Verslagen VVS 1

VVS - Siddeburen(zo) 0-1

Voor VVS stond vandaag de tweede oefenwedstrijd op het programma tegen Siddeburen zondag, dat uitkomt in de derde klasse C. Vorige week speelden we onze eerste oefenwedstrijd tegen WVV zondag, deze werd met 0-7 verloren. De opstelling was als volgt; Marco in het doel, Mischa rechtsback, Marcel en Danny in het centrum, Niels linksback, op het middenveld speelden Robert en Goos in het centrum, Thijs op rechts en Pieter links, Jeffrey en Nick in de spits.

We begonnen aardig aan de eerste helft. Siddeburen kreeg de ruimte om van achteruit op te bouwen, maar wist hier niet veel gevaar uit te stichten, omdat VVS het veld goed compact hield. VVS probeerde door middel van diepe ballen de spitsen en buitenste middenvelders te bereiken. Ook werd er af en toe een goede combinatie opgezet. Dit leverde een aantal goede kansen op. Jeffrey kwam aan de rechterkant goed door en wist met een strakke pas Nick voor het doel te bereiken. Zijn schot werd echter goed gekeerd door de keeper van Siddeburen. Siddeburen probeerde gevaar te stichten door de lange bal te spelen op hun diepe spits. Verdedigend gaven we echter weinig weg en Marco stond attent te keepen. Aanvallend waren er voor VVS een aantal kansen voor Jeffrey en Nick, echter was de scherpte er nog niet om het verschil te maken. De grootste kans in de eerste helft was voor Nick, de goede voorzet van Robert werd door Nick echter over het doel gekopt.

In de rust werden er door Jan drie wijzigingen doorgevoerd. Jack kwam op de plek van Niels als linksback. Niels schoof door naar de plek van Goos, centraal op het middenveld. Ruben kwam voor Mischa in het veld als rechtsback en Arjan kwam in de spits op de plek van Nick.

In de tweede helft zakte het tempo van de wedstrijd. VVS probeerde op dezelfde manier verder te gaan als de eerste helft, echter werd het middenveld minder gevonden, waardoor de lange bal meer werd gehanteerd. De grootste kans van de wedstrijd werd wel gecreƫerd in de tweede helft. Uit een vrij trap vanaf de rechterkant van het veld draaide Robert de bal geweldig richting de tweede paal. De bal was alleen net te hoog en knalde via de deklat het veld weer in. Uit de rebound kon niet worden gescoord. Arjan schoot nog een keer op doel, maar de keeper zag de bal aankomen en kon redding brengen. Siddeburen werd gaandeweg de tweede helft steeds sterker. Waarschijnlijk kwam dit mede doordat de krachten van VVS weg vloeiden (misschien dat dit te maken had met het afscheidsfeest van Martin en Gerard de vorige avond?). Nadat Siddeburen al een aantal keer gevaarlijk was geweest, wist de nummer 7 van Siddeburen hun spits te bereiken met een mooie pass. Marco kwam iets te snel uit zijn doel en de spits wist de bal over Marco in het doel te werken, 0-1. Arjan werd de laatste minuten van het veld gestuurd door scheidsrechter Patrick Oudekerk omdat hij commentaar had op de leiding. Samenvattend kan worden gesteld dat een aardige eerste helft, met een matige tweede helft werd afgewisseld. Als VVS aanvallend wat scherper was geweest had er niet verloren hoeven te worden.

De volgende wedstrijd is tegen Damacota aanstaande woensdag 21 augustus, de aanvang van de wedstrijd is om 19.30u.

Nick Wanders

VVS - Middelstum 3-0

Na een kort beker- en oefenprogramma waar de technische staf o.l.v. Alfred de puntjes op de i heeft kunnen zetten, zijn we bij de aftrap van het seizoen beland.

Bij VVS zijn er een aantal wijzigingen in het team ten opzichte van vorig seizoen. Gerard Verwij, Jan Nomden en Robert Nomden zijn bij een andere club gaan spelen, Gerard Welp en Martin Stam zijn bij een lager elftal gaan spelen. Dit seizoen zijn Arjan Hadders, Niels Jansen Klomp en Pieter Kelder bij de selectie gekomen en uit de eigen jeugd zijn Jeffrey Bos en Goos Boven doorgestroomd.

