Verslagen VVS 2

Seizoen 2015/16 VVS 2

VVS 2 speelde voor de tweede keer op rij nacompetitie voor promotie 2de klasse. Voor de competitie begon was de instelling om op een plek tussen 5 en 8 en niet tegen degradatie te voetballen. We begonnen tegen een degradatie team uit de 2de klasse bedum en hielden thuis hun op 0 tegen 0. De tweede wedstrijd uit tegen Godlinze werd met 6 - 4 verloren. De derde wedstrijd tegen de latere kampioen De Pelikanen werd met 4 - 1 gewonnen. Toen twee wedstrijden achterelkaar op kunstgras niet het favoriete speelveld voor VVS 2. Dit bleek dan ook wel tegen Knickerborgers 10 werd nipt verloren door omstreden strafschop 2 - 1. Toen een volledige ofday middag tegen Nec Delfzijl een 8 - 1 nederlaag. De twee opvolgende wedstrijden thuis werden weer gewonnen een 2 - 1 overwinning op de Heraclieden en tegen Corenos een 4 -3 overwinning. Appingedam uit een 3 - 1 nederlaag daarop weer een thuisoverwinning op Loppersum 3 tegen 0. Daarna speelden we voor de twee keer tegen De Pelikanen maar deze keer wonnen ze wel van VVS namelijk met 2 - 0 dit was tevens onze laatste wedstrijd voor de winterpauze.

In de winterstop hebben we bij het tweede besloten dat er toch meer getraind moest worden en in overleg met de hoofdtrainer is er besloten, dat Jeroen op donderdag het 2de elftal op zich zou nemen mits er minimaal 10 personen aanwezig waren. Hier heefd het elftal gehoor aan gegeven soms waren er meer jongens van het tweede dan van het eerste aanwezig. De trainingen bleven goed bezocht ook mede door de fanatieke Jeroen die mooie trainingen geeft. De resultaten waren dan ook goed na de winterstop en het elftal kon dan ook na een achterstand zich terug knokken naar een overwinnining. Onze eerste wedstrijd na de winter thuis tegen Knickerborgers werd met 2 - 1 gewonnen. Daarna onze eerste uitoverwinning namelijk een 5 - 0 overwinning op Corenos. Toen onze enige thuis nederlaag van het seizoen 0 -2 tegen Nec Delfzijl ook het vorige seizoen maar 1 nederlaag thuis en het motto van het tweede is dan ook hier valt voor de tegenstander vandaag niks te halen dan hiermee haal je de meeste punten mee binnen. Op dat moment stonden we op een 5 de plek en deden volop mee om de 2 de periode en een overwinning op Appingedam volgde 1 - 0. Ook onze tweede uit overwinning waarin veel strijd werd geleverd tegen Loppersum werd met 2 -1 gewonnen. Midweeks moesten we uit naar de Heraclieden en na een 1 nul achterstand in de rust konden we dit ombuigen in een 1 - 3 overwinning. Door deze overwinningen kwam de 2de periode wel heel dicht bij en toen we ook nog Middelstum thuis versloegen met 2 - 1 was de periode binnen. Doordat het tweede elftal spelers moest afstaan aan het eerste moesten we in de uitwedstrijd tegen Middelstum een beroep doen op spelers van het derde en kreeg Bart Sportel in deze wedstrijd een kuitbreuk deze wedstrijd werd met 3 - 0 verloren . Ook onze wedstrijd uit tegen Bedum ging met 4 - 1 verloren. Onze laatste thuiswedstrijd tegen Godlinze werd een 4 - 2 overwinning en konden we ons opmaken voor nacompetitie. In overleg met Johan van de Laan en Jeroen mochten we jeugdspelers meenemen van de a junioren en de b junioren. De eerste nacompetitiewedstrijd thuis tegen Stadspark 3 begonnen we niet goed en kwamen snel op 0 - 1 ook de tweede doelpunt 0 - 2 ging de buitenspel laten lopen niet goed en toen er ook nog een derde tegentreffer achteraan kwam was ik bang voor een groot nederlaag. Maar dan komt de mentaliteit boven drijven bij het tweede en voor rust word het nog 1 - 3. Na de pauze met enkele jeugdspelers in de ploeg werd er geknokt en gestreden voor elke meter een genot om te zien maar de aansluittreffer wilde maar niet komen een groot complement voor het tweede en de jeugdspelers die moeiteloos meestreden. De 2de wedstrijd uit tegen ONR Roden met zelfs 6 jeugdspelers in de ploeg werd een te groot nederlaag 6 -1 maar desondanks dat heeft het 2de elftel weer een hele goed prestatie geleverd dit seizoen en dat is een complement waard top jongens. Bij deze wil ik Johan en Jeroen bedanken voor het afstaan van jeugdspelers dit seizoen. Ook de spelers van het derde elftal die mee geweest zijn mijn dank. Verder nog de personen voor het regelen van scheidsrechter voor het tweede meestal LUC die onze meeste thuiswedstrijden heeft gefloten onze dank hiervoor. Niet vergeten onze vaste grensrechter Mathijs klasse . Dan als laatste natuurlijk Nieko die mij veel werk uit handen haald mijn dank is groot. Verder wens ik iedereen binnen VVS een gezond en zonnige vakantie toe .

Groeten Leider van het TWOIDE.