg kwam en dus gain boetnspul….Daar Brian 2.5 meter hoog is en 1.5 meter breed kreeg hij verrassend weinig commentaar op zijn beslissing ( behalve van Joep maar die heeft overal commentaar op). Pff wat een begin zo…Vanaf de rechtsback positie zocht iemand mijn blik…en een kleine glimlach volgde..Nostradamus zat er noast..en aanvast..

Voordeel van zo'n vroege achterstand is dat je tijd genoeg hebt om die om te buigen naar op z'n minst een gelijkspel of een voorsprong. We gingen daar dan ook naarstig naar op zoek en dat resulteerde in de 9e minuut in de 1-1 , Boggy promoveerde een assist van Johan tot poarta.. In de 12e minuut maakte Johan de 1-2 door prachtig binnen te schieten. Wij hadden Damacota nu in de tang en Boggy maakte in de 15e minuut na een assist van Jos de 1-3. We kwamen lekker in de wedstrijd en liepen mooi te voetballen met z'n allen er was veel inzet en spelvreugde. Er was zelfs een supporter speciaal op de motor gestapt om deze wedstrijd in ogenschouw te komen nemen tenminste dat dacht ik , de ware reden was dat ie maandagmorgen wel eem wat te steukel'n mos heb'm in de auto onderweegn's noar Stadskanoal.. Jan-Willem deed in de 17e minuut ook een duit in het zakje en tikte na een mooie combinatie met Boggy de 1- 4 binnen. Deed Damacota dan niks? Jawel, ook zij kwamen er af en toe gevaarlijk uit maar de verdediging was op z'n hoede en anders was daar altijd nog Mitchell natuurlijk die weer goed stond te keepen. Ondertussen gingen we mooi door met scoren Jan-Willem maakte in de 25e minuut de 1-5 en 5 minuten later liet hij de 1-6 aantekenen op het scorebord. Johan dacht wat broerlief kan dat kan ik ook en hij tekende 2 minuten later voor de 1-7, na goed voorbereidend werk van de mee opgekomen Koos. Mocht u dit willen visualiseren denk aan Granqvist in z'n beste jaren bij FC Groningen. In de 40e minuut deed Damacota iets terug en tikte de 2-7 binnen. Met deze stand gingen we rusten en moest Plan B in werking worden gezet. Dat hield in dat Brian voor Michael kwam en die beide van plek en functie wisselden. Florea kwam voor Baco en ging nu samen met Koos het centrum vormen. Jos ging er uit en Jan-Willem ging centraal op het middenveld spelen zodat Richard in de spits kon. Dragos kwam op de plek van Johan die op zijn beurt weer op de plek van Joep kwam. Jan Drewel ging eruit zodat Joep op zijn plek kwam. De laatste wissel was op de linksbuiten positie daar kwam Mihai voor Mihai Boggy. Als u ondertussen compleet de draad kwijt bent, dat geeft niks hoor, dit is dus de reden dat wij op donderdagavond direct 2 opstellingen maken als wij met zovelen zijn, dan is het heel gemakkelijk oplezen. We spraken af om vooral op dezelfde voet verder te gaan want over de 1e helft konden we dik tevreden zijn

Maar goed…met zo'n tussenstand begin je toch heel anders aan de 2e helft, of je wilt of niet. We begonnen wel goed dat nog wel, want debutant Mihai tikte in de 50e minuut de 2-8 binnen op aangeven van Dragos. 1 minuut later word de 2-9 binnen gewerkt door Dragos op aangeven van Mihai. Daarna word het spelbeeld aanzienlijk minder en ging het heel snel bergafwaarts wat ontzettend jammer was. Wij deden niet meer waar we goed in zijn namelijk combineren en samen spelen en elkaar de bal gunnen. Bijna iedereen ging op zoek naar een doelpunt en de meest prachtige kansen werden niet goed uitgespeeld en vakkundig om zeep geholpen. Damacota daarentegen werd steeds gevaarlijker wat gelukkig niet in doelpunten resulteerde. In de 70e minuut werd door Jan-Willem de eindstand op het scorebord gebracht op aangeven van Mihai 2-10. Een mooie 1e helft werd dus opgevolgd door een mindere 2e helft ,maar het plezier was er weer niet minder om, en de 3e helft was weer goed. Wij staan nu mooi in de middenmoot met 6 punten uit 3 wedstrijden met nog een inhaalwedstrijd tegen Wvv 3 in het vooruitzicht. Aanstaande zaterdag ontvangen we het 3e elftal van de Boys uit Wagenborgen. Kiek'n wat dat weer word…