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd tegen Middelstum op het programma. Het is alweer een tijd geleden dat de mannen uit dit dorp bij VVS kwamen te voetballen. De ploeg speelde de afgelopen jaren in de 3e klasse (soms in de 2e ) maar is na een teleurstellend seizoen gedegradeerd naar de vierde klasse.

De opstelling van vandaag:

Doel: Marco Broesder
Verdediging: Mischa van Lang, Marcel Kiewiet,Danny van Lang, Ruben Meijer
Middelveld: Pieter Kelder, Goos Boven, Jeffrey Bos, Jack Naaijer
Aanval: Arjan Hadders, Thijs Boer

Op de bank: Jurjen Drewel en Niels Jansen Klomp

De beginfase was voor VVS, het kwam er met snelle uitbraken goed uit. Uit een van de eerste aanvallen had Pieter de bal voor het inschieten, deze verdween in de kluts maar Jack Naaijer had het speeltuig niet uit het oog verloren en was er als de kippen bij om zijn fluwelen linkervoet tegen de bal te zetten en ons op een ongekend vroege voorsprong te brengen.

Kansen op doelpunten waren en aan beide zijden genoeg. Middelstum scoort een buitenspel doelpunt en komt met steekpassen dichtbij het doel maar steeds is de verdediging van VVS paraat om er net een voetje tussen te zetten. Jeffrey Bos is een plaaggeest voor de Middelstum verdediging met zijn acties die handen en voeten nodig hebben om het af te stoppen.

Nog in de eerste helft komt VVS op een 2-0 voorsprong, Thijs Boer krijgt de bal in de 16 op de stropdas aangespeeld, draait om zijn tegenstander en schuift de bal in het netje. Kansen op de 3-0 volgen daarop uit corners voor Danny en Arjan maar het extra beetje geluk ontbreekt nog.

Middelstum spits Ivan Milkovich komt nog oog in oog met Marco na een mooie aanval over hun rechterflank, maar mist in eerste instantie. De tweede poging komt er niet meer doordat Pieter alweer present is de verdediging te ondersteunen. Na het bakje thee is het de bedoeling dat VVS meer aan het voetballen toe komt. Middelstum staat dit niet toe en dringt VVS in de beginfase naar achteren. Middelstum probeert met de snelheid van de spitsen gevaarlijk te worden maar de scherpte ontbreekt nog. De ballen die wel op doel komen zijn een prooi voor Marco die fantastisch stond te keepen.

Naarmate de tweede helft vordert, komt VVS weer meer in de wedstrijd, Jeffrey schiet een vrije trap op de lat en Pieter raakt de paal uit een goede voorzet. Pas laat in de tweede helft wordt de wedstrijd echt beslist door Goos. Hij schuift de bal keurig in de hoek na goed voorbereidend werk van Jeffrey.

Middelstum gelooft er nu helemaal niet meer in en VVS kan de wedstrijd rustig uitspelen. Er werd 3x gescoord, de 0 wordt gehouden en dus worden er 3 punten gepakt in een aantrekkelijke eerste wedstrijd die gezien de kansen ook veel meer doelpunten had kunnen opleveren.

Volgende week reist VVS af naar Noordpool (niet DE NOORDPOOL) Stel uw tomtom daarom goed in op het adres. U komt dan ergens in Uithuizen uit en niet in de Noordelijke IJszee.

Zuidhorn - VVS 2-0

Vertrek 12:30 vanuit Oostwold naar Zuidhorn. Meest logische route zou zijn A7 richting Groningen en dan via de Friesestraatweg. Maar Klaas zei tegen Jan, wie kinn ook wel rechtdeur en din richting Hoogkerk. Jan zei 'is goud Klaas'. Bij aankomst in Zuidhorn (nog ruimschoots op tijd) zeiden een aantal, toeristische route Jan??

Eenmaal in de kleedkamer, de opstelling: Marco in de goal, verdediging; Micha, Marcel, Goos en Jack, middenveld; Pieter, Jeffrey, Robert en Arjan. Voorin Thijs en Nick. De bank bestond uit Harald en Richard.

