Verslagen VVS 4

VVS 4 - Omlandia 4 2-0

Zaterdag 23 september '17

Op deze mooie nazomermiddag speelden we onze eerste competitie wedstrijd van dit seizoen. We hebben al 2 beker wedstrijden gespeeld, 1e thuis tegen HS88 3 werd verloren met 1-6 en de 2e thuis tegen WVV 2 werd gewonnen met 6-1. Dus we hadden al wat geoefend.

Vandaag beginnen we met de volgende 11

Doel: Mitchel
Achter: Michael, Jos, Baco en Herwin
Midden: Bebe, Johan en Jan
Voor: Dragos, Richard en Mihai
Wissel: Jan-Willem, Joep en Adyl

Volgens de statistieken op de voetbal app had Omlandia 21 wedstijden gespeeld afgelopen seizoen en alle wedstrijden gewonnen, dus we konden onze borst nat maken deze middag. Wij trappen af en we zijn begonnen, Het is al snel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat we volle bak moeten spelen vandaag. We krijgen een paar mooie kansen op de 1-0 maar de bal wil er nog niet in. Ook Omlandia krijgt een paar kansjes maar ook daar ontbreekt het aan de afronding ( nu werd er ook goed verdedigd door ons ). We scoren de 1-0 in de 40e minuut door een schot van Dragos, randje 16 en nog licht van richting veranderd door een verdediger. Keeper stond aan de grond genageld.

Rust….kopje thee…..sigaretje(3 spelers)

Adyl erin voor Johan, Jan-Willem erin voor Richard en Joep erin voor Jan, we beginnen de 2e helft goed door gelijk druk te zetten op de verdediging van Omlandia en dit resulteerde gelijk in een doelpunt van Dragos in de 46e minuuut. We gingen daarna op zoek naar de 3-0, kansen waren er zeker wel maar de bal wilde er niet meer in. Deed Omlandia dan helemaal niets meer, nee hoor, maar als ze er al een keer door kwamen stond Jos er nog die werkelijk waar alle ballen had… En zo bleef het tot einde wedstijd gaan, wij kregen kansen en zij kwamen Jos tegen….maar gescoord werd er niet meer.. eindstand 2-0..

Volgende week Nieuwolda uit.. ze hebben met 3-13 gewonnen van Wag.boys3 dus kunnen we de borst weer nat maken volgende week.

Johan Breedijk

Nieuwolda 1 - VVS 4 4-3

Op een mooie regenachtige dag gingen we de korte reis maken richting onze noorderburen. Nieuwolda is onze tegenstander, altijd lastig, we hebben er een paar keer tegen geoefend in het verleden. Bij hun is het een mix van jong en oud.

Wij begonnen als volgt: Nick op doel, Brian (nieuwe transfer), Baco, Koos en Herwin achterin. Middenveld was Bebe, Johan en Joep. Voorin Michael, Dragos en Mihai. Wissels: Jos en Jan. Vlaggenist was Henk en Brinkman was er natuurlijk ook weer bij.

De wedstrijd ging 90 minuten op en neer, dan wij weer beter, dan Nieuwolda weer beter, heel veel kansen over en weer en beide keepers waren goed in vorm. Nieuwolda begon als beste en kreeg kansen, maar wij scoorden als eerste, Mihai schoot de bal goed binnen na een mooie aanval. Vervolgens prikte Johan er ook nog de 0-2 in. Daarna kwam de spits van Nieuwolda in vorm en werd het al weer rap 1-2 en 2-2. Daarna begonnen wij beter te voetballen en kwamen via een attente Johan weer op 2-3. Vlak voor rust kregen we nog 2 enorme kansen op 2-4, maar Dragos had vandaag zijn vizier niet op scherp staan.

Na rust begonnen we weer goed en kreeg onze Roemeense vriend weer de bal er niet in toen hij alleen op de keeper af kwam. Vaak krijg je dan deksel op de neus en ipv minimaal met 2-4 voor te staan werden we nu getrakteerd op een pennel tegen ons en werd het 3-3. Wij denken wel een terechte pennel, maar de scheidsrechter was inmiddels niet meer onze grootste vriend en vanuit de middencirkel dicteerde hij alle twijfelgevallen en wissewasjes voor Nieuwolda.

Helaas kwam uit een dergelijke situatie ook de 4-3 voor Nieuwolda, Jan Drewel werd keihard over het natte gras geduwd en uit dezelfde counter van hun werd de goal gemaakt.

In het vervolg kwamen er nog wel een paar goede kansen voor ons, maar helaas werd niet meer gescoord. Volgende keer maar weer beter en in deze wedstrijd werd ook Jan Willem wel node gemist. Al met al was een gelijkspel spel wel verdiend geweest in deze leuke, maar zware wedstrijd.

Jos de Haan

Damacota 3 - VVS 4 2-10

Zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen Damacota 3 voor ons op het programma. De donderdag ervoor hadden we zoals gewoonlijk overleg in de kantine , Herwin had nieuws ..der had zok nog n Roemeen aanmeldt om bie ons te kom'm voetbaln dat was din nr 5.. wie word'n onderhand Steaua oostwold! We hadden al Dragos ,Bebe en Mihai bogdan , 2 weken geleden is Florea er bijgekomen en nu had zich nog een Mihai opgegeven. Nu zal er vast iemand zijn die zegt verdeel ze over het 3e en het 4e maar dat gaat niet…er is maar een met een auto en das Bebe en die wil graag in het 4e blijven. Dus das geen discussie , hij zei no problem if they want to play in an other team, but this is my team and i have transport. Einde discussie.

VVS 4 vertrok derhalve dus met 16 man vol goede moed naar Naaie Pekel zonder Frank (geblesseerd) Jeroen(geblesseerd) maar met Bebe (ook geblesseerd maar zoals zojuist genoemd met auto). Donderdag avond al samen met Herwin 2 opstellingen gemaakt dat scheelt echt als je met zoveel bent. Jos gaf aan niet geheel fit te zijn en opteerde voor 1 helft en Dragos zei dat ie het liefst de 2e inning zou spelen. Goed plan A dus.. in het doel mitchell ,die het schitterend vind om te keepen bij het 3e of 4e indien nodig. Een viererkette met michael , Baco , Koos en Herwin , een middenveld met van links naar rechts Jan , Jos en Joep en voorin van links naar rechts Mihai Bogdan(hierna te noemen Boggy) , Jan –willem en Johan. Wissels Richard , Florea , Brian , Dragos en Mihai. Brian hanteerde de 1e helft de vlag omdat onze vaste grensrechter Sudder er niet was.

Voor de wedstrijd een weddenschapje gemaakt met Michael , ik zei Michael dit word wel 10-0 voor ons…Michael docht doe kist mie wat Nostradamus…doar duuf ik wel n fleske bier opzet'n dat het gain 10-0 word en hij lachte.. Nadat het publiek begroet was en de vaantjes uitgewisseld konden we beginnen. Sommige tegenstanders liggen je om tegen te voetballen en sommige niet…na 4 minuten scoorde Damacota de 1-0 …pfff das toch niet helemaal zoals we wilden beginnen. Er hing volgens de geleerden een zeer sterke reuk van buitenspel aan dat doelpunt maar Brian zei dat de betreffende speler van Damacota er achter weg kwam en dus gain boetnspul….Daar Brian 2.5 meter hoog is en 1.5 meter breed kreeg hij verrassend weinig commentaar op zijn beslissing ( behalve van Joep maar die heeft overal commentaar op). Pff wat een begin zo…Vanaf de rechtsback positie zocht iemand mijn blik…en een kleine glimlach volgde..Nostradamus zat er noast..en aanvast..