VVS 4 - SGV 3 4-3

Zaterdag 11 november traden wij aan tegen SGV 3, wij waren met 14 spelers. Wij moesten direct goed aan de bak. Wij scoorden vrij vroeg 1-0 door Dragos "een hele goeie", daarna 2-0 door Jos, een penalty. Jos is onze koele kikker.

In de rust was het 2-1. De tweede helft was net zo als de eerste met veel inzet, met Jos voorop. Klasse Jos. En onze keeper niet te vergeten. Hier een cijferlijst van de materiaalman:
Mitchell 9
Dragos 9
Jos 9
Michael 6
Koos 8
Baco 8
Herwin 9
Dragos zijn vrienden alle een 7
Drewel een 7
Joepie 7
Jan Willem 8
Johan 8

De enige smet waren de 2 gele kaarten voor VVS'er Johan en één van SGV 3. maar de wedstrijd was om te genieten

groetje "De materiaalman"

Wildervank 3 - VVS 4 4-9

Zaterdag 25 november: wekenlang is het al nat en het is afwachten of de wedstrijd door gaat. Na de koffie nog niets gehoord en de wedstrijdspanning begint langzaam te komen. Om 13.15 uur in Oostwold (vertrektijd) zegt Herwin met een grijns: het kan nog wel even want de wedstrijd begint om 14.30 uur (ipv 14.15 uur). Komen we in Wildervank, staat de brug open en moeten we een hele tijd wachten op de boot van Sinterklaas en zijn handlangers (Pieten durf je niet meer zeggen). In de kleedkamer snel omkleden, wachten op de speech van Emmo (hij had het over 3 punten volgens mij) en snel naar het veld om warm te lopen. Maar dan: Wildervank heeft geen scheids! De scheids had om 14.00 uur afgezegd! Er werd gevraagd of wij een scheids hadden: ja eigenlijk wel, maar Herwin wilde niet – hij wilde voetballen (onbegrijpelijk want hij stond wissel de eerste helft!). Na lang vragen en wat aandringen wilde onze grens Bert Brader (ook wel bekend als Sudder) wel fluiten, waardoor we na een flinke vertraging eindelijk (en gelukkig) wel konden voetballen. O ja: het moest wel op kunstgras. We waren slechts 13 man vandaag: Mitchell Blansjaar, Michael Koning, Koos Boven, Jos de Haan, Joep Stam, Johan en Jan Willem Breedijk, Herwin Broesder en 4 van onze Roemeense vrienden te weten Mihai, Florea, Dragos en nogmaals Mihai. En ikzelf natuurlijk. Herwin en Johan begonnen als wissel. Herwin als grens, Emmo als leider aan de kant en Jan Brinkman als materiaalman in de dugout. Wij begonnen met goed voetbal, een paar mooie combinaties en dit leidde in de 5e minuut tot de 0-1 door een goal van Mihai op aangeven van Jan Willem. Wij bleven met name het eerste kwartier goed voetballen, maar door geklungel achterin (eerst Joep en later Koos) kwam Wildervank in de 10e minuut op 1-1 en in de 14e minuut zelfs op 2-1. Gelukkig maakten we een minuut later via een prachtig schot van Mihai alweer gelijk: 2-2. Maar met het verdedigen wilde het maar niet lukken en Wildervank maakte hierdoor een minuut later alweer de 3-2. In de 20e minuut was het weer de beurt aan ons: na een assist van Jan Willem zorgde Dragos voor 3-3. En nog was het niet voorbij in de eerste helft. In de 35e minuut scoorde Dragos met een prachtige kopbal uit een corner de 3-4. Kort voor rust verspeelden we de bal op het middenveld, de verdediging stond nog niet weer goed op zijn plek en Wildervank profiteerde: 4-4. Een bizarre eerste helft, veel fouten, veel goals, leuk voor het publiek maar onnodig veel tegengoals voor ons.

