Verslagen VVS 4

VVS 4 - Omlandia 4 2-0

Zaterdag 23 september '17

Op deze mooie nazomermiddag speelden we onze eerste competitie wedstrijd van dit seizoen. We hebben al 2 beker wedstrijden gespeeld, 1e thuis tegen HS88 3 werd verloren met 1-6 en de 2e thuis tegen WVV 2 werd gewonnen met 6-1. Dus we hadden al wat geoefend.

Vandaag beginnen we met de volgende 11

Doel: Mitchel
Achter: Michael, Jos, Baco en Herwin
Midden: Bebe, Johan en Jan
Voor: Dragos, Richard en Mihai
Wissel: Jan-Willem, Joep en Adyl

Volgens de statistieken op de voetbal app had Omlandia 21 wedstijden gespeeld afgelopen seizoen en alle wedstrijden gewonnen, dus we konden onze borst nat maken deze middag. Wij trappen af en we zijn begonnen, Het is al snel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat we volle bak moeten spelen vandaag. We krijgen een paar mooie kansen op de 1-0 maar de bal wil er nog niet in. Ook Omlandia krijgt een paar kansjes maar ook daar ontbreekt het aan de afronding ( nu werd er ook goed verdedigd door ons ). We scoren de 1-0 in de 40e minuut door een schot van Dragos, randje 16 en nog licht van richting veranderd door een verdediger. Keeper stond aan de grond genageld.

Rust….kopje thee…..sigaretje(3 spelers)

Adyl erin voor Johan, Jan-Willem erin voor Richard en Joep erin voor Jan, we beginnen de 2e helft goed door gelijk druk te zetten op de verdediging van Omlandia en dit resulteerde gelijk in een doelpunt van Dragos in de 46e minuuut. We gingen daarna op zoek naar de 3-0, kansen waren er zeker wel maar de bal wilde er niet meer in. Deed Omlandia dan helemaal niets meer, nee hoor, maar als ze er al een keer door kwamen stond Jos er nog die werkelijk waar alle ballen had… En zo bleef het tot einde wedstijd gaan, wij kregen kansen en zij kwamen Jos tegen….maar gescoord werd er niet meer.. eindstand 2-0..

Volgende week Nieuwolda uit.. ze hebben met 3-13 gewonnen van Wag.boys3 dus kunnen we de borst weer nat maken volgende week.

Johan Breedijk

Nieuwolda 1 - VVS 4 4-3

Op een mooie regenachtige dag gingen we de korte reis maken richting onze noorderburen. Nieuwolda is onze tegenstander, altijd lastig, we hebben er een paar keer tegen geoefend in het verleden. Bij hun is het een mix van jong en oud.

Wij begonnen als volgt: Nick op doel, Brian (nieuwe transfer), Baco, Koos en Herwin achterin. Middenveld was Bebe, Johan en Joep. Voorin Michael, Dragos en Mihai. Wissels: Jos en Jan. Vlaggenist was Henk en Brinkman was er natuurlijk ook weer bij.

De wedstrijd ging 90 minuten op en neer, dan wij weer beter, dan Nieuwolda weer beter, heel veel kansen over en weer en beide keepers waren goed in vorm. Nieuwolda begon als beste en kreeg kansen, maar wij scoorden als eerste, Mihai schoot de bal goed binnen na een mooie aanval. Vervolgens prikte Johan er ook nog de 0-2 in. Daarna kwam de spits van Nieuwolda in vorm en werd het al weer rap 1-2 en 2-2. Daarna begonnen wij beter te voetballen en kwamen via een attente Johan weer op 2-3. Vlak voor rust kregen we nog 2 enorme kansen op 2-4, maar Dragos had vandaag zijn vizier niet op scherp staan.

Na rust begonnen we weer goed en kreeg onze Roemeense vriend weer de bal er niet in toen hij alleen op de keeper af kwam. Vaak krijg je dan deksel op de neus en ipv minimaal met 2-4 voor te staan werden we nu getrakteerd op een pennel tegen ons en werd het 3-3. Wij denken wel een terechte pennel, maar de scheidsrechter was inmiddels niet meer onze grootste vriend en vanuit de middencirkel dicteerde hij alle twijfelgevallen en wissewasjes voor Nieuwolda.

Helaas kwam uit een dergelijke situatie ook de 4-3 voor Nieuwolda, Jan Drewel werd keihard over het natte gras geduwd en uit dezelfde counter van hun werd de goal gemaakt.

In het vervolg kwamen er nog wel een paar goede kansen voor ons, maar helaas werd niet meer gescoord. Volgende keer maar weer beter en in deze wedstrijd werd ook Jan Willem wel node gemist. Al met al was een gelijkspel spel wel verdiend geweest in deze leuke, maar zware wedstrijd.

Jos de Haan