Voor de aftrap eerst de 'pasjes' controle in de kleedkamer. Toen naar het veld voor de wedstrijd. Het begin was wel aardig, positioneel stond het goed. De eerste tegenvaller kwam al na 10 minuten. Nick moest gewisseld worden, liesblessure. Harald werd zijn vervanger. Arjan ging met Thijs voorin voetballen en Harald links midden. Voetballend waren we de 1e 20 minuten Zuidhorn de baas. Maar Zuidhorn was gevaarlijk uit standaardsituaties. Hier kwam ook de 1-0 uit. Een vrije trap die bij de 1e paal belande, werd in de rebound door Zuidhorn in goal getikt. De scheidrechter zag echter over het hoofd dat Marco zijn hand op de bal had.

Zuidhorn kwam beter in de wedstrijd, wij konden niet gevaarlijk worden en hebben de 1e helft ook geen kans gecreƫerd. Zuidhorn bleef de lange bal spelen en kon uit vrije trappen en corners gevaarlijk worden. Maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

Onder het genot van een bakkie thee, werd er geconstateerd dat de 1e 20 minuten goed waren. Maar dat er daarna niet zo goed gevoetbald werd en dat er meer energie in de wedstrijd gestopt moest worden om er voor de te zorgen dat er 1 punt of 3 punten mee terug konden naar Oostwold.

De start van de 2e helft was beter als het einde van de eerste helft. Er werd meer energie in de wedstrijd gestopt en we waren de betere partij. Helaas kregen we een domper op onze neus. Een diepe bal van Zuidhorn, bereikte een aanvaller van Zuidhorn, Micha maakt een sliding om de bal weg te werken. De aanvaller werd in deze actie meegenomen. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. Wij waren zeer verbaasd over deze actie van de scheidsrechter, maar hij bleef bij zijn standpunt. De penalty werd benut door Zuidhorn en zo stond er 2-0 op het scorebord.

Na de aftrap door de 2-0 moesten we de draad weer oppakken om er voor te zorgen dat we de aansluitingstreffer gingen maken. We bleven voetballen, maar echt gevaarlijk konden we niet worden. Robert moest na een uur spelen het veld verlaten, hij was nog niet volledig hersteld van zijn operatie. Richard kwam voor hem in de plaats.

We gingen opzoek naar de 2-1, Thijs werd door een pass van Arjan 1 op 1 met de keeper gezet. Maar het lukte Thijs niet om de scoren. Later in de 2e helft kwamen we nog dichterbij bij de 2-1. Door een overtreding op Arjan?? werd de bal op stip gelegd. Micha mocht aantreden als penaltybokaal houder. Echter verzuimde hij om de raak te schieten.

Zuidhorn heeft ook nog enkele mogelijkheden gehad in de 2e helft maar scoorde niet meer. Na 90 minuten + een paar minuten blessure tijd floot de scheidsrechter af.

De wissels Harald en Richard hebben beide een goede invalbeurt gemaakt.

De energie die er vorige week tegen Neptunia wel was, ontbrak vandaag tegen Zuidhorn. Volgende week thuis tegen Mamio. Dan zorgen dat de 3 punten in Oostwold blijven.

VVS - Mamio 3-3

VVS speelde vandaag alweer zijn derde thuiswedstrijd, dit keer was Mamio de tegenstander. Vorig seizoen wist Mamio maar net degradatie te ontlopen door over twee wedstrijden van Stedum te winnen. Het nieuwe seizoen begint goed voor Mamio en het lijkt erop dat de ploeg bovenin mee kan doen. VVS moest vandaag dus vol aan de bak om de ongeslagen status thuis te behouden.

