Verslagen VVS 3

Nieuwolda 1 - VVS 3 2-3

De eerste bekerwedstrijd oftewel de eerste wedstrijd van VVS 3 is uit tegen NIEUWOLDA 1.

De wedstrijd is gestart met zon maar net voor de wedstrijd had het nog even flink hard geregend. Zelf hadden wij niet genoeg spelers dus zijn er 5 a junioren mee gereisd om ons te vergezellen. VVS 3 startte met de volgende opstelling: Doel: Feitze. Verdediging: Derk, Robbin, Joep en Rowen. Middenveld: Erwin, Germen en Mark. Aanval: Gerben, Romke en Stef.

De wedstrijd begon om 14:00 in de volle zon, Het ging redelijk gelijk op in het begin. Nieuwolda had een paar kansen maar wij kwam er soms ook door. Er werd een keer gescoord door Romke voor ons maar de goal werd afgekeurd d.m.v. buitenspel. De eerste goal kwam alsnog voor VVS gemaakt door Stef boer. Een tijdje daarna kwam direct ook al een tegen goal de 1-1. Dit is ook de stand toen de scheidsrechter floot voor rust.

Na een pa liters water en thee gedronken te hebben begonnen wij weer aan de 2de helft. In de rust zijn Derk, Gerben en Robbin gewisseld voor Jarno, Stan en Marvin. De 2de helft was meer in onze handen en er vielen steeds meer gaten achterin bij Nieuwolda. Na een paar kansen kwam er de 1-2 van Stan. Hier bleef het niet bij Stan benutte een tijdje later een penalty, dit bracht de stand naar 1-3. 10 minuten voor het einde zat iedereen er wel een beetje doorheen en vielen er bij ons ook nog een paar gaatjes achterin. Nieuwolda maakte nog de 2-3 maar de einstand is 2-3 geworden. Een goed begin van het seizoen dus!

Erwin Oostland

VVS 3 - Sellingen 2 8-2

Op deze warme zomeravond uit een reeks van vele doordeweekse wedstrijden, is het weer eens tijd om een inhaalwedstrijd op de mat te leggen in Oostwold. Deze keer is dat tegen Sellingen 2.

Om 18:30 verzamelen en om 19:15 voetballen. Tijdens het omkleden kwamen we er al een beetje achter dat de statistieken van de afgelopen wedstrijden niet echt in ons voordeel waren. Sellingen had de laatste 2 wedstrijden gewonnen en wij verloren. Zij staan ook hoger op de ranglijst. Met goede moed gingen we er voor.

We waren wel toe aan weer een keer winnen en redelijk snel na de start, kwamen we al op voorsprong door een doelpunt van Danny van Lang. Deze wedstrijd konden we wel winnen. De doelman van de tegenstander leek moeite te hebben met de ballen op het doel en dat bleek ook, want even later er door Danny van Lang een tweede en derde treffer op het scorebord gezet. Het leek nog wel even spannend te worden, want tussendoor werd het nog 2-1 door wat onscherpte achterin. We wilden deze moet toch wel winnen dus iedereen er weer even bij en op scherp. Ze hadden bij Sellingen 2 snelle jongens voorin en alle ballen waren lang op hun aanvallers. Na inmiddels de vierde treffer van VVS, besloot Rowen de wedstrijd nog even spannend te maken door met volle overtuiging de bal op de slof te nemen en in eigen doel te schieten. Erik Boer zat vandaag lekker in de wedstrijd en heeft aardig wat goeie ballen uit het doel weten te houden, maar dit schot was onhoudbaar. Dit was ook de laatste treffer voor Sellingen. De laatste minuten van de eerste helft, viel Dylan uit met last. Hierdoor werd het achterin nog wel onrustig, maar we bleven overeind.

Na de rust wisselden we een beetje door en moesten we nog wel scherp blijven op de omschakeling van Sellingen, maar kwamen we niet meer echt in gevaar. Uiteindelijk sluiten we de wedstrijd af met 4 doelpunten van Danny van Lang, 1 doelpunt uit vrije trap van Joep Imminga, een kopbal van Dylan Blansjaar. Doelpunten van Danny Hassing en van Stef Boer.

Lekkere wedstrijd gespeeld en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Onstwedder Boys!

Brian Modderman

VVS 3 - Onstwedder Boys 3 3-3

Op deze ontzettend dorstige zaterdagmiddag wordt de wedstrijd tegen Onstwedder Boys op de mat gelegd. Vooruitzichten waren positief, want de vorige keer hadden we in Onstwedde een 0 -2 achterstand weten om te buigen naar een 3 – 7 winst.

De wedstrijd begint om 12:30 dus verzamelen om 11:45. We zaten nog wel een beetje in spanning, want Erik Boer was er nog niet. Toch maar alvast omkleden en daar kwam de beste man aan! Na het omkleden toch alvast een korte drinkpauze. Dit wordt zwaitn!