Voordeel van zo'n vroege achterstand is dat je tijd genoeg hebt om die om te buigen naar op z'n minst een gelijkspel of een voorsprong. We gingen daar dan ook naarstig naar op zoek en dat resulteerde in de 9e minuut in de 1-1 , Boggy promoveerde een assist van Johan tot poarta.. In de 12e minuut maakte Johan de 1-2 door prachtig binnen te schieten. Wij hadden Damacota nu in de tang en Boggy maakte in de 15e minuut na een assist van Jos de 1-3. We kwamen lekker in de wedstrijd en liepen mooi te voetballen met z'n allen er was veel inzet en spelvreugde. Er was zelfs een supporter speciaal op de motor gestapt om deze wedstrijd in ogenschouw te komen nemen tenminste dat dacht ik , de ware reden was dat ie maandagmorgen wel eem wat te steukel'n mos heb'm in de auto onderweegn's noar Stadskanoal.. Jan-Willem deed in de 17e minuut ook een duit in het zakje en tikte na een mooie combinatie met Boggy de 1- 4 binnen. Deed Damacota dan niks? Jawel, ook zij kwamen er af en toe gevaarlijk uit maar de verdediging was op z'n hoede en anders was daar altijd nog Mitchell natuurlijk die weer goed stond te keepen. Ondertussen gingen we mooi door met scoren Jan-Willem maakte in de 25e minuut de 1-5 en 5 minuten later liet hij de 1-6 aantekenen op het scorebord. Johan dacht wat broerlief kan dat kan ik ook en hij tekende 2 minuten later voor de 1-7, na goed voorbereidend werk van de mee opgekomen Koos. Mocht u dit willen visualiseren denk aan Granqvist in z'n beste jaren bij FC Groningen. In de 40e minuut deed Damacota iets terug en tikte de 2-7 binnen. Met deze stand gingen we rusten en moest Plan B in werking worden gezet. Dat hield in dat Brian voor Michael kwam en die beide van plek en functie wisselden. Florea kwam voor Baco en ging nu samen met Koos het centrum vormen. Jos ging er uit en Jan-Willem ging centraal op het middenveld spelen zodat Richard in de spits kon. Dragos kwam op de plek van Johan die op zijn beurt weer op de plek van Joep kwam. Jan Drewel ging eruit zodat Joep op zijn plek kwam. De laatste wissel was op de linksbuiten positie daar kwam Mihai voor Mihai Boggy. Als u ondertussen compleet de draad kwijt bent, dat geeft niks hoor, dit is dus de reden dat wij op donderdagavond direct 2 opstellingen maken als wij met zovelen zijn, dan is het heel gemakkelijk oplezen. We spraken af om vooral op dezelfde voet verder te gaan want over de 1e helft konden we dik tevreden zijn

Maar goed…met zo'n tussenstand begin je toch heel anders aan de 2e helft, of je wilt of niet. We begonnen wel goed dat nog wel, want debutant Mihai tikte in de 50e minuut de 2-8 binnen op aangeven van Dragos. 1 minuut later word de 2-9 binnen gewerkt door Dragos op aangeven van Mihai. Daarna word het spelbeeld aanzienlijk minder en ging het heel snel bergafwaarts wat ontzettend jammer was. Wij deden niet meer waar we goed in zijn namelijk combineren en samen spelen en elkaar de bal gunnen. Bijna iedereen ging op zoek naar een doelpunt en de meest prachtige kansen werden niet goed uitgespeeld en vakkundig om zeep geholpen. Damacota daarentegen werd steeds gevaarlijker wat gelukkig niet in doelpunten resulteerde. In de 70e minuut werd door Jan-Willem de eindstand op het scorebord gebracht op aangeven van Mihai 2-10. Een mooie 1e helft werd dus opgevolgd door een mindere 2e helft ,maar het plezier was er weer niet minder om, en de 3e helft was weer goed. Wij staan nu mooi in de middenmoot met 6 punten uit 3 wedstrijden met nog een inhaalwedstrijd tegen Wvv 3 in het vooruitzicht. Aanstaande zaterdag ontvangen we het 3e elftal van de Boys uit Wagenborgen. Kiek'n wat dat weer word…

VVS 4 - SGV 3 4-3

Zaterdag 11 november traden wij aan tegen SGV 3, wij waren met 14 spelers. Wij moesten direct goed aan de bak. Wij scoorden vrij vroeg 1-0 door Dragos "een hele goeie", daarna 2-0 door Jos, een penalty. Jos is onze koele kikker.

In de rust was het 2-1. De tweede helft was net zo als de eerste met veel inzet, met Jos voorop. Klasse Jos. En onze keeper niet te vergeten. Hier een cijferlijst van de materiaalman:
Mitchell 9
Dragos 9
Jos 9
Michael 6
Koos 8
Baco 8
Herwin 9
Dragos zijn vrienden alle een 7
Drewel een 7
Joepie 7
Jan Willem 8
Johan 8

De enige smet waren de 2 gele kaarten voor VVS'er Johan en één van SGV 3. maar de wedstrijd was om te genieten

groetje "De materiaalman"

Wildervank 3 - VVS 4 4-9

Zaterdag 25 november: wekenlang is het al nat en het is afwachten of de wedstrijd door gaat. Na de koffie nog niets gehoord en de wedstrijdspanning begint langzaam te komen. Om 13.15 uur in Oostwold (vertrektijd) zegt Herwin met een grijns: het kan nog wel even want de wedstrijd begint om 14.30 uur (ipv 14.15 uur). Komen we in Wildervank, staat de brug open en moeten we een hele tijd wachten op de boot van Sinterklaas en zijn handlangers (Pieten durf je niet meer zeggen). In de kleedkamer snel omkleden, wachten op de speech van Emmo (hij had het over 3 punten volgens mij) en snel naar het veld om warm te lopen. Maar dan: Wildervank heeft geen scheids! De scheids had om 14.00 uur afgezegd! Er werd gevraagd of wij een scheids hadden: ja eigenlijk wel, maar Herwin wilde niet – hij wilde voetballen (onbegrijpelijk want hij stond wissel de eerste helft!). Na lang vragen en wat aandringen wilde onze grens Bert Brader (ook wel bekend als Sudder) wel fluiten, waardoor we na een flinke vertraging eindelijk (en gelukkig) wel konden voetballen. O ja: het moest wel op kunstgras. We waren slechts 13 man vandaag: Mitchell Blansjaar, Michael Koning, Koos Boven, Jos de Haan, Joep Stam, Johan en Jan Willem Breedijk, Herwin Broesder en 4 van onze Roemeense vrienden te weten Mihai, Florea, Dragos en nogmaals Mihai. En ikzelf natuurlijk. Herwin en Johan begonnen als wissel. Herwin als grens, Emmo als leider aan de kant en Jan Brinkman als materiaalman in de dugout. Wij begonnen met goed voetbal, een paar mooie combinaties en dit leidde in de 5e minuut tot de 0-1 door een goal van Mihai op aangeven van Jan Willem. Wij bleven met name het eerste kwartier goed voetballen, maar door geklungel achterin (eerst Joep en later Koos) kwam Wildervank in de 10e minuut op 1-1 en in de 14e minuut zelfs op 2-1. Gelukkig maakten we een minuut later via een prachtig schot van Mihai alweer gelijk: 2-2. Maar met het verdedigen wilde het maar niet lukken en Wildervank maakte hierdoor een minuut later alweer de 3-2. In de 20e minuut was het weer de beurt aan ons: na een assist van Jan Willem zorgde Dragos voor 3-3. En nog was het niet voorbij in de eerste helft. In de 35e minuut scoorde Dragos met een prachtige kopbal uit een corner de 3-4. Kort voor rust verspeelden we de bal op het middenveld, de verdediging stond nog niet weer goed op zijn plek en Wildervank profiteerde: 4-4. Een bizarre eerste helft, veel fouten, veel goals, leuk voor het publiek maar onnodig veel tegengoals voor ons.

In de rust werd Jan gewisseld voor Johan en Michael voor Herwin. Michael werd grens voor ons. De tweede helft begonnen we voortvarend. Al in de tweede minuut liet Dragos een voorzet heel handig lopen en Jan Willem kwam hierdoor vrij en schoot strak in: 4-5. Wildervank werd nu geleidelijk steeds meer vast gezet, ze kwamen er niet veel meer uit en het veldoverwicht was duidelijk voor ons. In de 15 minuut scoorde Dragos na een assist van Mihai Bogdan (de ene Mihai is de andere niet!): 4-6. Even werd het nog weer spannend toen Joep na een corner een doelpoging deed (let wel: in eigen doel), maar Johan redde hem. In de 20e minuut was het eigenlijk wel over voor Wildervank: na een assist van Jan Willem scoorde Dragos de 4-7 – een schitterende goal vanaf links diagonaal ingeschoten. Zo kregen we nog meer kansen, lieten een paar liggen en verzuimden we goed te blijven combineren waardoor een aantal mogelijkheden verloren gingen. Toch scoorden we nog: in de 40e minuut Jan Willem (assist Boggy) – 4-8 en in de voorlaatste minuut Jan Willem nogmaals met een mooi hakje na een assist van Dragos. Een terechte overwinning waarin Wildervank in de tweede helft niet zoveel meer in te brengen had (ik heb ze kapot gespeeld in de eerste helft). Zo stijgen we geleidelijk aan mooi op de ranglijst: van de 7e naar een gedeelde 4e plaats met nog een wedstrijd tegoed. Komende zaterdag tegen koploper Scheemda 3 die alles nog heeft gewonnen.