In de rust werd Jan gewisseld voor Johan en Michael voor Herwin. Michael werd grens voor ons. De tweede helft begonnen we voortvarend. Al in de tweede minuut liet Dragos een voorzet heel handig lopen en Jan Willem kwam hierdoor vrij en schoot strak in: 4-5. Wildervank werd nu geleidelijk steeds meer vast gezet, ze kwamen er niet veel meer uit en het veldoverwicht was duidelijk voor ons. In de 15 minuut scoorde Dragos na een assist van Mihai Bogdan (de ene Mihai is de andere niet!): 4-6. Even werd het nog weer spannend toen Joep na een corner een doelpoging deed (let wel: in eigen doel), maar Johan redde hem. In de 20e minuut was het eigenlijk wel over voor Wildervank: na een assist van Jan Willem scoorde Dragos de 4-7 – een schitterende goal vanaf links diagonaal ingeschoten. Zo kregen we nog meer kansen, lieten een paar liggen en verzuimden we goed te blijven combineren waardoor een aantal mogelijkheden verloren gingen. Toch scoorden we nog: in de 40e minuut Jan Willem (assist Boggy) – 4-8 en in de voorlaatste minuut Jan Willem nogmaals met een mooi hakje na een assist van Dragos. Een terechte overwinning waarin Wildervank in de tweede helft niet zoveel meer in te brengen had (ik heb ze kapot gespeeld in de eerste helft). Zo stijgen we geleidelijk aan mooi op de ranglijst: van de 7e naar een gedeelde 4e plaats met nog een wedstrijd tegoed. Komende zaterdag tegen koploper Scheemda 3 die alles nog heeft gewonnen.

Tot slot: nog een groot compliment aan Bert Brader die het mogelijk maakte dat we vanmiddag konden voetballen!

Verslag: Jan Drewel

SC Scheemda 3 - VVS 4 3-1

Op de eerste zaterdag van december stond de uitwedstrijd tegen Scheemda 3 op het programma voor ons. De zaterdag begon met mist en een temperatuur rond het vriespunt. Dit bleef de gehele dag zo. Bij de SC Scheemda zijn er 2 seniorenteams, een eerste en een derde. Zo werd dus gespeeld tegen het tweede team, met als naam SC Scheemda 3. Op de donderdagavond was er weer geïnventariseerd wie er allemaal aanwezig waren bij ons. Door allerlei redenen (blessures, werk, ziekte en overig) bleek dat er veel afwezigen waren. Hierdoor werden een aantal spelers van de JO-19 benaderd om met VVS 4 mee te doen.

We zijn de eerste helft gestart met de volgende opstelling: In het doel; Mitchell Blasjaar, de verdediging bestond uit; Jos de Haan, Robin Wolbers, Geert-Jan (Joep) Stam, Herwin Broesder, het middenveld bestond uit; Jan Drewel, Jan-Willem Breedijk, Johan Breedijk, de aanval uit; Mihai, Dragos, Mihai (Boggy), de wissels waren; Dennis Koetje, Marvin Boven, Yannick Drenth. Grensrechter; Frank Zwiers.

Nadat er getost was kon er aan de wedstrijd worden begonnen. Wij kwamen goed uit de wel bekende start blokken. Dit leverde direct een aantal kansen op om de score te openen. Dit gebeurde dan ook al vrij snel, op aangeven van Jan-Willem schoorde Mihai de 0-1. Een vroege voorsprong dus. Na deze goed kwamen er nog enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten. Maar het was toch Scheemda dat de 1-1 maakte. Twee goals binnen een kwartier, dit belooft een echt voetbal gevecht te worden zou je denken. En dat werd het ook in de positieve zin van het woord.