De opstelling van vandaag:

Doel: Marco Broesder Verdediging: Mischa van Lang, Marcel Kiewiet,Danny van Lang, Ruben Meijer Middelveld: Pieter Kelder, Goos Boven, Robert Ploeger, Jack Naaijer Aanval: Jeffrey Bos, Thijs Boer

Op de bank: Hielke Koning, Nick Wanders, Niels Jansen Klomp en Arjan Hadders De laatkomers hadden vandaag pech want binnen drie minuten lag de bal al voor het eerst in het netje. Een snelle uitbraak via Thijs die de bal scherp op Jeffrey steekt, deze staat oog in oog met de keeper, omspeelt deze en schuift de bal beheerst binnen. Hierna probeert Mamio VVS onder druk te zetten en dat lukte aardig. Mamio heeft een leuke groep spelers die wel wat met een balletje kunnen, maar begrepen elkaar nog niet helemaal wat een aantal leuke sketches opleverde in het veld. Toch kwam Mamio steeds dichterbij Marco, met kunst en vliegwerk werd het doel schoongehouden. Mamio claimde nog een penalty maar de scheidsrechter liet veel toe deze wedstrijd en wuifde het weg. Enkele momenten later gebeurde toch wat iedereen al aan voelde komen, de gelijkmaker. Na slecht uitverdedigen valt de bal zomaar bij de Mamio spelers en kunnen in de 16 op Marco af 1-1.

Hierna kwam VVS wat meer in balbezit en probeerde weer op voorsprong te komen, het was echter Mamio wat levensgevaarlijk bleef via de snelle counter. Zo werd uit een afgeslagen corner bloedsnel gecounterd, speelde een Mamio speler twee VVS-ers uit en ging vervolgens gretig neer binnen de lijnen. Nu kende de scheidrechter wel een penalty toe, deze werd onhoudbaar binnen geschoten en stond VVS met 1-2 achter.

In de tweede helft was Mamio gelukkig nog niet helemaal wakker want binnen een paar minuten was het weer Jeffrey die de keeper verschalkte na een mooie actie over links. Hierna werd het spel direct weer overgenomen door Mamio die VVS achteruit drukte. Marco hield VVS lang op een gelijkspel maar moest uiteindelijk toch een doelpunt incasseren nadat een speler van Mamio de voorgegeven corner ineens op de schoen nam. VVS leek weer bij de les na dit doelpunt en begon weer beter te spelen, Mamio loerde op de counter om de wedstrijd te beslissen maar zover kwam het niet . Arjan Hadders en Hielke Koning waren inmiddels in het veld gekomen. De Mamio spelers wisten niet hoe ze Arjan konden stoppen in de 16 en deden dit uiteindelijk op een manier wat volgens de scheidsrechter niet door de beugel kon en legde de bal op de stip. Mischa ging vol vertrouwen achter de bal staan en schoot de bal binnen.

VVS kreeg nog een aantal kansen om toch nog drie punten te pakken maar de scherpte en concentratie ontbrak aan het einde van de wedstrijd en zo eindigde het in 3-3 gelijkspel.

Voor de toeschouwers was het een leuke wedstrijd met veel doelpunten en gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel de terechte uitslag.

Volgende week gaat VVS op bezoek bij het altijd lastige GEO, beiden ploegen hebben 7punten uit vijf wedstrijden en staan in de middenmoot. Bij winst zal er aansluiting gevonden worden met de bovenste ploegen die nog erg dicht bij elkaar staan .

GVAV Rapiditas- VVS 2-2

Vooraf
Op zaterdag 22 maart stond onze wedstrijd tegen GVAV op het programma. Uit de vorige wedstrijd tegen GVAV wisten we dat dit een ploeg was met aanvallende kwaliteiten, maar die verdedigend nog wel eens een steekje laat vallen. Ook was de vorige wedstrijd sportief gezien niet een goed voorbeeld van hoe het hoort. Op naar de tegenwoordige tijd. We zitten momenteel niet in onze beste periode. Er missen meerdere spelers die normaal gesproken een vaste waarde zijn. Van de verdediging waar we dit seizoen mee begonnen, stond alleen Mischa in de basis. Daarnaast gaat het voetballend gezien ook niet vanzelf, waarschijnlijk mede veroorzaakt door de vele wisselingen in de ploeg. Dit alles heeft geresulteerd in een 12e plaats, van de 14 ploegen in de 4e klasse C voetballen na 19 wedstrijden. Het is dus zaak dat er zoveel mogelijk punten gepakt gaan worden de komende wedstrijden, om ons veilig te spelen dit seizoen. Met zo'n 8 wedstrijden tegen voornamelijk directe concurrenten is er natuurlijk nog voldoende te bereiken. De wedstrijd tegen GVAV was de eerste van die belangrijke reeks, dus het was van belang dat er gelijk een goede start gemaakt wordt.