Tot slot: nog een groot compliment aan Bert Brader die het mogelijk maakte dat we vanmiddag konden voetballen!

Verslag: Jan Drewel

SC Scheemda 3 - VVS 4 3-1

Op de eerste zaterdag van december stond de uitwedstrijd tegen Scheemda 3 op het programma voor ons. De zaterdag begon met mist en een temperatuur rond het vriespunt. Dit bleef de gehele dag zo. Bij de SC Scheemda zijn er 2 seniorenteams, een eerste en een derde. Zo werd dus gespeeld tegen het tweede team, met als naam SC Scheemda 3. Op de donderdagavond was er weer geïnventariseerd wie er allemaal aanwezig waren bij ons. Door allerlei redenen (blessures, werk, ziekte en overig) bleek dat er veel afwezigen waren. Hierdoor werden een aantal spelers van de JO-19 benaderd om met VVS 4 mee te doen.

We zijn de eerste helft gestart met de volgende opstelling: In het doel; Mitchell Blasjaar, de verdediging bestond uit; Jos de Haan, Robin Wolbers, Geert-Jan (Joep) Stam, Herwin Broesder, het middenveld bestond uit; Jan Drewel, Jan-Willem Breedijk, Johan Breedijk, de aanval uit; Mihai, Dragos, Mihai (Boggy), de wissels waren; Dennis Koetje, Marvin Boven, Yannick Drenth. Grensrechter; Frank Zwiers.

Nadat er getost was kon er aan de wedstrijd worden begonnen. Wij kwamen goed uit de wel bekende start blokken. Dit leverde direct een aantal kansen op om de score te openen. Dit gebeurde dan ook al vrij snel, op aangeven van Jan-Willem schoorde Mihai de 0-1. Een vroege voorsprong dus. Na deze goed kwamen er nog enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten. Maar het was toch Scheemda dat de 1-1 maakte. Twee goals binnen een kwartier, dit belooft een echt voetbal gevecht te worden zou je denken. En dat werd het ook in de positieve zin van het woord.

Halverwege de eerste helft viel Jan uit met een kuitblessure, Marin kwam er voor hem in. Wij zaten goed in de wedstrijd dit leverde enkele kansen op, zodat we weer op voorsprong hadden kunnen komen. Ook Scheemda kwam steeds beter in de wedstrijd en ook zij kregen kansen om te scoren. Scheemda was voor rust het dichtstbij een voorsprong maar de paal stond dit voor hun in de weg. Zo werd er dus gerust met een 1-1 stand.

In de rust werd er besproken wat er goed en minder goed ging. Ondanks dat het best goed ging werd er toch gewisseld. Johan ging er uit voor Yannick en Mihai voor Dennis.

Na het beginsignaal van de 2e helft werd er begonnen aan de tweede 45 minuten van deze toch wel spannende wedstrijd. Er werden door ons in de tweede helft niet zo veel goede mogelijkheden gecreëerd om weer op een voorsprong te komen. Scheemda kreeg ook kansen om op voorsprong te komen. Dit zou ook gebeuren, uit een corner die na enkele keren net niet vergenoeg weggewerkt werd van de goal werd de bal hard vanuit buiten de zestienmeter binnengeschoten. 2-1.

Hierna werd er door ons nog wel geprobeerd om weer op gelijke hoogt te komen, maar dit lukte niet. Scheemda zou ook nog de 3-1 maken. Dit werd ook de eindstand van deze wedstrijd. Zo werd de derby tegen Scheemda 3 helaas verloren.

Herwin Broesder

VV Glimmen 3 - VVS 4 1-4

Zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd van het jaar gepland voor VVS 4. In de ochtend spande het er om of de wedstrijd wel door zou gaan, want de regen kwam met bakken uit de hemel. Een melding bleef uit, dus waarschijnlijk spelen we op kunstgras werd er gezegd. Om 13:15 vertrok de colonne naar Glimmen. Onderweg hebben we Adyl en Jan-Willem nog opgepikt en toen waren we compleet.

Eenmaal aangekomen, ontbraken er 2 spelers en de materiaalman (zij moesten nog een rondje Midwolda; Knieband vergeten). Al met al ruim op tijd en zoals al werd vermoed, spelend op kunstgras.

Snel omkleden en op naar het veld. Er was nog een wedstrijd bezig dus warmlopen poogden we eerst op het trainingsveld tot een fikse hagelbui. Even later werd het weer droog en was de wedstrijd afgelopen en dus konden we daar nog even verder. Glimmen won de 'toss' en wilden graag wisselen van helft vanwege de zon.

Eenmaal afgetrapt was het eerst een beetje onwennig en moesten we echt even de posities innemen. Dat lukte aardig vlot! Johan kwam voor vijandig doel op aangeven van Jan-Willem in de 13e minuut en de 0-1 stond op het bord. We begonnen lekkerder in de wedstrijd te komen, de combinaties werden goed gezocht en dat blijkt: In de 16e minuut werd het 0-2. Dragos scoorde op aangeven van Jos. Dat zag er goed uit voor ons, op zoek naar de volgende treffer. Helaas viel de volgende treffer aan de verkeerde kant en door een verdedigende fout kwam Glimmen weer in de wedstrijd: 1-2. Glimmen voelde zich wat gesterkt en zorgde voor gevaar voor het doel van Mitchell, maar we wisten ons staande te houden tijdens de aanvallende vlaag van Glimmen. In de 30e minuut werd het 1-3 door een bijna nonchalant lijkende vrije trap van Jan-Willem. Er waren kansen genoeg, maar ze gingen er helaas niet in. Zelfs nog 1 die al geteld werd over de keeper heen voor leeg doel, maar hij werd nog net van de lijn gehaald door een verdediger.

Rust: Kopje thee, bezinning en wissels met de hoop nog verder uit te lopen.

Na de rust begonnen we weer met frisse moed aan de aftrap, maar de 2e helft was zwaarder voor ons dan de eerste. Er werden nog wel kansen gecreëerd, maar niet meer afgemaakt. Tot we in de 73e minuut een opleving kregen en Johan scoorde op aangeven van Jan-Willem. Dat was de eindstand: 1-4. We sluiten het jaar mooi af met winst!

VVS 4 - Wildervank 4 7-1

1607: Michiel de Ruyter geboren 1913: Nederland wint voor het eerst van Engeland; 1933: Adolf Hitler wordt dictator van Duitsland; 2016: Johan Cruijff komt te overlijden

Zomaar wat data uit de geschiedenis van 24 maart, we kunnen hier nu bijvoegen de herstart van VVS 4 in de competitie. Sommigen moesten al ingeplande zaterdagdingen weer afzeggen want het voetbal ging na meer dan 3 maanden weer eens door. Sneeuw, ijs, wind, geen zin, slecht veld of een gebrek aan spelers bij tegenstanders braken meer dan eens een al geplande wedstrijd op.

De aftrap werd 1 minuut uitgesteld ter nagedachtenis aan Luppo Mulder oud VVS lid die toch vrij snel is heengegaan.

We begonnen met de volgende 11. Doel; Jeroen, wie? Ja Jeroen stond na 11 maand weer eens in het doel… Achter Michael, die het pad ook nog wist te vinden.., Koos, Jos en captain Herwin op het middenveld; de 3 J's Joep, Johan en Jan en voorinJan Willem geassisteerd door de Roemenen Dragos en Mihai 1 of 2… op de bank Bert, Mihai 2 of 1… en de ingehuurde Joep. Bert Brader hanteerde de vlag zoals vertrouwd met verve. Dragos kwam met de optie om Mihai 2 of 1.. maar Michu te noemen, okee #metoo it is..