Tijdens de warming up grapten we nog een beetje of we niet gewoon 0 – 0 op papier konden zetten vanwege de warmte en dan gewoon met z'n allen de kantine in en uiteindelijk zaten we er niet ver naast; De stand bleef gelijk: 3 – 3.

We begonnen de wedstrijd goed en zaten er goed op. Dit resulteerde in een redelijk snelle voorsprong: 1 – 0. Klaas speelde Stef in en die was er als de kippen bij om de score te openen. Onstwedde kreeg een gele kaart en moesten even met 10 man verder. Even later werd het 2 – 0 door wederom Stef Boer. Het lijkt een heerlijke middag te worden zo in de brandende zon, maar na de voorsprong lijkt de warmte toch iets met ons te doen. We beginnen een beetje in te zakken en de scherpte raakt er een beetje af. Het eerste misverstandje achterin ontstond en daar was de 2 – 1. Het tempo werd alsmaar langzamer van beide kanten en de bal bleef in het voordeel rollen van Onstwedder Boys: 2 – 2.

Hiermee gingen we de rust in. Geen man overboord. Het staat gelijk dus het kan nog alle kanten op. Het tempo moest echt wat omhoog in de tweede helft, maar dat is makkelijker gezegd dat gedaan in deze hitte.

De tweede helft ging voor ons wel iets beter, maar niet voldoende. We kregen minder kansen en het zat er gewoon niet meer in vandaag om deze wedstrijd te winnen. Even leken we door een opleving nog wat te kunnen bewerkstelligen. Martin Meijer schoot de derde binnen, maar dat was het wel. We speelden in de tweede helft ook nog even tegen 10 man, maar dit heeft ons helaas niet meer geholpen. Laten we het houden op, gezien het spel, verdiend gelijk gespeeld.

De volgende wedstrijd is tegen Borger! Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Brian Modderman

VVS 3 - Borger 3 6-2

Na de wedstrijd tegen Onstwedder Boys van afgelopen zaterdag, hadden we toch niet iets goed te maken aan onszelf. Met het einde van de competitie in zicht, spelen we de twee na laatste wedstrijd van het seizoen en de laatste thuiswedstrijd van VVS 3 tegen Borger 3. Er werd geroepen: "Was dat niet dat team waar we met 3 – 0 voor stonden en toen met 4 – 3 van hebben verloren?" Ja dus. Dit is alleen een andere wedstrijd en na wat flinke verliespartijen, komen we de laatste wedstrijden toch weer een beetje terug in de flow. Dit willen we ook graag zo houden.

We starten de wedstrijd redelijk scherp, beide teams in 4-3-3 opstelling en merken dat wij het overwicht hebben op Borger. Zij zijn gevaarlijk in de omschakeling via de zijkanten. De spits verdeelt het spel naar de zijkanten. Het is in de verdediging dus druk coachen bij VVS. Gelukkig stond Leon achterin om alles goed neer te zetten. Het middenveld was goed in te spelen en dat is direct te merken in ons spel: 1 – 0 Danny van Lang. Tim Koetje volgde daarna met de 2 – 0. Even een drinkpauze was wel op zijn plek vond de scheids. Voor ons prima natuurlijk, want we stonden toch voor en Borger begon er net een beetje in te komen.

Na de drinkpauze werd het 3 – 0 door wederom Danny van Lang. Daarna werd het voor ons wat moeizamer, omdat Borger 4-4-2 ging spelen. Logisch natuurlijk als VVS de overhand heeft. Hiermee gingen we de rust in.

Een peptalk was niet per se nodig, want alles ging nog goed. De wissels werden besproken en wel werd er nog even door Joep aangegeven dat we wel scherp moesten blijven, want de vorige keer tegen Borger ging het ook mis na een 3 – 0 voorsprong.

Dat hadden we in onze oren geknoopt, maar Danny moest nog even wennen dat we van helft gewisseld hadden, want hij schoot de door Borger ingebrachte bal voorbij Erik Boer. Hierna kwam er een periode waarin Borger begon op te leven en was het even aanpoten en zat de verdediging er eens flink naast en hield Erik ons op de been. Danny had inmiddels begrepen dat we hadden gewisseld van helft en schoot de bal nu wel in de juiste kant achter de keeper: 4 – 1. Dat is zijn 7e doelpunt in 2 wedstrijden voor het derde.

Het werd toch nog een beetje spannend door de 4 – 2 van Borger. Ondergetekende kopte een lange bal, in plaats van vooruit, door voor de vleugelaanvaller van Borger en die wist er wel raad mee. Hiermee was het voor Borger gedaan en drukte VVS nog even door met een prachtige solo van Germen Nuis voor de 5 – 2 en natuurlijk mocht Stef Boer ook niet op het scoreformulier ontbreken met de 6 -2.

Einde wedstrijd en een mooie laatste thuisoverwinning van VVS 3 voor dit seizoen! Op naar de volgende wedstrijd uit tegen Sellingen zaterdag 2 juni om 14:00!

Brian Modderman