De wedstrijd
Er werd begonnen met de volgende opstelling: Doel: Marco, verdediging: Mischa, Richard, Stefan en Jack, middenveld: Robert, Goos en Jurjen, aanval: Thijs, Jeffrey en Pieter, wissel: Nick.

Het straalde vanaf het begin van de wedstrijd niet van het team van VVS af dat er ten koste van alles gewonnen moest worden. De bal werd in een erg laag tempo rondgespeelt en duels werden gemakkelijk verloren. Dit had als resultaat dat GVAV al binnen 5 minuten tot scoren kwam. Door een slechte inspeelpass werd de bal opgepikt door GVAV die door een goede combinatie voor de voeten kwam van de inschuivende middenvelder, die deze kans tot doelpunt promoveerde. Er werd dus (alweer) snel tegen een achterstand aangekeken. Hierna kwam een wat betere fase van VVS. Er werd met wat meer overtuiging gevoetbald, wat resulteerde in meer gevaar voor het doel van GVAV. Robert knalde een zelf verdiende vrije trap op de lat en schoot even later uit een vrije trap net over. Het was echter GVAV die weer tot score zou komen. Door niet scherp genoeg op treden van onze verdediging kon GVAV gemakkelijk 1 op 1 op Marco komen en tot score komen. Vervolgens was GVAV nog een aantal malen gevaarlijk, VVS kon hier niet veel tegenover zetten. Met een 2-0 achterstand werd de rust ingegaan.

In de rust gaf Robert aan niet verder te kunnen, Nick kwam voor hem in het veld. Jeffrey schoof een plek terug naar het middenveld, Thijs ging in de spits spelen en Nick kwam op linksbuiten. In het begin van de tweede helft was er nog weinig veranderd aan het spelbeeld. GVAV was de betere ploeg en kreeg grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze lieten dit echter na en werden wat gemakzuchtiger. VVS rechte de rug en werd steeds dreigender. De duels werden met meer overtuiging aangegaan en vaker gewonnen. Het blijkt wederom dat als het voetballend niet gaat, er strijd geleverd moet worden. Er werd een overtreding gemaakt door GVAV aan de zijkant van het strafschopgebied. Jeffrey nam de vrij trap en gaf een goede bal richting tweede paal die door Nick kon worden binnengekopt, 2-1. Na de 2-1 kwam er nog meer overtuiging in het spel van VVS en was op dat moment de bovenliggende ploeg. GVAV bleef gevaarlijk uit vooral lange ballen en counters, maar Marco zou het doel schoon houden de tweede helft. Ongeveer 20 minuten voor tijd gaf Stefan een goede pass over de verdediging van GVAV, deze werd opgepikt door Pieter die zag dat de keeper van GVAV voor zijn doel stond en hij lopte de bal over de keeper in het doel, 2-2. In het restant van de wedstrijd werd er geprobeerd om de winnende treffer te maken, maar het zou blijven bij een gelijkspel.

Analyse
Achteraf gezien mocht VVS zich gelukkig prijzen met een gelijkspel. Een zeer matige eerste helft werd opgevolgd door een wat betere tweede helft. Het grote verschil met de eerste helft was mijn ins ziens dat er veel meer strijd geleverd werd. In deze fase van de competitie wordt er gevraagd om strijd en inzet. Er moet voor de punten geknokt worden en dit moet iedere speler beseffen. Als VVS zich in de 4e klasse wil handhaven zal er een team moeten staan die voor een resultaat wil knokken. Om dit voor elkaar te krijgen zullen we elkaar scherp moeten maken. Het begint hierbij op de training. Als er gecoacht wordt moet dit van elkaar geaccepteerd worden, alleen op deze manier kunnen we elkaar beter maken. Ik denk dat als we dit gaan doen, we de komende tijd kunnen laten zien dat er veel meer te halen valt dan wat we vooralsnog hebben gepresteerd. Aan het voetballend vermogen ligt het niet, we zullen het alleen als team moeten laten zien.

Nick Wanders