We begonnen voortvarend op het opnieuw in elkaar geknutselde veld en creëerden enkele kansen, Dragos wist 1 te verzilveren na een mooie combinatie met Jan-Willem. Toch was vrij snel duidelijk dat er van een makkie geen sprake was. Bijna direct scoorde Wildervank tegen maar Jeroen lag in de weg. Wildervank probeerde vooral te counteren en wij bleven zoeken naar kansen. Wildervank kwam toch uit het niets op 1-1. Een prachtige uithaal van hun aanvoerder vloog in de bovenhoek buiten het bereik van de graaiende handen van de keeper. Mogelijkheden en kansen bleven we wel houden maar de gasten waren zeker gelijkwaardig. Johan kon een voorzet net niet binnenwerken en Koos zag een mooi schot net gekeerd worden. Met nog 5 minuten te gaan tot de rust waren de meeste kansen voor ons. Hun aanvoerder bleef het van afstand proberen maar hij had zijn zondagsschot op zaterdag al gehad… Dragos wist de 2-1 te maken na een mooie uitbraak van onze zijde. En Nadat Jan Willem zeer attent reageerde op een afgeslagen bal was het 3-1 met rust en dat voelde goed.

Echter speler/leider Broesder gooide het hele elftal om. Niet dat het slecht ging moar wie goan het nou ainmoal zo doun… Bert kwam voor Michael, Mihai (1 dus ) ging eruit voor Mihai (me2 dus) en Jan verliet het veld voor Joep. Jeroen bleef in het doel, achter; Bert, Joep i Michu en Herwin; middenveld: Koos, Jos en Joep. Voorin: Dragos geassisteerd door de beide Breedijks, Johan en Jan Willem.

We waren nog geen 5 minuten bezig en Koos legde nummer 4 in het mandje. Daarmee was het grootste verzet van Wildervank wel gebroken. We voetbalden iets vrijer en lieten enkele mooie aanvallen zien. Dat het vizier nog niet bij iedereen even scherp was zorgde ervoor dat we geen 10 gingen maken. Paal, lat , keeper en het struweel achter het doel waren regelmatig het eindstation. Toch liepen de gemoederen nog hoog gehakt op.. Na een onschuldig duel begon 1 der Wildervanksters Koos uit te dagen, Koos altijd wel in voor dat soort dingen liet merken wel even zin te hebben. De vriendin van desbetreffende speler was zo onder de indruk van het gestalte van Koos dat ze hem eigenlijk het liefst direct wilde bespringen, haar hakjes bleven echter in het veld steken en dus droop ze maar weer af. Uit een geweldige counter maakten we 5-1 door Dragos. Hij werd topscoorder van de dag ( cel mai bun scorer al zilei). Jan Willem en Koos bepaalden de eindstand op 7-1. Wat begon als een erg moeilijke wedstrijd werd zodoende nog een ruime uitslag.

De 3e helft mocht er ook weer zijn. Heerlijke kleedkamerhumor en goede gesprekken onder her het genot van een drankje. Voetbal op zijn best. Een heerlijke voetbaldag.

Volgende week wacht HS88 4

VVS 4 - HS'88 4 5-0

Op een redelijk bespeelbaar veld begonnen we aan de aftrap met een selectie van 16 man waaronder 4 roemenen en heel verrassend Peter Boven die naar eigen zeggen na 30 jaar weer in het veld stond. De eerste helft begonnen we met mit helling in de goal. Verder in het veld :Richard, baco, mituh, herwin, joep, jos, Jan, mohair, jw en Michael (wel) Het was eerst een beetje aftasten, waarbij we toch goede mogelijkheden kregen. Binnen het half uur werd er gescoord door mohair, en enkele minuten erna werd de score verdubbeld door mituh. Nog net voor de rust werd de 3-0 gemaakt door mihai. Na de rust waarin weer flink werd gewisseld omdat het kon gingen we vrolijk verder. Maar omdat iedereen wel een doelpuntje wou mee pikken, liet de organisatie soms te wensen over. Nadat Johan de 4-0 en iets later dragos de 5-0 maakte geloofde iedereen het wel. Goed resultaat met minder voetbal. 3 punten in de knip en op naar volgende week.

Bert Heikens

VVS 4 - Nieuwolda 1 8-3

Vier het leven, de Liefde , het bier en het voetbal!

Ik begin even met een persoonlijke noot om de titel in perspectief te zetten. Donderdag 5 April kreeg ik te horen dat Bouko een hartinfarct had gehad. Ik reken Bouko tot m'n echte vrienden , al vanaf de zandbak op de lagere school tot nu is er een hechte vriendschap en ik hoop dat ie nog minstens 40 jaar duurt. Als je erover na denkt zetten zulke dingen je toch weer met beide benen op de grond, vooral dat bepaalde dingen erg belangrijk zijn en sommige dingen waar je je druk om maakt totaal de moeite niet zijn. Bouko een voorspoedig herstel gewenst en wij zijn ontzettend blij dat je er nog bent!

Zaterdag 7 April stond de wedstrijd tegen Nieuwolda 1 op het programma voor "el Cuarto equipo" , een duel om aansluiting met de top van de reserve 6e klasse.

Bij winst doe je nog volop mee en bij verlies haak je eerst even af. De eerste 6 ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd en dat maakt deze competitie echt leuk. Persoonlijk vind ik dat SGV 3 er lichtjes bovenuit steekt. Wij hadden deze zonnige zaterdag de beschikking over 15 mannen die er het beste van wilden maken. Tijdens het omkleden was er sprake van dat hun beste man niet mee deed en dat dat een slok op een borrel scheelde …de naam wisten we even niet meer , maar volgens Koos ging het om Gannes. De proef met de wormen was ook de mannen van het 4e niet ontgaan en ook daar werd lustig over gediscussieerd, is een worm mannelijk of vrouwelijk , hoe plant een worm zich voort en meer van die belangrijke levensvragen. Goed ..de tenues waren aangetrokken en tijd voor de opstelling. Na aangehaald te hebben dat het toch erg bijzonder was dat we elke zaterdagmiddag weer samen met elkaar de wei in mochten stonden de volgende 11 mannen om even voor half 3 te wachten op het startsein van de heer J. Sikkema uit Beerta.

In de goal Mark-Jan , een 4 mans verdediging die bestond uit Michael, Koos , Florea en Herwin. Een middenveld met Jan , Jos en Johan, en voorin Dragos , Jan-willem en Mihai. Wissels waren Richard, Joep ,baco en Mitu. Grensrechter Brader en team manager Brinkman completeerden het geheel.

Over de zon en publieke belangstelling hadden we niks te klagen dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. De wedstrijd begon mooi gelijk op , beide ploegen hadden er zin in en legden veel strijd aan de dag en een moordend tempo en goed voetbal . Nieuwolda bleek over een uitstekende keeper te beschikken die geregeld handelend moest optreden en dat met verve deed. Ook Nieuwolda liet zich niet onbetuigd en testte keeper Nomden maar die gaf geen fuck. Beide keepers hielden hun goal schoon tot de 25e minuut, De Haan van VVS ging op avontuur en wist met een geplaatst schot de keeper van Nieuwolda te verschalken . In de 30e minuut van de 1e helft produceerde Nieuwolda de gelijkmaker. Het was een mooie open wedstrijd en beide ploegen kregen volop kansen ,enerzijds door mooie aanvallen en anderzijds door slecht verdedigen. In de 45e minuut wist Jan-Willem de 2-1 te produceren door een vrije trap van Dragos binnen te werken. Met deze stand werd er gerust en uiteraard zoals dat altijd gaat bij het 4e, het elftal werd weer helemaal door elkaar gegooid. Richard , Joep , Baco en Mitu kwamen voor Jan ,Michael, Mihai en Herwin wat resulteerde in de volgende opstelling: Mark-jan nog steeds in de goal, baco rechtsback , een centrum met Richard en Florea en Joep kwam linksback. Het middenveld werd de 2e helft gevormd door Mitu , Jos en Johan. Voorin liep Koos rechtsbuiten , Jan-Willem spits en Dragos linksbuiten. De 2e helft was 5 minuten aan de gang toen er alweer aan het scorebord kon worden gedraaid, Jan –Willem liet het net bollen na een assist van Dragos 3-1. Meestal is er na een doelpunt een moment van euforie alleen bij ons duurde die iets te lang en 3 minuten later wist Nieuwolda tegen te scoren..3-2 . Zo gemakkelijk gaf Nieuwolda zich dus niet gewonnen deze middag. We moesten vol aan de bak! Gelukkig had het hele elftal het lekker op de heupen en liepen we gewoon leuk te voetballen ,niemand uitgezonderd. Tuurlijk gaan er heel veel dingen verkeerd ,maar er gingen ook veel dingen erg goed, er waren deze middag werkelijk schitterende aanvallen te zien op het hoofdveld aan de klinkerstraat!