Halverwege de eerste helft viel Jan uit met een kuitblessure, Marin kwam er voor hem in. Wij zaten goed in de wedstrijd dit leverde enkele kansen op, zodat we weer op voorsprong hadden kunnen komen. Ook Scheemda kwam steeds beter in de wedstrijd en ook zij kregen kansen om te scoren. Scheemda was voor rust het dichtstbij een voorsprong maar de paal stond dit voor hun in de weg. Zo werd er dus gerust met een 1-1 stand.

In de rust werd er besproken wat er goed en minder goed ging. Ondanks dat het best goed ging werd er toch gewisseld. Johan ging er uit voor Yannick en Mihai voor Dennis.

Na het beginsignaal van de 2e helft werd er begonnen aan de tweede 45 minuten van deze toch wel spannende wedstrijd. Er werden door ons in de tweede helft niet zo veel goede mogelijkheden gecreëerd om weer op een voorsprong te komen. Scheemda kreeg ook kansen om op voorsprong te komen. Dit zou ook gebeuren, uit een corner die na enkele keren net niet vergenoeg weggewerkt werd van de goal werd de bal hard vanuit buiten de zestienmeter binnengeschoten. 2-1.

Hierna werd er door ons nog wel geprobeerd om weer op gelijke hoogt te komen, maar dit lukte niet. Scheemda zou ook nog de 3-1 maken. Dit werd ook de eindstand van deze wedstrijd. Zo werd de derby tegen Scheemda 3 helaas verloren.

Herwin Broesder

VV Glimmen 3 - VVS 4 1-4

Zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd van het jaar gepland voor VVS 4. In de ochtend spande het er om of de wedstrijd wel door zou gaan, want de regen kwam met bakken uit de hemel. Een melding bleef uit, dus waarschijnlijk spelen we op kunstgras werd er gezegd. Om 13:15 vertrok de colonne naar Glimmen. Onderweg hebben we Adyl en Jan-Willem nog opgepikt en toen waren we compleet.

Eenmaal aangekomen, ontbraken er 2 spelers en de materiaalman (zij moesten nog een rondje Midwolda; Knieband vergeten). Al met al ruim op tijd en zoals al werd vermoed, spelend op kunstgras.

Snel omkleden en op naar het veld. Er was nog een wedstrijd bezig dus warmlopen poogden we eerst op het trainingsveld tot een fikse hagelbui. Even later werd het weer droog en was de wedstrijd afgelopen en dus konden we daar nog even verder. Glimmen won de 'toss' en wilden graag wisselen van helft vanwege de zon.

Eenmaal afgetrapt was het eerst een beetje onwennig en moesten we echt even de posities innemen. Dat lukte aardig vlot! Johan kwam voor vijandig doel op aangeven van Jan-Willem in de 13e minuut en de 0-1 stond op het bord. We begonnen lekkerder in de wedstrijd te komen, de combinaties werden goed gezocht en dat blijkt: In de 16e minuut werd het 0-2. Dragos scoorde op aangeven van Jos. Dat zag er goed uit voor ons, op zoek naar de volgende treffer. Helaas viel de volgende treffer aan de verkeerde kant en door een verdedigende fout kwam Glimmen weer in de wedstrijd: 1-2. Glimmen voelde zich wat gesterkt en zorgde voor gevaar voor het doel van Mitchell, maar we wisten ons staande te houden tijdens de aanvallende vlaag van Glimmen. In de 30e minuut werd het 1-3 door een bijna nonchalant lijkende vrije trap van Jan-Willem. Er waren kansen genoeg, maar ze gingen er helaas niet in. Zelfs nog 1 die al geteld werd over de keeper heen voor leeg doel, maar hij werd nog net van de lijn gehaald door een verdediger.

Rust: Kopje thee, bezinning en wissels met de hoop nog verder uit te lopen.

Na de rust begonnen we weer met frisse moed aan de aftrap, maar de 2e helft was zwaarder voor ons dan de eerste. Er werden nog wel kansen gecreëerd, maar niet meer afgemaakt. Tot we in de 73e minuut een opleving kregen en Johan scoorde op aangeven van Jan-Willem. Dat was de eindstand: 1-4. We sluiten het jaar mooi af met winst!