Kleine Dragos had er zin in want in de 13e minuut na rust tikte hij de 4-2 binnen na voorbereidend werk van Jan-Willem en 1 minuut later lag de 5-2 achter de keeper van Nieuwolda , waarbij aangetekend werd dat Jan-willem de felicitaties daarvoor in ontvangst nam en dat broer Johan de architect van deze aanval was. VVS ging vol door met aanvallen en dat resulteerde in de 25e minuut in de 6-2 ,Dragos deed het voorwerk en Johan was de afmaker. Nieuwolda kwam er af en toe ook gevaarlijk uit maar de verdediging van "el cuarto equipo" gaf geen fuck!

In elk zaterdagduel is ook vaak een zondagsschot te noteren, deze kwam de 7e April op naam van Rijschoolhouder Richard Glazenburg. Zoals de leider van VVS 4 het vroeger ook kon deed Richard het ook. Op werkelijk fenomenale wijze poeierde hij van een meter of 35 de bal vol in de kruising , de keeper van Nieuwolda verbouwereerd achter latend. Dit alles gebeurde in de 30e minuut en de wedstrijd was zo goed als gespeeld 7-2.

De laatste goal van ons viel in de 38e minuut en kwam op naam van Johan na een assist van Dragos na een werkelijk schitterende aanval. Het slotakkoord kwam op naam van Nieuwolda dat de 8-3 nog wist te produceren in de 41e minuut. Ik denk dat ik niet overdrijf door te zeggen dat we een goed spelend VVS 4 hebben gezien deze middag met als beloning van deze teamprestatie 3 punten.

Het biertje na afloop smaakte voortreffelijk!

Omlandia 4 - VVS 4 1-3

Zaterdag 14 april, uitwedstrijd in Ten Boer. Thuis moeizaam gewonnen, Omlandia net als wij relatief weinig tegengoals, wij scoren echter vaker. Toch met een iets onzeker gevoel daarheen: lastige pot.

Eerste helft: Mitchell Blansjaar in de goal, achterin Florea, Bert, Herwin, Joep, midden Jan, Johan en Mitu, voorin Mihai, Jan Willem en Dragos. Wissel: Jos, Michael en Dennis Koetje (toegevoegd ivm afzegging van "streep" Glazenborg). De leiders zijn strak in het wisselbeleid: beurt is aan de beurt.

Wij starten goed, nemen snel het initiatief en laten Omlandia niet in het spel komen. Het veldoverwicht is duidelijk voor ons en dit leidt in de 15e minuut tot de 0-1. Dragos zet strak voor en een Omlandia speler werkt de bal in eigen doel. Dragos wordt pissig want had gewild dat Mihai had gescoord. Beetje vreemd: 0-1 is 0-1 en over de lijn telt.

Wij gaan gewoon door, houden het veldoverwicht, er wordt heel goed verdedigd en ook het middenveld geeft niets weg. In de 24 e minuut weet Dragos het net te vinden en we staan op 0-2. We krijgen nog diverse kansen, maar scoren niet. De meest opgelegen kans is voor Mihai die alleen voor de keeper komt, maar al te sociaal is en de bal aan Dragos geeft. Deze staat echter buitenspel en geen goal aldus. Ruststand hierdoor 0-2 en we doen onszelf hiermee tekort, waardoor Omlandia in de wedstrijd blijft.

Wissels na de rust: eruit Jan, Jan Willem en Mihai, erin Michael, Jos en Dennis.

Het spel wordt er niet beter op. Waar vorige week zaterdag de combinaties werden gezocht en dit leidde tot prachtige goals, was er nu onrust voorin en te weinig samenspel waardoor de uitslag onzeker bleef. In de 14e minuut kwam Dragos echter na een voorzet prachtig vlak voor de keeper en wist met een subtiel kopballetje deze te verschalken: 0-3. De wedstrijd leek hierdoor gespeeld. Omlandia kwam nu echter terug en ons veldoverwicht werd geleidelijk aan minder. Eigenlijk deden zich er weinig heel gevaarlijke situaties voor: Mitchell hoefde nauwelijks in actie te komen. Toch ging het nog mis. In de 35e minuut verzuimde de verdediging resoluut in te grijpen en kon een Omlanderiaan zomaar doorlopen op Mitchell en scoren: 1-3. Heel erg spannend werd het niet en we konden tot het eind de 1-3 vasthouden.

Kort voor het eind viel Dennis uit met een terugkomende heel vervelende blessure, wat hem emotioneel nogal aangreep: bang langere tijd aan de kant te staan. Hopelijk valt het mee en kan hij gewoon blijven voetballen. Sterkte ermee Dennis!

We staan nu stevig op de 3e plaats (na de 5e overwinning op rij) en kunnen Scheemda voorbij als we de inhaalwedstrijden winnen. WVV zit ons echter op de hielen en a.s. dinsdagavond moeten we laten zien wie de beste uitdager is voor koploper SGV. Deze koploper heeft alles nog gewonnen, behalve 1 nederlaag tegen – jawel: VVS 4! De rest van de competitie blijft hierdoor zeer boeiend.

Verslaggeving: Jan Drewel

WVV 3 - VVS 4 5-2

We mochten deze keer aantreden in Winschoten op een dinsdagavond aanvang wedstrijd 19:00 uur.

Dit was niet voor iedereen de ideale tijd het was nog even spannend of we wel met elf man zouden kunnen starten. Gelukkig bracht Koos uitkomst en kon nog net op tijd komen, onze Roemeense vrienden kwamen later om de tweede helft mee te kunnen spelen. In Winschoten aangekomen bleek dat we op het achterste veld mochten spelen wat eerder op een weiland leek dan op een strak bespeelbaar veld. Maar dat mocht de pret niet drukken met een goed gemoed zijn we aan de eerste helft begonnen we kwamen in de vijfendertigste minuut op een één nul achterstand niet onoverkomelijk ware het niet dat het niet echt lekker liep helaas moesten we in de vierenvijftigste minuut nog een doelpunt van WVV incasseren helaas heeft ondergetekende niet goed opgelet en heeft een aanvaller laten lopen tijdens een hoekschop. Na een gemiste kans van VVS klonk het fluitsignaal voor de rust. Tijdens de rust werden we op een niet mis te verstane wijze door onze coach Emmo terecht aangesproken op het miserabele spel dat we speelden het liep werkelijk niet lekker te weinig balbezit en rond spelen ho maar. De tweede helft moest er serieus verbetering komen want zo zei Emmo van deze ploeg hoeven wij niet te verliezen wij zijn beter. De nodige wissels werden ingezet en nu mochten onze Roemeense vrienden aantreden, de opstelling van de spelers die mochten blijven staan werden aangepast en zo gingen we weer positief het veld in. Na de rust in vierde minuut scoorde WVV drie nul. Naar mate de tweede helft vorderde kwamen we toch echt tot de conclusie dat de scheidsrechter een roodzwart gekleurde bril droeg en hij bijzonder eenzijdig floot tot onze frustratie die inmiddels al aan het toenemen was omdat ook de tweede helft voor ons niet voorspoedig liep. Zelfs vanaf een derde van het veld kon de scheids zien dat we buitenspel stonden terwijl zijn eigen grensrechter niet eens vlagde, heel bijzonder. In de twintigste minuut kregen we een penalty hier kon men ook echt niet onderuit, Jos scoorde drie één. Helaas twee minuten later scoorde WVV weer vier één. Vervolgens scoorde Mihai in de drieëntwintigste minuut, kwam het dan toch nog goed? We hadden immers nog tijd genoeg, in de veertigste minuut scoorde WVV nogmaals, het was verkeken het zat er deze keer niet in tot ieders teleurstelling werd de eindstand definitief genoteerd vijf twee voor WVV. Gelukkig kwam in de kleedkamer nog een positieve opmerking: minder kont nait het kin hier noa allindig mor weer beter goan of nait din?

Peter Boven

VVS 4 - Glimmen 3 4-0

Vandaag moest er gevoetbald worden tegen Glimmen, we hadden wat goed te maken ten opzichte van afgelopen dinsdag want toen werd er verloren tegen WWV. Voor, tijdens en na de wedstrijd werden er opnames gemaakt door Henk Elderman van RTV Noord. De opnames werden gemaakt voor een item over onze Roemeense teamgenoten. We speelde deze middag om 12.45 uur omdat alle elftallen thuis moesten voetballen in verband met de bazar die er deze dag was. Het was een warme middag maar de omstandigheden waren goed om weer eens lekker te kunnen voetballen. Doordat we een aantal geblesseerden hadden werden we aangevuld door Mitchell en Leon van de A-ers. We begonnen met Mitchell in het doel, Peter, Baco, Florea en Herwin in de verdediging, Mihai, Johan en Koos op het middenveld en Michael, Dragos en JW in de voorhoede. Glimmen nam de aftrap en binnen enkele seconden kwamen wij in balbezit en werd de bal naar voren gebracht, de bal kwam bij Dragos die hem netjes in de verre hoek plaatste. Na bijna de gehele eerste helft moeizaam te hebben gevoetbald, waarin we veel balbezit leden, kwamen we vlak voor rust op de gewenste 2-0 voorsprong. Het was Michael die een voorzet van JW, die net werd gemist door Johan, wist te verzilveren. In de rust werd er genoten van een kop thee en maakte Emmo de wissels bekend die plaats moesten maken voor de wissels van de eerste helft. Joep kwam er in voor Herwin, Mitu kwam er in voor Peter en Leon kwam er in voor Michael. Ook in de tweede helft kwamen we vrij snel tot scoren, het was opnieuw onze televisieheld, Dragos die op aangeven van Leon de bal met een geplaatst schot in de bovenhoek terecht liet komen. De tweede helft gaf een beetje het zelfde beeld als de eerste helft, er werd er eigenlijk niet gevoetbald zoals we dat wel kunnen, bijvoorbeeld zoals we tegen Nieuwolda hebben gedaan. Toch wisten we halverwege de tweede helft nog te scoren, het was Mihai die scoorde uit een assist van Mitu. Dit bepaalde gelijk ook de einduitslag. Na de wedstrijd hebben we met elkaar de overwinning gevierd met een biertje en was er nog een geslaagde bazar.

VVS 4 - WVV 3 4-2

Dinsdagavond 24 april spelen we thuis een inhaalwedstrijd tegen WVV 3, we hadden wat goed te maken na vorige week dinsdag. We begonnen met de volgende 11 spelers:

Mitchel in het doel en Peter ,Koos, Florea en Herwin in de verdediging. Het middenveld bestond uit Mitu Johan en Joep, voorin Michael JW en Mihai. Wisselbeurt was er voor Dragos en Joep I. zou de 2e helft ook er bij komen. We begonnen wat onwennig aan de wedstrijd, maar het was wel duidelijk dat er weer veel strijd en beleving nodig was om een goed resultaat te halen vandaag. Toch ging het al mis in de 2e minuut, de bal wordt door een speler van WVV strak voor gegeven, Mitchel roept LOS, maar Koos was al met het hoofd naar de bal en veranderde de bal net genoeg van richting zodat Mitchel de bal miste en de bal in ons doel verdween. 0-1. We speelden zeker wel beter dan vorige week maar de kansen die we kregen werden nog niet benut. 30e minuut, weer een aanval van WVV, schot van WVV Mitchel kan er niet meer bij maar deze keer is het Herwin die ons redt maar doet dit wel met zijn handen, penalty, Herwin moet er 10 minuten af met geel. 0-2. We gaan hierna wel beter voetballen , we krijgen kansen op aansluitingstreffer , afstandsschot van JW gaat naast en nog een kans voor Mihai die hem niet weet te verzilveren. Maar dan in de 40e minuut (Herwin staat op het punt weer terug te komen in het veld) een aanval van de gebroeders Breedijk, JW geeft de bal mee aan Johan en kan de bal met de borst meenemen de 16 in en kan oog in oog komen met de keeper maar wordt vastgehouden en kan niet bij de bal komen, penalty… JW neemt hem en scoort beheerst de aansluitingstreffer.!-2.We spelen hierna nog 5 minuten en dan is er de rust.

2e helft spelen we met de volgende opstelling, Mitchel in het doel en Michael Joep I. Florea en Herwin in de verdediging, middenvelders waren Koos Mitu en Joep en voorin Dragos JW en Mhai. Johan en Peter gewisseld. We beginnen de 2e helft goed met al een kans voor Mihai in de 46e minuut. Het is al snel duidelijk VVS wil de punten in Oostwold houden en levert veel strijd. Dit wordt beloond in de 60e minuut, we zetten druk op de verdediging van WVV en uit de kluts weet Mihai de bal achter de keeper van WVV te schieten. 2-2. We spelen goed en krijgen de beter kansen tot in de 64e minuut de spits van WVV weet door te breken bij onze verdediging en oog in oog met Mitchel komt, Great save by the keeper… Mitchel pakt de bal …. Geweldige redding. We blijven de bovenliggende partij en krijgen de beste kansen maar weten nog niet te scoren en als WVV er weer eens gevaarlijk uit dreigt te komen met een counter is het Koos die in de 70e minuut aan de noodrem trekt en een speler van WVV onderuit schopt…. Gele kaart, koos moet er 10 minuten af. Weer met 10 man maar we blijven beter mede door veel inzet en vooral van Mitu die ik bij deze ook wil benoemen tot de man van de wedstrijd. In de 73e minuut een pass op Mihai is te scherp en de keeper kan vangen maar een speler van WVV meent toch nog even voor de zekerheid Mihai een zet in de rug mee te geven en doet dit zo opzichtig dat de scheidsrechter geen andere keuze heeft dan de bal op de stip te leggen, penalty. Deze wordt weer benut door JW en de stand is in ons voordeel. 3-2. Hierna moet Mitchel ons nog een keer redden (maar goed daarvoor staat hij er ook) :) De laatste 10 minuten spelen we weer met 11 man en mag WVV met 10 man verder na een gele kaart. We houden stand en maken in de laatste minuut van de wedstrijd ook nog de 4-2 door een schot van Florea.

Zaterdag spelen we uit tegen HS88 en hopen weer een mooie reeks te kunnen maken van gewonnen wedstrijden.

Johan Breedijk.

Meedhuizen 2 - VVS 4 5-2

Op dinsdag 1 mei stond voor de 3e keer de wedstrijd Meedhuizen 2 – VVS 4 op het programma. En ja 3x is scheepsrecht de wedstrijd kon nu wel doorgaan. Nadat deze dus 2 keer eerder was afgelast / uitgesteld. Ondertussen bij Meedhuizen het 1e elftal ook terug getrokken uit de 5e klasse, dus spelers genoeg bij hun. Bij ons was de personele bezetting iets minder dan gewoonlijk, dit door blessures, vakantie en andere redenen van afwezigheid.

Deze dinsdagavondwedstrijd was alweer onze 4e doordeweekse avondwedstrijd, hierna nog 1 midweekse wedstrijd te gaan.

Wij starten met de volgende opstelling: Mark- Jan in het doel; Peter, Baco, Koos, Herwin waren de verdedigers; Joep, Mito, Jan D speelden op het middenveld; Mihai, Johan, Dragos waren de aanvallers; Dylan was wissel en grensrechter; Richard zou wellicht nog later arriveren maar kwam helaas niet; Emmo en Jan B in / voor de dug-out.

Zo werd er begonnen aan deze wedstrijd. Er werd als snel duidelijk dat wij deze avond vol aan de bak moeten. De eerste kansen waren dan ook voor Meedhuizen, maar langzaam kwamen wij ook beter in ons spel en werden er ook mogelijkheden door ons gecreëerd. Het was toch Meedhuizen dat de grootste kansen onbenut liet om de score te openen. Wij benutten één van onze kansen wel, het was Dragos die kon scoren uit een assist van Koos 0-1.

Er waren voor beide goals nog een aantal goede mogelijkheden om de score gelijk te maken of te vergroten. Het was toch Meedhuizen dat na een dik half uur de gelijkmaker tegen de touwen werkte.

Ook werd Baco nog in een onreglementair duel naar de grond gewerkt, hierdoor kreeg hij flink last van zijn ribben. Na later onderzoek bleek hij een scheurtje in één van zijn ribben te hebben. Net voor de rust verstapte Johan zich ook nog. Er werd voor de rust niet meer gescoord, zo werd er dus gerust met een 1-1 stand.

In de rust gaf Johan aan dat hij niet verder kon, Dylan kam er dus in. Dragos werd onze spits, Jan D linksbuiten en Dylan linksmidden. Ook werd er nog even benadrukt dat het helemaal niet zo slecht ging tegen zo'n tegenstander als waar we vanavond tegen speelden.

Al vrij snel in de 2e helft was het toch Meedhuizen dat nogmaals kon scoren, zo werd het 2-1. Ook tijdens de 2e helft kregen beide ploegen nog kansen om doelpunten te maken. Dit gebeurde niet door goed keepers werk, het vizier niet helemaal op scherp stond, of de paal of lat de bal tegen hield om tegen de touwen te gaan. Na één van de vele overtredingen op Dragos werd er nu wel gefloten door de scheidsrechter. De overtreding werd binnen de beruchte lijnen gemaakt, dus een penalty. "Probleem" De lijnentrekker van Meedhuizen was de stip vergeten, toen werd er geroepen: Dat was Brinkman nooit gebeurd. Nadat er dus 11 meter waren uitgemeten door de scheidsrechter nam Mito de penalty. Deze werd helaas slecht ingeschoten en daardoor gestopt door de keeper. Dus geen 2-2, maar nog steeds 2-1.

Wij probeerden nog wel om alsnog de gelijkmaker te scoren, maar helaas dit lukte niet meer. Het was Meedhuizen dat vlak voor het einde van de wedstrijd nog 2 keer kon scoren, zo werd het dus 4-1.

Na afloop werd er geconcludeerd dat er door iedereen met veel inzet, strijd en beleving was gespeeld. En dat de punten helaas in Meedhuizen bleven bij Meedhuizen ……

Herwin Broesder

VVS 4 - Wagenborger Boys 3 4-3

Het is zaterdag 5 mei, bevrijdingsdag en VVS 4 moest de strijd aangaan tegen Wagenborger Boys 3. Het is een tegenstander die onderaan de middenmoot staat, zou dus op papier geen moeilijke tegenstander moeten zijn. Elftalleider Emmo had niet de volledige selectie tot zijn beschikking, ontbrekende spelers waren Jos, Johan, Baco, Dragos en Florea. Jos genoot van een vakantie in Denemarken, Baco en Johan zijn in de wedstrijd tegen Meedhuizen geblesseerd geraakt, Baco een gescheurde rib en Johan een spierblessure, Florea heeft de groep verlaten en Dragos had andere verplichtingen. Gelukkig konden we een beroep doen op Nick, Dylan en Gerben. We starten de wedstrijd met als wissel Gerben en Richard. De meeste spelers stonden op hun vertrouwde posities. Peter daartegen moest wennen in de rol van centrumspeler. De wedstrijd is begonnen en wordt geleid door scheidsrechter Jeroen. In amper 3 minuten spelen kwamen we al voor. Door een assist van Jan Willem kon Mitzu de 1-0 aantekenen. Ook de 2-0 was al gauw in de maak. Dit keer was het Jan Willem zelf, die vanuit een penalty raak schoot, de tegenstander maakte een gerichte overtreding op Mihai wat bestraft werd door een penalty. Hoewel we scherp begonnen, en ook nog op 3-0 voorkwamen door Mitzu, kreeg Wagenborgen ook kansen om te scoren. Vooral langs de zijlinie waren ze gevaarlijk. Dus vrij snel na de 3-0 kwamen we op 3-1, een knappe goal moet gezegd worden, helemaal vanaf middenveld kon de tegenstander door de verdediging heen dribbelen en langszij de keeper afronden. Dit gebeurde in de 36ste minuut, de wedstrijd veranderde hierdoor, Wagenborgen kreeg meer geloof in eigen kunnen, en gingen ook feller in duels. Ook werd de wedstrijd ietsjes grimmiger, zelfs de scheidsrechter werd gedwongen om een speler van Wagenborgen voor een paar minuten uit het veld te sturen. Helaas moest Jan Willem afhaken door een vermoedelijk hamstring blessure en werd gewisseld door Richard die in de spits zijn kunstjes moest uitvoeren. Zijn talent is weliswaar niet het loopvermogen, maar meer moet hebben van zijn befaamde schot/bal techniek. Echter waren zijn doelpogingen nog niet doeltreffend. Met een 3-1 tussenstand gingen we de rust in en kregen we de bekende peptalk van onze leider, die benadrukte dat het nog lang niet gespeeld is. Als tactische wissel werd Gerben ingebracht voor Michael. De tweede helft is gestart en al gauw lieten we het afweten en werden de beloofde scherpte en balbezit vergeten. Hierdoor kon Wagenborgen de voorsprong verkleinen 3-2. Was het misschien dat de vele wedstrijden zijn tol gaat eisen. Vele ballen werden niet goed aangespeeld, onnodig balverlies en tegenstanders die vrij stonden, gelijk spel hing dus in de lucht. Gelukkig maakten niet zij maar wij de score, het was Mitu die al koppend de bal in het net kon krijgen vanuit een goed genomen corner door Richard, 4-2 . Het lukte ons om de overwinning te behalen, echter maakte Wagenborgen nog de 4-3, door een kleine misser van Nick, die niettemin goed heeft gekeept. Jeroen floot voor einde wedstrijd en de 3 punten zijn gelukkig behaald.

Bert Brader

SGV 3 - VVS 4 5-2

Zaterdag 12 mei 2018, de dag van de topper tegen SGV 3 en de rentree van 2 spelers die lang uit de roulatie zijn geweest. Op bezoek bij de trotse koploper met slechts 1 verliespartij deze competitie en uitgerekend tegen dat mooie team van ons. Het weer zat in elk geval mee en met hulp van het 3de (Gerben, Youri en Stef) en de JO19-1 (Mitchell) konden we met het mes tussen de tanden het SGV moeilijk gaan maken. Dat het een moeilijk pot ging worden, was wel logisch ook met in het achterhoofd dat SGV 1 uit de competitie gehaald was, dus zouden er wel 'gastspelers ' mee gaan doen..

Na wat gepuzzel kon 'leider' Herwin, bij afwezigheid van opperhoofd Emmo, toch een opstelling de groep ingooien.. De volgende spelers konden de eerste helft gaan genieten van het zonnetje op de bank, Gerben en Youri.

Van achter naar voor en van rechts naar links.

Mitchel

Micheal Jos Herwin Joep

Mihai Mitu Jan

Stef Johan Frank

Wissels: Gerben en Youri

Grens: Bert

Na een korte maar warme warming-up bracht de scheids de wedstrijd in gang. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat we moesten bikkelen vandaag. Dit gebeurde dan ook maar pas nadat we in de 4de minuut al op achterstand kwamen door een messcherpe counter van SGV. 1-0 achter maar de mouwen werden opgestroopt. Ondanks een makkelijker spelend SGV werden we sterker en konden we zelf ook wat kansen creeeren, echtere nog zonder resultaat. SGV wist via hun snelle spitsen ook regelmatig gevaar stichten in onze verdediging die soms met wat kunst en vliegwerk de schade wisten te beperken. In de 20ste minuut een hoekschop die Jos op juiste waarde wist in te schatten en wist de bal snoeihard tegen de touwen te koppen. Wat helaas meestal even gebeurd is de verslapping en nog geen 2 minuten daarna de 2-1 voor SGV. Beide ploegen maakten er een mooie wedstrijd van ondanks de warmte. Helaas viel Jan 'Speedy' Drewel uit met een spierblessure waardoor Gerben al zijn opwachting mocht maken in de ploeg. SGV de betere ploeg maar wij wisten het hun knap lastig te maken.

In de rust moest Stef helaas al weer weg en bleek Johan niet verder te kunnen. Dus een probleem want we hadden geen wissels meer. Maar de verrassing uit de hoge hoed was dat Bert alias Sudder bereidt om zijn rentree te maken. Jeroen nam de vlag over. Problem solved en we konden er weer tegenaan.

De 2de werd in gang gezet en de warmte begon zijn uitwerking te krijgen op de beide ploegen. Waar we de eerste helft nog regelmatig voor het doel van de tegenstander konden verschijnen werd het nu wel wat lastiger. SGV kreeg meer ruimte ondanks de goede inzet van onze kant. In de 60ste minuut een diepe bal die recht op Micheal afging, hij heeft hem……… nait! De spits van SGV liep door richting Mitchel en maakte de 3-1. Niks verloren maar toen 5 minuten daarna dooreen onvervalste scrimmage de 4-1 binnen getikt werd, was de wedstrijd wel gespeeld. Bert wilde de handoek nog niet in de ring werpen en maakte er met een bekeken lob in de 67ste minuut nog 4-2 van. Er gloorde weer wat hoop en de weg naar voren werd ingezet. Door de weggegeven ruimte kon SGV hun snelle counter inzeten en gooide dan ook het wedstrijd in het slot door de 5-2 te maken in 71ste minuut. Nog een hoog gehalte zomeravond voetbal daarna waarna de scheidsrechter snel voor het einde van de wedstrijd floot.

Conclusie: Verdiende overwinning voor SGV maar met de tomeloze inzet en wilskracht hebben we onze huid duur verkocht. Een ploeg om trots op te zijn. Op naar komende zaterdag waar Scheemda wacht.

Frank

VVS 4 - Meedhuizen 2 1-5

VVS 4 – Meedhuizen 12 (of was het 1 of 2?)

Zaterdag 26 mei 2018: VVS 4 treedt aan tegen Meedhuizen. Meedhuizen 1 had zich terug getrokken, maar is er toch gewoon nog hadden wij gemerkt op dinsdagavond 1 mei. Gezien de uitslagen van de laatste tijd is Meedhuizen 1 ook helemaal terug. Competitie vervalsing van de bovenste plank, maar we moeten het er mee doen. Jammer dat ons 1e elftal vandaag nog moest voetballen anders hadden zij kunnen spelen tegen hun originele tegenstander.

Onze coach miste vandaag Bert Heikens (ribblessure), Jan Drewel (kuitblessure), Richard Glazenborg (rijlessen) en nog steeds Dragos (vakantie). Gelukkig kon hij een beroep doen op kandidaat 4e elftal spelers en had zo toch een redelijke selectie, bestaande uit: Mitchell, Michael, Koos, Jos, Herwin, Peter, Johan, Jan Willem, Joep, Frank, Mihai, Mihai (Me2), Stephan en Martin.

Michael, Stephan en Martin begonnen op de bank. Heerlijk zonnetje – alleen: bloedheet vandaag. Scheidsrechter (net als het zonnetje) in prachtig geel: Jeroen de Haan. Assistent scheidsrechter voor ons Bert Brader. Materiaalman Jan Brinkman ook paraat en coach Emmo als grote stuurman. We beginnen en VVS 4 neemt het initiatief. We pakken een veldoverwicht en de eerste 10 minuten zijn voor ons. Echte kansen levert het niet op maar de start is hoopvol. Daarna verandert het: Meedhuizen wordt gevaarlijker en met name in de omschakeling (gehoord van onze coach). De eerste kans voor hun wordt keurig onschadelijk gemaakt door Mitchell. In de 10e minuut gaat het echter mis. Hun nummer 14 draait Koos dol en scoort beheerst de 0-1. Over die nummer 14: goeie voetballer hoor, maar hoort echt niet thuis op dit niveau. Hij moet zich zich schamen dat hij op dit niveau wil voetballen, hij hoort gewoon veel hoger op. Maar ja, misschien hebben tegenstanders van ons dit ook wel over Dragos gezegd.

De tegengoal zorgt er voor dat we even verslappen lijkt het. In de 13e minuut wordt een naar binnendraaiende vrije trap door iedereen verkeerd beoordeeld en Meedhuizen scoort de 0-2. We blijven ons best doen, komen ook wel in de buurt van het doel van Meedhuizen, maar echt grote kansen creëren we niet. Mitu was inmiddels uitgevallen vanwege astma klachten (had vergeten Chris Froome te bellen voor het goede recept). Martin nam zijn plek in. Na de rust werden Peter en Joep gewisseld voor Stephan en Michael.

Aan het spelbeeld verandert weinig. We hebben teveel moeite met de snelheid en het grotere loopvermogen van een aantal Meedhuizenaren en in de 3e minuut na rust wordt het al 0-3. In de 10e minuut volgt de 0-4 en we dreigen totaal overlopen te worden. Gelukkig gebeurt dit niet en we komen zelfs op 1-4 door een mooie goal van Stephan. Kort voor het eind wordt het nog 1-5: Mitchell krijgt een hard schot van hun nummer 14 niet klem en de bal wordt ingetikt door een andere Meedhuizenaar. Kapot verlaten de meesten van ons het veld, maar ze knappen zienderogen op bij het zien en nuttigen van een flesje van een bekende bierbrouwer in Nederland.

Hadden we tot voor kort zicht op een mooie 2e plek, we zakken nu naar plek 4 en kunnen deze zelfs nog kwijtraken aan Scheemda. Maar ook een tweede plek is nog mogelijk. De laatste competitieronde zal uitsluitsel brengen. Wij uit naar HS: moet 3 punten kunnen opleveren. Andere wedstrijden: Nieuwolda (in punten gelijk met ons) tegen Meedhuizen, Scheemda (ook in punten gelijk met ons) tegen WVV (1 punt boven ons). Aardig slot van de competitie.

Verslaggeving: Jan Drewel

HS'88 4 - VVS 4 2-9

Op de eerste zaterdag van juni stond de laatste competitiewedstrijd van VVS 4 gepland. Er moest nog gespeeld worden tegen HS'88 4. Op de donderdagavond ervoor werd de laatste selectie van deze competitie samengesteld, ook nu weer een aantal afwezigen. Maar uiteindelijk kon zaterdags toch met een selectie van 13 worden vertrokken naar sportpark de Kalkwijk te Hoogezand.

We starten als volgt; Erik in het doel, Koos, Jos, Herwin, Peter in de verdediging, het middenveld bestond uit Mito, Joep (Geert-Jan), Johan, de aanval; Jan-Willem, Mihai, Stef, wissel Brian en Michael (tevens grensrechter 1e helft).

Wij begonnen goed en scherp aan de wedstrijd, hierdoor kregen wij een goede mogelijkheid om de score te openen. Dit gebeurde nog niet in de beginfase van de wedstrijd, het vizier stond toen nog niet geheel op schep. De score werd toch door ons geopend het was Jan-Willem die de 0-1 maakte. En niet veel later ook de 0-2. Ook HS'88 kon er zo nu en dan gevaarlijk uitkomen, en kreeg ook kansjes om tegen te scoren. De tegentreffer die zij maakten werd afgekeurd, dit in verband met buitenspel van hun aanvaller. Er werd door ons goed gecombineerd en wij kregen dan ook goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Het was Jan-Willem die de bal nog twee keer tegen de touwen schoot, zo werd het 0-4. Vlak voor de rust kregen wij nog een penalty, deze werd genomen door Jos en binnen geschoten. Hierdoor werd de ruststand 0-5.

Tijdens de rust een korte analyse van de 1e helft, met als conclusie: " 't gait best goud mor wie go'n toch em wisseln". Stef ging er uit voor Michael en Herwin voor Brian. Herwin ging vlaggen de 2e helft en Stef bleef paraat voor het geval dat.

Het beeld van de 2e helft was eigenlijk gelijk aan dat van de 1e helft. Wij kregen veel kansen om te scoren en HS'88 kon zo nu en dan ook gevaarlijk worden voor onze goal. Het waren toch onze kansen die als eerste benut werden, het was weer Jan-Willem die kon scoren. Hij maakte de 0-6, 0-7 en 0-8. Hierna kon er ook een goal voor HS'88 vermeld worden op het scorebord, het was Peter die de bal fraai in eigen doel kopte. Zo werd het 1-8. Niet veel later kon HS'88 nogmaals scoren zo werd het 2-8. De laatste en 10de goal gemaakt door een VVSer werd gemaakt door Michael (10), hij bracht de stand op 2-9. Dit was dus ook de eindstand.

Na afloop van de wedstrijd konden wij tevreden weer naar Oostwold gaan. De laatste wedstrijd van het seizoen 2017 – 2018 is winnend afgesloten. Op naar het seizoen 2018 – 2019.

Herwin Broesder